Δεν έπεισε η Τουρκία, «σκόνταψε» η Κροατία
Η Τουρκία υποδέχεται την Κροατία στην Μπούρσα για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2024. Με νίκη ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι, με ισοπαλία οι φιλοξενούμενοι.Τι ισχύει: Προκρίνονται απευθείας οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν πρώτα τα μεταξύ τους παιχνίδια και έπειτα η διαφορά τερμάτων, η καλύτερη επίθεση, η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, οι περισσότερες νίκες, οι περισσότερες εκτός έδρας νίκες, το Fair Play και τέλος η κατάταξη τους στο Nations League.
Μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοση της, έδειξε όμως χαρακτήρα και πήρε ένα σημαντικό αποτέλεσμα για τη συνέχεια. Ειδικά μετά την ισοπαλία της Κροατίας στην πρεμιέρα έχει μία μεγάλη ευκαιρία με νίκη σήμερα να αποκτήσει από νωρίς ένα μεγάλο πλεονέκτημα πρόκρισης αλλά και κατάκτησης της πρώτης θέσης. Ο κόουτς Κουντζ πάντως φαίνεται πως σκέφτεται να αλλάξει το σύστημα απέναντι στην Κροατία και να μην χρησιμοποιήσει τριάδα στην άμυνα όπως ξεκίνησε με την Αρμενία. Στο δεύτερο μέρος το γύρισε σε τετράδα πίσω και φάνηκε να υπάρχει κάποια βελτίωση.
«Θα υπάρχει 40 χιλιάδες κόσμος στις κερκίδες. Η αντίπαλος μας είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και θέλει να κυριαρχεί στο παιχνίδι. Δεν είμαστε το φαβορί όπως στην Αρμενία. Ξέρουμε την Κροατία και δεν θα βασίσουμε την άποψη μας στο παιχνίδι που έδωσαν απέναντι στην Ουαλία»
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός λόγω τραυματισμού έμειναν οι στόπερ Σανούκ (Μπεσίκτας) και Μπαρντακτσί (Γαλατασαράι).
Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Τσακίρ (Τραμπζονσνπόρ), Γκιουνόκ (Μπεσίκτας), Μπαγιντίρ (Φενερμπαχτσέ)
Αμυντικοί: Σουγιουντσού (Λέστερ), Τσελίκ (Ρόμα), Ντεμιράλ (Αταλάντα), Καμπάκ (Χόφενχαϊμ), Καντιόγλου (Φενερμπαχτσέ), Ελμαλί (Τραμπζονσπόρ), Ουζκατσάρ (Βαλένθια), Ακαϊντίν (Φενερμπαχτσέ), Μπουλούτ (Μπεσίκτας)
Μέσοι: Τσαλχάνογλου (Ιντερ), Καχβετσί (Φενερμπαχτσέ), Κιοκτσού (Φέγενορντ), Ουμιούρ (Τραμπζονσπόρ), Οζκάν (Ντόρτμουντ), Γιουκσέκ (Φενερμπαχτσέ), Γκιουλέρ (Φενερμπαχτσέ), Αϊντίν (Σάλκε)
Επιθετικοί: Τοσούν (Μπεσίκτας), Ουντέρ (Μαρσέιγ), Ουνιάλ (Χετάφε), Ακτούρκογλου (Γαλατασαράι), Αλπέρ Γιλμάζ (Γαλατασαράι), Ναγίρ (Ουμρανίγιεσπορ)
Προφανώς και με βάση την εικόνα του παιχνιδιού άξιζε τη νίκη, «πλήρωσε» όμως το γεγονός ήταν αναποτελεσματική στην τελική της προσπάθεια. Έδειξε βέβαια πως είναι καλύτερη ομάδα, δύσκολα θα χάσει τη 2 θέση από αυτήν την Ουαλία ενώ έχει την ποιότητα να κερδίσει και τους Τούρκους. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ήρθε τρίτη στο πιο πρόσφατο Μουντιάλ, έχει τρομερή ποιότητα στο ρόστερ της και καλείται να πάρει και τα επιθυμητά για την ίδια αποτελέσματα.
«Δεν χάσαμε ενέργεια μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά κάποιοι παίκτες είχαν προβλήματα στις ομάδες τους. Έχουμε εξαιρετικούς νέους παίκτες και απόδειξη είναι τα στόπερ μας. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι απέναντι στην Ουαλία αλλά στο τέλος το «χαλάσαμε». Έχουμε ακόμα επτά παιχνίδια μπροστά μας», τόνισε ο κόουτς Ντάλιτς.
Αγωνιστικά Νέα: Αποχώρησαν από την αποστολή λόγω τραυματισμού οι φορ Πέτκοβιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ) και Λιβάγια (Χάιντουκ Σπλιτ) όμως ο Ντάλιτς δεν κάλεσε άλλους ποδοσφαιριστές, τονίζοντας πως έχει επιλογές στην επίθεση.
Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Λιβάκοβιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Γκρίμπιτς (Ατλέτικο Μαδρίτης), Λάμπροβιτς (Ριέκα)
Αμυντικοί: Βίντα (ΑΕΚ), Μπάρισιτς (Ρέιντζερς), Γιουράνοβιτς (Ουνιόν Βερολίνου), Γκβάρντιολ (Λειψία), Σόσα (Στουτγκάρδη), Στάνισιτς (Μπάγερν Μονάχου), Έρλιτς (Σασουόλο), Σουτάλο (Ντιναμό Ζάγκρεμπ)
Μέσοι: Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης), Κόβατσιτς (Τσέλσι), Μπρόζοβιτς (Ίντερ), Πάσαλιτς (Αταλάντα), Βλάσιτς (Τορίνο), Μάιερ (Ρεν), Ιβανούσετς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ)
Επιθετικοί: Πέρισιτς (Τότεναμ), Κράμαριτς (Χόφενχαϊμ), Όρσιτς (Σαουθάμπτον), Μούσα (Μπενφίκα)
Εκτίμηση
Η Τουρκία δεν έπεισε με την εμφάνιση της απέναντι στην Αρμενία αλλά πήρε τη νίκη, τη στιγμή που η Κροατία είχε καλό πρόσωπο με την Ουαλία άλλά έμεινε στην ισοπαλία. Οι φιλοξενούμενοι θεωρητικά έχουν μεγαλύτερη πίεση για το αποτέλεσμα όπως και καλύτερη ομάδα. Οι γηπεδούχοι βέβαια ξέρουν πως με νίκη θα θέσουν από τώρα ισχυρές βάσεις πρόκρισης. Θα πήγαινα περισσότερο προς το διπλό, αποδεκτό και το αμφίσκορο.