Φαβορί μεν αλλά
ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ
Αρχίζει να «ρολάρει» η Σερκλ Μπριζ που σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό παιχνίδι απέναντι στην Γκενκ εκτός έδρας, κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με το τελικό 1-1 να αδικεί πάντως τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Τσίνελ ξεκίνησε «νωχελικά» μη έχοντας καλή εικόνα ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και δεν είναι τυχαίο πως στο πρώτο διάστημα του αγώνα η Γκενκ απόλυτα δίκαια βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο 17'. Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε σε μεγάλο βαθμό στο δεύτερο μισό, όμως το γεγονός πως οι γηπεδούχοι δεν «καθάρισαν» το παιχνίδι, διατήρησε την Σερκλ Μπριζ στο παιχνίδι και αυτή βρήκε γκολ ισοφάρισης στο 90+3' με τον Γκέρκενς.
Τέτοια αποτελέσματα αναζητά η Σερκλ Μπριζ για να «γυρίσει» ο διακόπτης και να μπει ακόμα περισσότερο ενεργά στην κουβέντα της παραμονής. Η 12η θέση απέχει τέσσερις βαθμούς, όμως όσο η εικόνα θα βελτιώνεται άλλο τόσο θα τονώνεται ψυχολογικά. Μέσα στο 2026 παραμένει αήττητη, ενώ στα τελευταία τέσσερα δεν έχει χάσει (2-2-0), παρά το γεγονός πως σε αυτό το διάστημα αντιμετώπισε ομάδες όπως η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και η Γκενκ. Εντός έδρας η συνολική της επίδοση (1-4-6) είναι η δεύτερη χειρότερη της Jupiler League, ενώ από τα τελευταία τέσσερα μπροστά στο κοινό της έχει χάσει τα τρία (0-1-3).
Αγωνιστικά Νέα: Λόγω τραυματισμού θα λείψουν ξανά οι Ουαταρά (Ε 3/0), Μπαγιό (Ε 5/0).
ΑΝΤΒΕΡΠ
Κάκιστη εμφάνιση και εντός έδρας ήττα με 0-2 για την Αντβέρπ από την Σαρλερουά το μεσημέρι της προηγούμενης Κυριακής. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 9' με τους γηπεδούχους να είναι ξεκάθαρα εκτός κλίματος αναμέτρησης στα πρώτα 45'. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ίσως το χειρότερο από την στιγμή που ανέλαβε ο Όστινγκ. Μπορεί στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι να είχαν μεγαλύτερη διάθεση για να δημιουργήσουν όμως αυτό ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία στην Σαρλερουά να βρει περισσότερο κενούς χώρους. Το 0-2 διαμορφώθηκε στο 57' από την «άσπρη βούλα».
Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η διακοπή δεν βοήθησε μία ομάδα που μέχρι να έρθει αυτή έμοιαζε να βρίσκεται σε σούπερ φόρμα. Στα πρώτα δύο της νέας χρονιάς στην Jupiler League παρουσιάζεται ασύνδετη επιθετικά, ενώ έχει θυμηθεί τις κακές αμυντικές συνήθειες που νωρίτερα μέσα στην σεζόν είχαν αναγκάσει την διοίκηση να κάνει την αλλαγή στον πάγκο. Βρίσκεται στην 9η θέση και βασικός στόχος είναι να τερματίσει εντός εξάδας, η οποία 6η θέση απέχει πέντε βαθμούς. Ακολουθεί την προσεχή Πέμπτη ο πρώτος ημιτελικός για το κύπελλο όταν και θα παίξει εκτός με την Άντερλεχτ.
Αγωνιστικά Νέα: Ο αμυντικός Βαν Χέλντεν πραγματοποίησε ντεμπούτο με την Αντβέρπ την περασμένη εβδομάδα, όμως αποχώρησε με τραυματισμό και η απουσία του εκτιμάται να είναι για τις επόμενες 7-8 εβδομάδες. Παραμένουν εκτός είναι οι Χαμντάουι (Μ 10/0) Αντεκάμι (Μ 12/02) και ο σημαντικός χαφ Μπενίτες (18/3).
Εκτίμηση
Στην καλύτερη της φάση για φέτος είναι η Σερκλ Μπριζ που παραμένει αήττητη στο 2026 και παίζει καλύτερα συγκριτικά με τα τέλη του 2025. Η εικόνα της Αντβέρπ είναι που προβληματίζει όμως οι τιμές μεγάλου φαβορί για τους γηπεδούχους μας οδηγεί στην διπλή ευκαιρία Χ2 και στο ενδεχόμενο αντίδρασης μιας ομάδας που μεσοεπιθετικά διαθέτει μονάδες ικανές να βάλουν δύσκολα σε μία άμυνα που ακόμα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.
Γουλβς
Στόουκ
Γουότφορντ
Γουέστ Χαμ
Κάρντιφ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μίντλεσμπρο
Γουέστ Μπρομ
Μπλάκμπερν
ΚΠΡ
Μπόλτον
Λίνκολν Σίτι
Μπρίστολ Σίτι
Πόρτσμουθ
Νόριτς
Μπέρνλι
Ντέρμπι
Σουόνσι
Σαουθάμπτον
Μίλγουολ
Τσάρλτον
Πρέστον
Μπόρνμουθ
Έβερτον
Τότεναμ
Νιούκαστλ
Κόβεντρι
Χαλ
Λίβερπουλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Ροσάριο Σεντράλ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπελγράνο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ουρακάν
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σέντραλ Κόρδοβα
Μπόκα Τζούνιορς
Λανούς
Ουνιόν Σάντα Φε
Σαρμιέντο Χουνίν
Γκράτσερ ΑΚ
Βολφσμπέργκερ
Λασκ Λίντσερ
Αλτάχ
Λοριάν
Τρουά
Λυών
Χάβρη
Μπρεστ
Τουλούζ
Στρασβούργο
Λανς
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Γιούνγκ Μπόις
Βασιλεία
Λωζάνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λουκέρνη
Παναιτωλικός
Καλαμάτα
Βόλος Elabet
Ηρακλής
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σάρλοτ
Κολοράντο Ράπιντς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ντιναμό Χιούστον
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Σιάτλ Σάουντερς
Σικάγο Φάιαρ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Αλαβές
Βιγιαρεάλ
Γιουβέντους
Πάρμα
Μόντσα
Ουντινέζε
Σασσουόλο
Τορίνο
Φιορεντίνα
Φροζινόνε
Τιχουάνα
Πούμας
Νεκάξα
Κρουζ Αζούλ
Ατλάντε
Λεόν
Άλκμααρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Εξέλσιορ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Τσβόλε
Ναϊμέγκεν
Ακαντέμικο Βίσεου
Πόρτο
Αρούκα
Μαρίτιμο
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Ρίο Άβε
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Σέλτικ
Φόλκερκ
Χάλμσταντ
Κάλμαρ
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
Έλφσμποργκ
Ντέγκερφορς
Γαλατασαράι
Γκεζτεπέ
Γκαζιαντέπ
Ρίζεσπορ
Κόνιασπορ
Κοτζάελισπορ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Κλαμπ Μπριζ
Σιντ Τρούιντεν
Άντερλεχτ
Γάνδη
Μαλίν
Γκενκ
Βέστερλο
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Σταντάρ Λιέγης
Λέουβεν
Σαρλερουά
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Ντέντερ