Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-2: Οι «ασπρόμαυροι» έβαλαν «φωτιά» στο πρωτάθλημα με επική ανατροπή!

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-2: Οι «ασπρόμαυροι» έβαλαν «φωτιά» στο πρωτάθλημα με επική ανατροπή!

Συντάκτης: Βασίλης Γούσιος
Βασίλης Γούσιος
28/4/2024 21:43
Σπουδαία νίκη με 3-2 πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα κόντρα στην ΑΕΚ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Stoiximan Super League, με τους «ασπρόμαυρους» να δίνουν νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Λουτσέσκου μπήκε με το «μαχαίρι στα δόντια» και προηγήθηκε με τον Κωνσταντέλια μόλις στο 3ο λεπτό, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους που δέχθηκαν άμεσα την ισοφάριση από το εκπληκτικό γκολ του Πινέδα στο 9’.

Η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια όμως δεν το έκανε και στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να περιορίζουν δραματικά την παραγωγικότητα των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι πάντως, στην πρώτη τους ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ευτύχησαν να ανατρέψουν το σκορ στο 75’ με τον Βίντα. Δεν το χάρηκαν για πολύ όμως αφού ο Κωνσταντέλιας με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα στο 81’ ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ανατροπή και τελικά δικαιώθηκαν για την επιμονή τους, με τον Σάστρε να χρίζεται σκόρερ στο 90’ με ένα σουτ εκτός περιοχής που πέρασε απ’ όλους, «γράφοντας» το τελικό 3-2 για τον ΠΑΟΚ.

Έτσι, η πρωτοπόρος ΑΕΚ παρέμεινε στους 75 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ με ένα παιχνίδι λιγότερο ανέβηκε έστω και προσωρινά δεύτερος με 71 πόντους και αμφότερες οι ομάδες περιμένουν την έκβαση του αγώνα της Λεωφόρου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη για να δουν πώς θα διαμορφωθεί η βαθμολογία. Νωρίτερα ο Ολυμπιακός νίκησε τη Λαμία και πήγε στους 70 βαθμούς, έχοντας εξίσου αγώνα λιγότερο.Με «γκάζια» ο ΠΑΟΚ αιφνιδιάζοντας την Ένωση, απάντησαν με γκολάρα του Πινέδα οι «κιτρινόμαυροι»

Το ντέρμπι ξεκίνησε με 11 λεπτά καθυστέρηση εξαιτίας ενός πανό που είχε αναρτηθεί από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και για το οποίο τοποθετήθηκε μάλιστα η ΠΑΕ ΑΕΚ χαρακτηρίζοντάς το «αισχρό, συκοφαντικό και υβριστικό κατά της ομάδας και του Δημήτρη Μελισσανίδη», με τον Γερμανό διαιτητή Σρέντερ να ζητά να κατέβει για να αρχίσει το παιχνίδι.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο ΠΑΟΚ μπήκε φουλ επιθετικά απέναντι στην ΑΕΚ και πριν καν συμπληρωθούν τρία λεπτά στην αναμέτρηση της Τούμπας, οι «ασπρόμαυροι» πήραν «κεφάλι» στο σκορ.

Ο Τόμας συνεργάστηκε από τα αριστερά με τον Μπάμπα, ο ακραίος μπακ των «ασπρόμαυρων» έκανε το γύρισμα για τον αμαρκάριστο μέσα στην περιοχή της Ένωσης, Κωνσταντέλια, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να «εκτελέσει» τον Αθανασιάδη για το 1-0.

Η απάντηση της ομάδας του Αλμέιδα ήταν άμεση και λίγο έλειψε δύο λεπτά αργότερα να έρθει η ισοφάριση για τους «κιτρινόμαυρους», όταν ο Αραούχο κινήθηκε ωραία μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, την κατάλληλη στιγμή γύρισε τη μπάλα εκεί που ήταν ο Ελίασον, ωστόσο ο Σουηδός αιφνιδιάστηκε, δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε και η ευκαιρία μοιραία χάθηκε.

Η ισοφάριση πάντως δεν άργησε να έρθει για την Ένωση και στο 9ο λεπτό ο Πινέδα παίρνοντας τη μπάλα από τα αριστερά, «χόρεψε» όλη την άμυνα των γηπεδούχων ντριμπλάροντας όποιον έβρισκε μπροστά του και με ένα πολύ δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα πρώτα προς το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοτάρσκι και εν συνεχεία στα δίχτυα για το 1-1.

Οι δυο ομάδες από εκεί και πέρα κατέβασαν λίγο «ταχύτητα» με την ΑΕΚ πάντως να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα και στο 14’ ο Γιόνσον θα μπορούσε να απειλήσει την εστία του πορτιέρο των «ασπρόμαυρων» δεχόμενος την κάθετη πάσα του Αραούχο, όμως άργησε υπερβολικά με αποτέλεσμα να τον αναχαιτίσει ο Κουλιεράκης.

Πέντε λεπτά αργότερα, οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν μια «ανάσα» από την ανατροπή, με τον Ελίασον να βγάζει υπέροχη σέντρα από τα δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων, ο Πινέδα έπιασε το πλασέ στην κίνηση, όμως ο Κοτάρσκι αποσόβησε το σίγουρο γκολ με μια απίθανη απόκρουση.

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα το ματς άρχισε να ισορροπεί περισσότερο με την επόμενη ενδιαφέρουσα στιγμή να έρχεται και πάλι από πλευράς φιλοξενούμενων, όταν ο Αραούχο με ένα φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής στο 27’ προσπάθησε να γίνει απειλητικός αλλά χωρίς αποτέλεσμα μιας και η μπάλα έφυγε αρκετά έξω.

Στο 32’, οι παίκτες του Αλμέιδα πλησίασαν και πάλι σε δεύτερο γκολ με τον Πόνσε να δέχεται τη βαθιά μπαλιά του Ελίασον και μπαίνοντας από τα αριστερά στην αντίπαλη περιοχή, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον διερχόμενο Αραούχο, το σουτ του οποίου ωστόσο απέκρουσε με δυσκολία ο Κοτάρσκι.

Πέντε λεπτά μετά, ήταν επιτέλους η σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει στο ντέρμπι, με τον Ζίβκοβιτς να εκτελεί κόρνερ από τα δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι εκεί όπου βρισκόταν ολομόναχος ο Κουλιεράκης, ο οποίος πήγε να βρει δίχτυα με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε, με τη μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι προτού καταλήξει σε κόρνερ.

Οι «ασπρόμαυροι» συνέχισαν στον ίδιο επιθετικό ρυθμό έχοντας πάρει τα ηνία του παιχνιδιού και στο 39’ «άγγιξαν» το 2-1 όταν ο Ζίβκοβιτς σέντραρε μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, εκεί όπου ο εντελώς αμαρκάριστος Σβαμπ δεν μπόρεσε να σημαδέψει κάποια γωνία και αντ’ αυτού έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά πάνω στον Αθανασιάδη που αποσόβησε το γκολ με υπερένταση.

Κάπως έτσι, οι δυο ομάδες πήραν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια σε ένα ντέρμπι με μεγάλη ένταση και σπουδαίες φάσεις εκατέρωθεν.

Εφτάψυχος ΠΑΟΚ, δεν τα παράτησε ποτέ και δικαιώθηκε

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς τη μεγάλη φάση, με τις δυο ομάδες να έχουν από μια ανολοκλήρωτη ευκαιρία στο 51’ και στο 52’. Πρώτα η ΑΕΚ προσπάθησε να απειλήσει με το γύρισμα του Χατζισαφί αλλά ο Πινέδα δεν μπόρεσε με τακουνάκι να βρει τη μπάλα και στο επόμενο λεπτό ο Κάλενς σταμάτησε την ωραία ομαδική ενέργεια των γηπεδούχων προτού ο Μπάμπα εκτελέσει.

Οι «ασπρόμαυροι» πάντως είχαν μπει καλύτερα έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την Ένωση να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα σταθερά και να έχει χάσει το κέντρο, ωστόσο δεν μπορούσαν να «μεταφράσουν» την υπεροχή τους σε φάσεις στα καρέ των «κιτρινόμαυρων».

Η επόμενη μεγάλη στιγμή στο ντέρμπι ήρθε τελικά από πλευράς ΠΑΟΚ στο 67ο λεπτό, με τον Κωνσταντέλια μετά από φάση διαρκείας να πιάνει ένα αριστερό βολέ με πορεία προς την εστία του Αθανασιάδη, ο οποίος αντέδρασε σωστά και εκτινασσόμενος παραχώρησε κόρνερ.

Η ΑΕΚ ισορρόπησε καλύτερα ύστερα από τις εισόδους των Άμραμπατ και Γκατσίνοβιτς λίγο πριν το 70’, όμως οι παίκτες του Αλμέιδα δυσκολεύονταν να γίνουν παραγωγικοί και μέχρι τότε στο δεύτερο ημίχρονο, δεν είχαν καταφέρει να γίνουν επικίνδυνοι.

Τελικά, έμελλε η πρώτη τελική της Ένωσης στην επανάληψη να αποβεί μοιραία για τους Θεσσαλονικείς αφού στο 75’ ο Χατζισαφί έφερε τη μπάλα από φάουλ μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο Σβαμπ προσπαθώντας να διώξει την έστειλε προς την εστία της ομάδας του, ο Κοτάρσκι απέκρουσε, όμως ο Βίντα που ακολούθησε τη φάση πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά «έγραψε» το 1-2 για την ΑΕΚ.

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Αλμέιδα δεν μπόρεσε να το χαρεί για πολύ, αφού στο 81’ ύστερα από ασύλληπτη αδράνεια στην άμυνά της με τον Κάλενς να μην μπορεί να απομακρύνει τη μπάλα, ο Σαμάτα βρήκε με κεφαλιά τον Κωνσταντέλια, ο οποίος ισοφάρισε σε 2-2 με δυνατό βολέ στην κίνηση.

Το ματς σε αυτό το σημείο άρχισε να γίνεται πολύ αγχωτικό για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ όμως να τα δίνει όλα για την ανατροπή και τελικά να δικαιώνεται στο 90ο λεπτό όταν μετά από κόρνερ-δώρο που παραχώρησε ο Αθανασιάδης σε ακίνδυνη φάση, ο Σάστρε με ένα σουτ εκτός περιοχής που πέρασε απ’ όλους έκανε το 3-2 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, αφού τίποτα το αξιοσημείωτο δεν έλαβε χώρα στα υπόλοιπα λεπτά των καθυστερήσεων.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (46’ Σάστρε), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ (77’ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς (77’ Ντεσπόντοφ), Τάισον (93’ Βιεϊρίνια), Κωνσταντέλιας, Τόμας (70’ Σαμάτα)

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (78’ Γκαρσία), Χατζισαφί, Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Αραούχο (65’ Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (65’ Άμραμπατ), Πόνσε (78’ Τσούμπερ)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Μπάγερν Μονάχου: Πιθανή η ανατροπή και η παραμονή Τούχελ στον πάγκο
Μπάγερν Μονάχου: Πιθανή η ανατροπή και η παραμονή Τούχελ στον πάγκο
3 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Ποστέκογλου: «Το 99% των οπαδών της Τότεναμ θέλει να χάσουμε από την Σίτι, δεν είναι αυτό το παιχνίδι που αγαπώ…»
Ποστέκογλου: «Το 99% των οπαδών της Τότεναμ θέλει να χάσουμε από την Σίτι, δεν είναι αυτό το παιχνίδι που αγαπώ…»
4 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Μεντιλίμπαρ: «Όλοι ανυπομονούμε για την Άστον Βίλα»
Μεντιλίμπαρ: «Όλοι ανυπομονούμε για την Άστον Βίλα»
28/04/2024 19:28
Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Καθάρισε» με ορεξάτο Ποντένσε και πάει Μπέρμιγχαμ για να γράψει ιστορία
Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Καθάρισε» με ορεξάτο Ποντένσε και πάει Μπέρμιγχαμ για να γράψει ιστορία
28/04/2024 18:55
Κουλιεράκης: «Δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, πάμε για νίκη με την ΑΕΚ»
Κουλιεράκης: «Δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, πάμε για νίκη με την ΑΕΚ»
28/04/2024 17:55 1 ΣΧΟΛΙΟ
Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ακόμη δύο άτομα που φέρονται να κατέχουν ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση
Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ακόμη δύο άτομα που φέρονται να κατέχουν ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση
28/04/2024 17:34
Πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ γυναικών ο Ολυμπιακός (video)
Πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ γυναικών ο Ολυμπιακός (video)
28/04/2024 15:32
Πόρτο: Νέος πρόεδρος ο Άντρε Βίλας-Μπόας, έβαλε τέλος στην 42χρονη θητεία του Πίντο Ντα Κόστα!
Πόρτο: Νέος πρόεδρος ο Άντρε Βίλας-Μπόας, έβαλε τέλος στην 42χρονη θητεία του Πίντο Ντα Κόστα!
28/04/2024 03:43
Άστον Βίλα: Το VAR την έσωσε από το κάζο της αγωνιστικής πριν τον Ολυμπιακό (video)
Άστον Βίλα: Το VAR την έσωσε από το κάζο της αγωνιστικής πριν τον Ολυμπιακό (video)
28/04/2024 00:07
Ολυμπιακός - Λαμία: Κλειστό το πέταλο της Θύρας 7 σε ένδειξη διαμαρτυρίας
Ολυμπιακός - Λαμία: Κλειστό το πέταλο της Θύρας 7 σε ένδειξη διαμαρτυρίας
27/04/2024 23:41
Πρωταθλητής Ελλάδας στο βόλεϊ γυναικών ο Παναθηναϊκός με τη μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών (video)
Πρωταθλητής Ελλάδας στο βόλεϊ γυναικών ο Παναθηναϊκός με τη μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών (video)
27/04/2024 22:23 1 ΣΧΟΛΙΟ
Super League: Νίκη-παραμονή για τον Βόλο, ισοπαλία των... αδιάφορων στην Τρίπολη (video)
Super League: Νίκη-παραμονή για τον Βόλο, ισοπαλία των... αδιάφορων στην Τρίπολη (video)
27/04/2024 22:06
Περισσότερες ειδήσεις