Παίζει τα ρέστα του ο ΠΑΟΚ, «αγκαλιά» με τον τίτλο η ΑΕΚ
ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναμετρούνται στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική των πλει-οφ με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να παίζει τα ρέστα του για τον τίτλο ενώ η «Ένωση» με νίκη ουσιαστικά «κλειδώνει» το πρωτάθλημα* Διαιτητής: Σρέντερ (Γκουρζντίνσκι, Πέτερεν, 4ος Τσιάρας, VAR: Γκέραχ, Κωνσταντίνου)
* Ο ΠΑΟΚ αγνοεί τη νίκη στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις με την ΑΕΚ (0-2-3)
ΠΑΟΚ«Eίναι προφανές ότι παίξαμε χωρίς ενέργεια, φάνηκε με τον τρόπο που αντιδράσαμε. Παρόλα αυτά είχαμε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο να ανοίξουμε το σκορ και ήρθε στις καθυστερήσεις το γκολ της Λαμία. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε την ισορροπία μας. Προερχόμαστε από μια δύσκολη περίοδο και προσπαθούμε να βρούμε την ενέργεια για να κάνουμε αυτό που θέλουμε», δήλωσε μετά το φινάλε ο τεχνικός του Λουτσέσκου.
Βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση με μόλις ένα βαθμό στα τρία τελευταία στο πρωτάθλημα ενώ σε αυτό το διάστημα μετράει και δύο ήττες από την Κλαμπ Μπριζ στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ. Παρέμεινε στην 3η θέση αλλά είδε τη διαφορά από την πρωτοπόρο ΑΕΚ να ανοίγει στους επτά βαθμούς με τον ίδιο να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Ως εκ τούτου στο σημερινό παίζει τα… ρέστα του για το πρωτάθλημα και οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης τον αφήνει οριστικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε ο εξτρέμ Ζίβκοβιτς (25/7), μοναδικός τραυματίας ο στόπερ Εκόνγκ (10/0).
ΑΕΚΜετά το φινάλε ο τεχνικός της Αλμέιδα δήλωσε: «Είναι μια μεγάλη νίκη. Προσπαθήσαμε από την αρχή να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, πήραμε τη νίκη, είδαμε ωραίο παιχνίδι. Όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί, αυτή είναι η ιδέα, να μπαίνουμε έτσι σε κάθε παιχνίδι. Απομένουν τρία παιχνίδια απέναντι σε τρεις πολύ δύσκολους αντίπαλους».
Τρίτη διαδοχική νίκη, ξέφυγε με +4 από τον 2ο Παναθηναϊκό, με +7 από τον 3ο ΠΑΟΚ και +8 από τον 4ο Ολυμπιακό, με τους δύο τελευταίους να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό μεταξύ τους στην Τούμπα.
Μπροστά της έχει δύο εκτός έδρας ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Λαμία στην Νέα Φιλαδέλφεια. Ουσιαστικά της αρκεί να μην χάσει στα δύο ντέρμπι ή να πάρει μία νίκη για να στεφθεί πρωταθλήτρια, με τη λογική ότι μοιάζει απίθανο οι Φθιωτοί να της χαλάσουν τη φιέστα τίτλου στην «OPAP Arena».
Αγωνιστικά Νέα: Χωρίς «φρέσκα» προβλήματα. Δεν υπολογίζεται ξανά ο στόπερ Μουκουντί (10/1) και ο μέσος Πισάρο (16/0).
Εκτίμηση
Εκ διαμέτρου αντίθετο το μομέντουμ των δύο ομάδων, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση όντας αρκετά καταπονημένος και από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, από την άλλη η ΑΕΚ προέρχεται από παράσταση τίτλου επί του Παναθηναϊκού ξεφεύγοντας με +4 στην κορυφή. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» παίζει τα… ρέστα του στο σημερινό, από την άλλη η «Ένωση» βολεύεται και με το «Χ» ενώ ξέρει πως με νίκη ουσιαστικά κατακτά από σήμερα τον τίτλο. Δεν πιάνεται εύκολα σε σημείο, ως φαβορί δίνεται η ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα αλλά περιμένουμε και την αντίδραση των «ασπρόμαυρων» που θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί. Το γεγονός ότι χρειάζονται μόνο νίκη θα βοηθήσει ώστε να δούμε πιο ανοιχτό ματς, έτσι και αλλιώς τα μεταξύ τους έχουν αρκετή ένταση και συνήθως γκολ. Θα πάω με το αμφίσκορο.
Κρίσταλ Πάλας
Νότιγχαμ Φόρεστ
Λίβερπουλ
Μάντσεστερ Σίτι
Χαλ
Έβερτον
Σαουθάμπτον
Πόρτσμουθ
Ροσάριο Σεντράλ
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Πλατένσε
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Ρασίνγκ Κλουμπ
Μπελγράνο
Σαν Λορέντζο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Ιντεπεντιέντε
Λασκ Λίντσερ
Ραπίντ Βιέννης
Αλτάχ
Βολφσμπέργκερ
Χάρτμπεργκ
Αούστρια Λουστενάου
Βέστερλο
Αντβέρπ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Λέουβεν
Σταντάρ Λιέγης
Σαρλερουά
Μαλίν
Σιντ Τρούιντεν
Μπαΐα
Μιρασόλ
Γκρέμιο
Ιντερνασιονάλ
Παλμέιρας
Κορίνθιανς
Ατλέτικο Μινέιρο
Σάντος
Φλαμένγκο
Φλουμινένσε
Τρουά
Μαρσέιγ
Ρεν
Οσέρ
Νις
Στρασβούργο
Κολωνία
Γκλάντμπαχ
Φράιμπουργκ
Σάλκε
Μπόχουμ
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Ζανκτ Πάουλι
Καρλσρούη
Χέρτα Βερολίνου
Γκρόιτερ Φιρτ
Μίντιλαντ
Κοπεγχάγη
Μπρόντμπι
Λίνγκμπι
Ράντερς
Βίμποργκ
Σίλκεμποργκ
Χόρσενς
Βαντούζ
Βασιλεία
Γκρασχόπερς
Γιούνγκ Μπόις
Σεντ Γκάλεν
Λωζάνη
Ηρακλής
Λεβαδειακός
Αναγέννηση Καρδίτσας
Ζάκυνθος
Άρης
Βόλος Elabet
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
Κηφισιά
Παναιτωλικός
Μαρκό
ΑΕΛ Novibet
Απόλλων Καλαμαριάς 1926
ΠΑΣ Πύργος 1968
Ολυμπιακός Β'
Άστερας Τρίπολης Β'
Ελλάς Σύρου
Νίκη Βόλου
Σεντ Λούις Σίτι
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σανταντέρ
Βαλένθια
Μπέτις
Οσασούνα
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Λα Κορούνια
Έλτσε
Θέλτα
Κάλιαρι
Γιουβέντους
Λάτσιο
Μόντσα
Λέτσε
Μπολόνια
Σασσουόλο
Μίλαν
Κόμο
Ρόμα
ΑΕ Λεμεσού
Ομόνοια 29ης Μαΐου
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Άρης Λεμεσού
Ανόρθωση
Πάφος
Ατλέτικο Σαν Λούις
Σάντος Λαγκούνα
Αάλεσουντ
Σάρπσμποργκ 08
Λίλεστρομ
Μόλντε
Φρέντρικσταντ
Τρόμσο
Σταρτ
Χαμ Καμ
Ράουφος
Μος
Ασάνε
Σογκντάλ
Οντ
Μπρίνε
Λιν
Στρομσγκόντσετ
Κόνγκσβινγκερ
Ρανχάιμ
Στάμπαεκ
Στρόμεν
Σάντνες Ουλφ
Χάουγκεσουντ
Έγκερσουντ
Χοντ
Ουτρέχτη
Βίλεμ
Τελστάρ
Ντεν Χάαγκ
Τσβόλε
Καμπούρ
Αρούκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Μπενφίκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Ρίο Άβε
Νασιονάλ Μαδέιρα
Αμπερντίν
Σεντ Τζόνστον
Μάδεργουελ
Σέλτικ
Μπράγκε
Χέλσινγκμποργκ
Βάρναμο
Φάλκενμπεργκ
Έρεμπρο
Λιουνγκσκίλε
Χάκεν
Έργκριτε
Χάμαρμπι
Γιουργκόρντεν
Μπεσίκτας
Κοτζάελισπορ
Γκαζιαντέπ
Τσορούμ
Κόνιασπορ
Μπασακσεχίρ
Λαμία