Με Κορμπεράν για το restart η Βαλένθια, να «χτίσει» σερί θέλει η «Βασίλισσα»
Από τη Βαλένθια στο «Μεστάγια» φιλοξενείται απόψε η Ρεάλ Μαδρίτης, σε εξ αναβολής παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής της Λα Λίγκα, με τους «Μερένγκες» να έχουν στόχο τη δημιουργία ενός νικηφόρου σερί, την ώρα που οι παραπαίουσες «νυχτερίδες» θα παραταχθούν με νέο τεχνικό στον πάγκο τους.* Μόλις μία νίκη μετρά η Ρεάλ στις τελευταίες τέσσερις επισκέψεις της στο «Μεστάγια».
ΒΑΛΕΝΘΙΑ
Δεν κατάφερε να «λυγίσει» ούτε την Αλαβές, στο τελευταίο της παιχνίδι για το 2024, με τις δυο ομάδες να καταλήγουν ισόπαλες με σκορ 2-2. «Σφιχτή» η αναμέτρηση του «Μεστάγια», με τους Βάσκους να μπαίνουν καλύτερα και να προηγούνται με το τέρμα του Μαρτίν στο 7ο λεπτό, ενώ έδειχναν να διατηρούν με αποτελεσματικότητα το προβάδισμά τους. Παρ’ όλα αυτά, στην επανάληψη αντέδρασαν οι «νυχτερίδες», και η πίεσή τους απέδωσε, αφού ισοφάρισαν με το πέναλτι του Ριόχα στο 70’, όμως, το «έργο» έγινε «ζόρικο» και πάλι, αφού στο 88’ ο Χορδάν εξίσου από τη «λευκή βούλα», έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του Κουντέ. Τελικά, το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να σώσουν την παρτίδα με το γκολ του Ντάνι Γκόμεθ στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, γλιτώνοντας από μεγάλο κάζο το οποίο θα τους «βύθιζε» ακόμη περισσότερο στην εσωστρέφεια.
Έτσι, με τη Βαλένθια να μένει για πέμπτη σερί αγωνιστική δίχως «τρίποντο» και να μοιράζεται την τελευταία θέση με τη Βαγιαδολίδ, μοιραία ήρθε η απόλυση του προπονητή Ρουμπέν Μπαράχα, με τον άλλοτε τεχνικό του Ολυμπιακού, και μέχρι πρότινος της Γούεστ Μπρομ, Κάρλος Κορμπεράν, να αναλαμβάνει την πολύ απαιτητική αποστολή να βγάλει το κλαμπ από το «τούνελ». Στην παρούσα φάση, η ομάδα είναι στο -5 από την έξοδό της από τη ζώνη του υποβιβασμού και χρειάζεται ένα πολύ γερό «ηλεκτροσόκ», με τις ανάλογες μεταγραφές φυσικά να είναι απαραίτητη προϋπόθεση, ενώ σε στοιχηματικό επίπεδο, η Βαλένθια έχει δύο σερί Goal/Goal και τρία Under στα τελευταία της τέσσερα ματς πρωταθλήματος.
«Ο στόχος μου είναι να πάρω το μάξιμουμ από τους παίκτες μου. Είναι ένα γκρουπ που έχει περάσει πολλά, όμως έχει πάρει μαθήματα και βλέπω ότι θέλουν να εξελιχθούν, να γίνουν καλύτεροι. Το παιχνίδι με τη Ρεάλ μάς δίνει αυτή την ευκαιρία. Ελπίζω ότι θα έχουμε τους οπαδούς μας στο πλευρό μας, πιστεύω ότι δεν θα μας εγκαταλείψουν», δήλωσε ο Κορμπεράν ένοψει του αγώνα με τη Ρεάλ.
Αγωνιστικά Νέα: Με αρκετές απουσίες η Βαλένθια αφού εκτός πλάνων είναι ο πορτιέρο Μαμαρντασβίλι (14/0), ο στόπερ Ντιακαμπί, οι μπακ Γκαγιά (5/0) και Κορέια (11/0), ο εξτρέμ Πέρεθ (7/0) και ο επιθετικός Μιρ (6/0), ενώ τιμωρημένος είναι ο χαφ Πεπέλου (15/1).
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα από τη Σεβίλλη, την οποία υποδέχθηκε στο «Μπερναμπέου» την προηγούμενη αγωνιστική, επικρατώντας των Ανδαλουσιανών με 4-2. Η επίθεση της «Βασίλισσας» είχε μπόλικη «όρεξη» και μέχρι το 34’ προηγείτο με 3-0 χάρη στις γκολάρες των Εμπαπέ (10’) και Βαλβέρδε (20’), με τον Ροντρίγκο να βλέπει εξίσου το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, ενώ η ομάδα του Πιμιέντα από την άλλη, προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι χάρη στην κεφαλιά του Ρομέρο στο 35’. Μάταια όμως, με τους γηπεδούχους να μην «αστειεύονται» και να βρίσκουν και τέταρτο τέρμα στο 53’ με τον Ντίαζ, χάνοντας και ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ, ενώ τον επίλογο έμελλε να γράψει ο Λουκεμπάκιο στο 85ο λεπτό.
Με αυτόν τον εμφατικό τρόπο η Ρεάλ άφησε πίσω της το επικό κάζο στο «Βαγιέκας», επιστρέφοντας στα «τρίποντα» με μια πληθωρική εμφάνιση μπροστά στον κόσμο της, αν και αμυντικά τα είχε και πάλι τα θέματά της. Πλέον, αντί για τη Μπαρτσελόνα, έχει από πάνω της τη «μισητή» συμπολίτισσα Ατλέτικο, η οποία είναι στο +1, και έχει την ευκαιρία να την προσπεράσει απόψε, αν και θα έχει αγώνα περισσότερο. Το βασικό ωστόσο, είναι ότι έχει ευνοϊκό πρόγραμμα έως τις αρχές Φλεβάρη, και έχει τη δυνατότητα να «χτίσει» δυναμικό σερί, αλλά μένει να το αποδείξει, αφού δεν εμπνέει αρκετή εμπιστοσύνη φέτος. Όσον αφορά το στοιχηματικό σκέλος, μετρά έξι διαδοχικά Over σε όλες τις διοργανώσεις.
Ενόψει Βαλένθια, ο προπονητής Κάρλο Αντσελότι σημείωσε τα εξής: «Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που έχει αλλάξει προπονητή και μας δυσκολεύει πάντα ούτως ή άλλως. Μια αλλαγή τεχνικού φέρνει πάντα έξτρα κίνητρο σε μια ομάδα, παρ’ όλα αυτά, θέλουμε να ξεκινήσουμε δυνατά στη νέα χρονιά και αυτή είναι μια πρόκληση για εμάς».
Αγωνιστικά Νέα: Με τα συνηθισμένα προβλήματα, αφού εκτός θα είναι οι στόπερ Αλάμπα και Μιλιτάο (12/1) και ο μπακ Καρβαχάλ (8/1). Αντίθετα, επανέρχεται ο εξτρέμ Βινίσιους (14/8) που ήταν τιμωρημένος στο προηγούμενο ματς με τη Σεβίλλη.
Εκτίμηση
Στην κατάσταση που βρίσκεται η Βαλένθια δύσκολα μπορεί να ελπίζει ότι έχει ελπίδες να μαζέψει βαθμούς κόντρα στη Ρεάλ, παρά το γεγονός ότι η «Βασίλισσα» δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στη φετινή σεζόν. Πολύ χαμηλά το «διπλό» στο 90λεπτο, οπότε μάλλον αξίζει να ποντάρουμε στη νίκη της ομάδας του Αντσελότι από το ημίχρονο, εκτιμώντας ότι οι «Μερένγκες» θα μπουν από την αρχή δυναμικά για να πάρουν τα ηνία του ματς.
Λίβερπουλ
Άρσεναλ
Μπόκα Τζούνιορς
Ρίβερ Πλέιτ
Λανούς
Χιμνάσια Μεντόζα
Μπελγράνο
Μπαράκας Σεντράλ
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ουνιόν Σάντα Φε
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Αούστρια Βιέννης
Ραπίντ Βιέννης
Βολφσμπέργκερ
Στουρμ Γκρατς
Σάλτσμπουργκ
Αούστρια Λουστενάου
Σερκλ Μπριζ
Αντβέρπ
Σιντ Τρούιντεν
Λέουβεν
Λόμελ
Γάνδη
Σαρλερουά
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Λυών
Ανζέ
Παρί
Μονακό
Στρασβούργο
Οσέρ
Αννόβερο
Ντιναμό Δρέσδης
Γκρόιτερ Φιρτ
Χόλσταϊν Κίελ
Ζανκτ Πάουλι
Νυρεμβέργη
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Κολωνία
Βίμποργκ
Χόρσενς
Μπρόντμπι
Άαρχους
Νόρτζελαντ
Μίντιλαντ
Οντένσε
Σίλκεμποργκ
Γιούνγκ Μπόις
Ζυρίχη
Λουγκάνο
Βασιλεία
Λωζάνη
Τουν
Λεβαδειακός
Άρης
Παναθηναϊκός
ΑΕΚ
Παναιτωλικός
ΟΦΗ
ΠΑΟΚ
Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΟΚ Β'
Ζάκυνθος
Ελλάς Σύρου
Καλλιθέα
ΑΕΛ Novibet
Ολυμπιακός Β'
Πανιώνιος
Πανσερραϊκός
Άστερας Τρίπολης Β'
ΠΑΣ Πύργος 1968
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Τορόντο
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Σιάτλ Σάουντερς
Νάσβιλ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Ίντερ Μαϊάμι
Πόρτλαντ Τίμπερς
Ντιναμό Χιούστον
Λος Άντζελες
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Κολοράντο Ράπιντς
Σικάγο Φάιαρ
Γιουβέντους
Νάπολι
Λέτσε
Τζένοα
Φροζινόνε
Τορίνο
Λάτσιο
Κάλιαρι
Κόμο
Βενέτσια
Άρης Λεμεσού
Ανόρθωση
Ομόνοια Αραδίππου
ΑΠΟΕΛ
Ομόνοια 29ης Μαΐου
Νέα Σαλαμίνα
Κλαμπ Αμέρικα
Τολούκα
Γουαδαλαχάρα Τσίβας
Ατλάντε
Μοντερέι
Τιχουάνα
Πατσούκα
Τίγκρες
Χρόνινγκεν
Σπάρτα Ρότερνταμ
Εξέλσιορ
Τβέντε
Τελστάρ
Ουτρέχτη
Τσβόλε
Ντεν Χάαγκ
Μπράγκα
Φαμαλικάο
Μαρίτιμο
Σάντα Κλάρα
Ακαντέμικο Βίσεου
Ρίο Άβε
Αρούκα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Χαρτς
Χιμπέρνιαν
Φόλκερκ
Σέλτικ
Βάρμπεργκ Μπόις
Λιουνγκσκίλε
Κασίμπασα
Μπεσίκτας
Τραμπζονσπόρ
Γκαζιαντέπ
Μπασακσεχίρ
Σαμσουνσπόρ
Αμέντ Σπορτίφ
Έγιουπσπορ
Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Θέλτα
Οσασούνα
Βιγιαρεάλ
Μπέτις
Εσπανιόλ
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Μαγιόρκα
Ράγιο Βαγιεκάνο
Λεγκανές
Τζιρόνα
Αλαβές
Σεβίλλη
Χετάφε
Λας Πάλμας
Βαγιαδολίδ