«Κλειδώνει» την οκτάδα η Ατλέτικο κόντρα στους αδιάφορους Αυστριακούς
Από τη Σάλτσμπουργκ στη «Red Bull Arena» φιλοξενείται η Ατλέτικο Μαδρίτης, στο πλαίσιο της αυλαίας της League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ, με τους Ισπανούς να θέλουν φυσικά να «σφραγίσουν» την απευθείας πρόκρισή τους στους «16», απέναντι στους αποκλεισμένους Αυστριακούς.Τι ισχύει: Οι οκτώ πρώτες ομάδες της βαθμολογίας προκρίνονται απευθείας στους «16» της διοργάνωσης, ενώ όσες τερματίσουν στις θέσεις 9-24, θα παίξουν διπλά νοκ-άουτ παιχνίδια για να συμπληρώσουν το παζλ του επόμενου γύρου. Οι τελευταίοι 12 της κατάταξης αποκλείονται από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
Κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, 4) Περισσότερες νίκες, 5) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες, 6) Ματς με αντιπάλους της League Phase (Βαθμοί, Διαφορά τερμάτων, Καλύτερη επίθεση), 7) Λιγότεροι βαθμοί ποινής, 8) Βαθμολογία στο Ranking της UEFA.
* Οι δυο ομάδες είχαν συνυπάρξει σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2020-2021, με τους Ισπανούς να επικρατούν και στα δύο παιχνίδια.

Συνετρίβη δίχως έλεος στο «Μπερναμπέου» από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ, αποχωρώντας με το βαρύ 5-1. Άντεξε για ένα 20λεπτο, όμως μετά άρχισε η «καταιγίδα», με τη «Βασίλισσα» να κλείνει το ημίχρονο στο 2-0 χάρη στα γκολ του Ροντρίγκο (23’, 34’), ενώ οι «Μερένγκες» πάτησαν κι άλλο το «γκάζι» στην επανάληψη, βρίσκοντας ακόμη τρία τέρματα με τους Εμπαπέ (48’) και Βινίσιους (55’, 77’), και το μόνο που κατάφερε ήταν να σημειώσει το «γκολ της τιμής».
Κάπως έτσι, επιβεβαιώθηκε και μαθηματικά ο αποκλεισμός της Σάλτσμπουργκ, η οποία και να κέρδιζε πάλι θα είχε μείνει εκτός, αφού δεν «βόλεψαν» και τα υπόλοιπα αποτελέσματα, με το αποψινό παιχνίδι για την ίδια να αποτελεί τυπική διαδικασία. Απογοητευτικοί σε κάθε περίπτωση οι Αυστριακοί, οι οποίοι έχουν μετρήσει μία νίκη και έξι εξευτελιστικές ήττες, με την άμυνά τους να είναι εξαιρετικά «εύθραυστη», και φυσικά με 23 τέρματα παθητικό, η δεύτερη χειρότερη της διοργάνωσης. Ούτε επιθετικά βέβαια ήταν καλύτερα τα πράγματα, αφού πριν το γκολ που πέτυχε στο «Μπερναμπέου», μετρούσε μόλις τρία, τα οποία είχε σκοράρει στη νίκη της με σκορ 1-3 στην έδρα της Φέγενορντ, ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια έμεινε εντελώς «άσφαιρη». Σε στοιχηματικό επίπεδο από την άλλη, έχει 6/7 Over στη League Phase.
Υπενθυμίζεται, ότι το πρωτάθλημά της, στο οποίο παραπαίει, ούσα στο -10 από την κορυφή, είναι σε παύση λόγω χειμώνα, και το ματς με τη Ρεάλ αποτελεί και την τελευταία της αγωνιστική δραστηριότητα.
«Η Ατλέτικο είναι αναμφίβολα ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν περιμένουμε να πιέσουν πολύ ψηλά, αλλά μάλλον θα επιτεθούν έχοντας ως βάση τη στιβαρή άμυνά τους. Γι' αυτό πρέπει να στηριχθούμε στην κατοχή της μπάλας. Πρέπει να παίξουμε ως ομάδα και να δείξουμε ότι έχουμε κάνει πρόοδο. Αυτή είναι η βάση για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα», υπογράμμισε ενόψει της αποψινής αναμέτρησης ο τεχνικός της Σάλτσμπουργκ, Τόμας Λετς.
Αγωνιστικά Νέα: Μη διαθέσιμοι ο μπακ Γκιντό, ο χαφ Κιάεργκαρντ και ο επιθετικός Κονατέ.

Αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά «εφτάψυχη» την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν, την οποία υποδέχθηκε στο «Μετροπολιτάνο», και με μια απίθανη ανατροπή, τη «λύγισε» με 2-1. Δεν ήταν καθόλου καλή πάντως στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, με τους Γερμανούς να την απειλούν διαρκώς, ενώ η αποβολή του Μπάριος στο 23’, έμοιαζε καταδικαστική, ειδικά όταν ο Ινκαπιέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Αλόνσο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου 45λέπτου. Παρ’ όλα αυτά, οι «ροχιμπλάνκος» δεν επρόκειτο να παραδοθούν, και με ένα ηρωικό γκολ του Άλβαρες στο 52’ ξαναμπήκαν στον «κόλπο», ενώ με την κόκκινη κάρτα που είδε ο σκόρερ της Λεβερκούζεν στο 76’, άρχισε να πιστεύει στην ανατροπή. Τελικά, ο Άλβαρες και πάλι έδωσε τη λύση στο 90ο λεπτό, πετυχαίνοντας ακόμη ένα εξαιρετικό γκολ, λυτρώνοντας έτσι τους Μαδριλένους.
Έτσι, με αυτόν τον επεισοδιακό τρόπο, η Ατλέτικο σημείωσε την τέταρτη συνεχόμενη και την πέμπτη συνολικά νίκη της στη League Phase, με τις τρεις εξ αυτών να έχουν έρθει με γκολ από το 90’ και μετά. Έδειξε για ακόμη μια φορά «μέταλλο» ομάδας που θέλει να προχωρήσει στη διοργάνωση και πλέον, είναι μια «ανάσα» από το να εξασφαλίσει απευθείας πρόκριση στους «16», κάτι που ενδέχεται να πραγματοποιήσει ακόμη και με ισοπαλία απόψε, αλλά θα πρέπει να έχει το μυαλό της στα υπόλοιπα παιχνίδια. Όσον αφορά το στοιχηματικό σκέλος, έχει πετύχει το απίστευτο με 7/7 Over, παρ’ όλο που φημίζεται για τα «σφιχτά» της παιχνίδια, ενώ τα πέντε εξ αυτών ήταν και αμφίσκορα.
Στο μεταξύ, το περασμένο Σάββατο παρουσιάστηκε κουρασμένη από την υπερπροσπάθεια με τη Λεβερκούζεν, «κολλώντας» στο 1-1 στο «Μετροπολιτάνο» με την εξαιρετική φέτος Βιγιαρεάλ, αν και το «πάλεψε» το παιχνίδι, μένοντας μοιραία στο -4 από την πρωτοπόρο Ρεάλ.
Ενόψει Σάλτσμπουργκ, ο προπονητής Ντιέγκο Σιμεόνε υπογράμμισε τα εξής: «Δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο πέρα από το ματς με τη Σάλτσμπουργκ. Θα αντιμετωπίσουμε μια νεανική και δυναμική ομάδα, η οποία θέλει να κλείσει με καλό τρόπο το κεφάλαιο του Τσάμπιονς Λιγκ. Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό και θέλουμε να το πάμε εκεί όπου θεωρούμε ότι μπορούμε να τους "πληγώσουμε"».
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός ο μπακ Γκαλάν, ενώ τιμωρημένος είναι ο χαφ Μπάριος.

Εκτίμηση
Εντελώς αδιάφορη η Σάλτσμπουργκ απόψε, η οποία έγινε «σάκος του μποξ» στη League Phase, με την Ατλέτικο από την άλλη πλευρά να θέλει οπωσδήποτε να κλείσει θέση στην πρώτη οκτάδα, που θα τη φέρει απευθείας στους «16» της διοργάνωσης. Υπερβολικά χαμηλά βέβαια το «διπλό», οπότε θα πάμε εναλλακτικά με το Over, καθώς η άμυνα των Αυστριακών «μπάζει», ενώ παίζοντας δίχως άγχος, δεν αποκλείεται να βρει και κάποιο τέρμα.