Τελικός για την 3η θέση στην Τούμπα στο «αντίο» του Βιεϊρίνια
ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναμετρούνται στην Τούμπα για την τελευταία αγωνιστική των πλει-οφ, σε έναν αγώνα τελικό για την 3η θέση που θα δώσει εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ -και όχι τον 2ο του Κόνφερενς Λιγκ- εάν σηκώσει το Κύπελλο ο Ολυμπιακός. Για δύο αποτελέσματα ο «Δικέφαλος του Βορρά», μόνο νίκη θέλει η «Ένωση».
ΠΑΟΚ
Ηττήθηκε με το βαρύ 4-2 από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και έμεινε οριστικά εκτός διεκδίκησης της 2ης θέσης. Ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 1ο λεπτό με τον Ζίβκοβιτς από τραγικό λάθος του αντίπαλου γκολκίπερ, πλήρωσε όμως στη συνέχεια τα θέματα στην άμυνα του και δέχτηκε την ανατροπή (14’, 30’). Ισοφάρισε στο 32’ με δεύτερο γκολ του Ζίβκοβιτς και στο ξεκίνημα της επανάληψης είχε μεγάλη ευκαιρία για το 2-3. Αντ’ αυτού «λύγισε» από την πίεση του αντιπάλου του στο φινάλε και δέχτηκε δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο (81’, 87’).
Μετά το ματς ο τεχνικός του Λουτσέσκου είπε μεταξύ άλλων: «Μας ανάγκασαν να τρέξουμε πολύ, αρχίσαμε να χάνουμε ενέργεια. Κάναμε αλλαγές, θέλαμε να φέρουμε κάτι νέο στην επίθεση αλλά δώσαμε λίγους παραπάνω χώρους, μείναμε ακάλυπτοι και δεχτήκαμε δύο γκολ. Στο τέλος, βλέποντας τι έγινε και στο άλλο ματς, είτε η ισοπαλία είτε η ήττα ήταν το ίδιο».
Έχει τρεις νίκες και δύο ήττες σε πέντε ματς στα πλει-οφ και βρίσκεται στην 3η θέση και στο +2 από την 4η ΑΕΚ. Έτσι παίζει για δύο αποτελέσματα στο σημερινό ματς που ολοκληρώνει τη σεζόν, θέλοντας να διασφαλίσει την 3η θέση που θα δώσει εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ – και όχι το Κόνφερενς Λιγκ- αν δεν πάρει το Κύπελλο ο ΟΦΗ.
Αξιοσημείωτο ότι ο αρχηγός του Αντρέ Βιεϊρίνια θα πει το «αντίο» του όχι στον ΠΑΟΚ αλλά και στο ποδόσφαιρο γενικότερα κι ετοιμάζεται μία μικρή γιορτή στην Τούμπα, αμέσως μετά το φινάλε του ντέρμπι. Μάλιστα θα φορεθούν ειδικές επετειακές φανέλες για τον Πορτογάλο στην αναμέτρηση, ενώ θα βρεθεί στις εξέδρες ως καλεσμένος και ο Φερνάντο Σάντος, ο άνθρωπος ο οποίος τον έφερε στην Ελλάδα.
Αγωνιστικά Νέα: Χωρίς προβλήματα, με τον Λουτσέσκου πάντως να μην ανακοινώνει ξανά αποστολή.
ΑΕΚ
Απογοητεύσεων συνέχεια, ηττήθηκε με 2-1 από τον Παναθηναϊκό στην Νέα Φιλαδέλφεια και έμεινε οριστικά εκτός διεκδίκησης της 2ης θέσης ενώ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και για την 3η. Καλύτερη στο πρώτο μέρος όπου και προηγήθηκε με τον Λαμέλα (44’) αλλά εξαφανίστηκε σε άλλο ένα δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα να δεχτεί την ανατροπή (51’, 61’ πεν.) και να φανεί απειλητική μόνο στις καθυστερήσεις με το δοκάρι του Τσιλούλη.
Έχει καταρρεύσει μετρώντας πέντε ήττες σε ισάριθμα ματς στα πλει-οφ και ο κόσμος ξέσπασε ξανά σε έντονες αποδοκιμασίες.
Πολύ βαρύ το κλίμα στην ομάδα με δημοσιεύματα πριν το παιχνίδι να ανέφεραν ότι ο τεχνικός της Αλμέιδα είναι «τελειωμένος» από τη διοίκηση. Μετά το ματς ο Αργεντινός τεχνικός άφησε για πολλοστή φορά αιχμές για τη διοίκηση και τον Μάριο Ηλιόπουλο: «Υπήρξα ποδοσφαιριστής και όλα αυτά πέφτουν πάνω στον ποδοσφαιριστή. Βλέπουν έναν προπονητή που όλοι λένε ότι φεύγει. Προφανώς το αποτέλεσμα δεν βοήθησε, αλλά πάντα αυτό που λέω είναι πως όταν είσαι θετικός ελκύεις τα θετικά. Όταν η ατμόσφαιρα ξεκινά να είναι αρνητική, προκαλούμε την αρνητικότητα. Όλοι θέλουν να δουλεύουν σε υγιές περιβάλλον. Βγαίνουν διάφορα από τη μία ή την άλλη πλευρά και εμένα αυτές οι καταστάσεις δεν μου αρέσουν. Προτιμώ την ευθύτητα. Πιστεύω πως μετά τα τρία χρόνια που είμαι εδώ, αξίζω να μου λένε τα πράγματα ευθέως», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Αν δεν υπάρχει τεράστια ανατροπή ο «Πελάδο» θα καθίσει για τελευταία φορά στον πάγκο στο σημερινό παιχνίδι. Ήδη αποφασίστηκε η αποχώρηση του Μπρούνο Άλβες που κατείχε διοικητικό πόστο.
Χρειάζεται μόνο νίκη στην Τούμπα για να τερματίσει 3η και να πάρει το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ αν ο Ολυμπιακός σηκώσει το Κύπελλο. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα την αφήνει οριστικά τέταρτη και με εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο στόπερ Μουκουντί (21/4), από την άλλη «έπεσε» η τιμωρία του εξτρέμ Μαρσιάλ (18/7) και είναι διαθέσιμος. Δεν υπολογίζεται ξανά ο χαφ Λούμπισιτς (22/2). Δεν ανακοινώθηκε αποστολή.
Εκτίμηση
Τελικός για την 3η θέση στην κατάμεστη Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να βολεύεται για δύο αποτελέσματα και την ΑΕΚ να θέλει μόνο νίκη. Θα υπάρξει γιορτινό κλίμα μιας και η αναμέτρηση θα συνδυαστεί με το «αντίο» του αρχηγό των «ασπρόμαυρων», Αντελίνο Βιεϊρίνια. Με αρκετά σκαμπανεβάσματα οι Θεσσαλονικείς, από την άλλη η «Ένωση» έχει καταρρεύσει στα πλει-οφ μετρώντας 5/5 ήττες και παίζει το τελευταίο της χαρτί για να σώσει ότι σώζεται. Αναγκασμένοι να ρισκάρουν οι φιλοξενούμενοι και λογικά θα βρουν φάσεις αλλά παράλληλα αναμένεται να αφήσουν κενά και οι «ασπρόμαυροι» δύσκολα θα μείνουν στο μηδέν. Θα πάω με το αμφίσκορο σε τιμές αουτσάιντερ.
Μίντλεσμπρο
Σαουθάμπτον
Μάντσεστερ Σίτι
Μπρέντφορντ
Φούλαμ
Μπόρνμουθ
Σάντερλαντ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μπράιτον
Γουλβς
Λίβερπουλ
Τσέλσι
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Λανούς
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Μπελγράνο
Μπόκα Τζούνιορς
Ουρακάν
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Ουνιόν Σάντα Φε
WSG Τιρόλ
Μπλάου Βάις Λινζ
Ριντ
Βολφσμπέργκερ
Γκράτσερ ΑΚ
Αλτάχ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Ντέντερ
Κλαμπ Μπριζ
Σιντ Τρούιντεν
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Σερκλ Μπριζ
Μπαΐα
Κρουζέιρο
Φλουμινένσε
Βιτόρια Μπαΐα
Κοριτίμπα
Ιντερνασιονάλ
Νυρεμβέργη
Σάλκε
Μπραουνσβάιγκ
Ντιναμό Δρέσδης
Μπόχουμ
Αννόβερο
Βόλφσμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου
Λειψία
Ζανκτ Πάουλι
Χόλσταϊν Κίελ
Μαγδεμβούργο
Άουγκσμπουργκ
Γκλάντμπαχ
Στουτγκάρδη
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Χοφενχάιμ
Βέρντερ Βρέμης
Λουκέρνη
Σερβέτ
Ζυρίχη
Γκρασχόπερς
Βίντερτουρ
Λωζάνη
ΑΕΛ Novibet
Αστέρας Τρίπολης
Ατρόμητος
Παναιτωλικός
Πανσερραϊκός
Κηφισιά
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Κολοράντο Ράπιντς
Σεντ Λούις Σίτι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
DC Γιουνάιτεντ
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ντάλας
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Πόρτλαντ Τίμπερς
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Σιάτλ Σάουντερς
Σαν Ντιέγκο
Τορόντο
Ίντερ Μαϊάμι
Σάρλοτ
Σινσινάτι
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Μπέτις
Ατλέτικο Μαδρίτης
Θέλτα
Σεβίλλη
Εσπανιόλ
Έλτσε
Αλαβές
Κάλιαρι
Ουντινέζε
Λέτσε
Γιουβέντους
Λάτσιο
Ίντερ
Ομόνοια Αραδίππου
Ακρίτας Χλώρακας
ΑΕ Λεμεσού
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Ένωσις Ν. Παραλιμνίου
Εθνικός Άχνας
Σάρπσμποργκ 08
Φρέντρικσταντ
Μπόντο Γκλιμτ
Μπραν
Αμπερντίν
Νταντί Γιουνάιτεντ
Μάδεργουελ
Χαρτς
Νταντί
Λίβινγκστον
Σεντ Μίρεν
Κιλμάρνοκ
Φόλκερκ
Χιμπέρνιαν
Σούντσβαλ
Νόρκεπινγκ
Σάντβικενς ΙΦ
Λιουνγκσκίλε
Νόρμπι
Χέλσινγκμποργκ
Έστερσουντ
Φάλκενμπεργκ
Όντεβολντ
Λαντσκρόνα
Νόρντικ Γιουνάιτεντ
Έστερ
Ντέγκερφορς
Μιάλμπι
Γκέτεμποργκ
Χάμαρμπι
Βαστέρας ΦΚ
Γκάις
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός