4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ιταλία - Αγγλία

11/7/2021 22:00
Κωδ ΟΠΑΠ: 100
1 - 1*
Τελείωσε
Ο συγκεκριμένος αγώνας παίχτηκε πριν 1026 ημέρες. Για να δείτε την τελευταία αναμέτρηση πατήστε εδώ: Αγγλία - Ιταλία στις 17/10/2023

Προϊστορία

17/10/2023 ΑγγλίαΙταλία 3 - 1
23/3/2023 ΙταλίαΑγγλία 1 - 2
23/9/2022 ΙταλίαΑγγλία 1 - 0
11/6/2022 ΑγγλίαΙταλία 0 - 0
11/7/2021 ΙταλίαΑγγλία 1 - 1
27/3/2018 ΑγγλίαΙταλία 1 - 1
31/3/2015 ΙταλίαΑγγλία 1 - 1
15/6/2014 ΑγγλίαΙταλία 1 - 2
15/8/2012 ΑγγλίαΙταλία 2 - 1
24/6/2012 ΑγγλίαΙταλία 0 - 0

ΤΖΙΡΟΣ

1
€ 3,323,253 18.6%
X
€ 2,913,801 16.3%
2
€ 11,671,909 65.2%
Over
€ 647,751 26.3%
Under
€ 1,818,778 73.7%

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Κυριακή, 22:00

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1 X 2
Over Under 1X 12 X2
Ημ. 1 Ημ. X Ημ. 2 Goal No Goal
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
Δημιουργήστε λογαριασμό (ή κάντε login) για να μετρήσει στα στατιστικά σας.

268 ψήφοι:

Ειδήσεις

Συνθέσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Γήπεδο: Wembley
  • Χωρητικότητα: 90000
  • Θεατές: 67173
It’s coming home ή It’s coming Rome;

It’s coming home ή It’s coming Rome;

Ιταλία και Αγγλία διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Γουέμπλεϊ» για το μεγάλο τελικό του Euro 2020. Τα «τρία λιοντάρια» που είναι πρωτάρηδες σε τελικό, έχουν το «όπλο» της έδρας, αλλά οι «ατζούρι» διαθέτουν ανεβασμένη ψυχολογία και μόνο από το γεγονός πως είναι αήττητοι σε 33 σερί παιχνίδια!

* «Γουέμπλεϊ», Λονδίνο. Με 60.000 οπαδούς. Στους Ιταλούς αντιστοιχούν 10.000. Η ιταλική ομοσπονδία έχει εξασφαλίσει 1000 εισιτήρια για κατοίκους Ιταλίας.

* Η Ιταλία δεν έχει χάσει από την Αγγλία σε μεγάλο τουρνουά (3-1-0). Την έχει κερδίσει με 1-0 στο Euro 1980, με 2-1 στα Μουντιάλ 1990 και 2014, ενώ έφερε ισοπαλία 0-0 στα προημιτελικά του Euro 2012 προτού πάρει την πρόκριση στα πέναλτι.

* Διαιτητής ο Ολλανδός, Μπιόρν Κάιπερς, ο οποίος είχε σφυρίξει το τελευταίο παιχνίδι της Αγγλίας με την Ιταλία σε μεγάλο τουρνουά, αυτό του Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014 όπου η Ιταλία κέρδισε με 2-1 για τη φάση ομίλων.

* Οι τέσσερις τελευταίοι τελικοί Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος επιβεβαίωσαν το N/G. Ο τελευταίος τελικός Euro στον οποίο σκόραραν και οι δύο ομάδες ήταν αυτός του 2000 ανάμεσα σε Γαλλία και Ιταλία.

ΙΤΑΛΙΑ

Τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Ισπανία (1-1) και χρειάστηκε τα πέναλτι (4-2) για να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Euro. Έδωσε την κατοχή στην αντίπαλο της και στο πρώτο μέρος δεν είχε σουτ στο στόχο, ενώ χρειάστηκε μια μεγάλη επέμβαση του Ντοναρούμα στο 25ο λεπτό. Χτύπησε στην κόντρα στην επανάληψη και προηγήθηκε στο 60’ με τον Κίεζα, ωστόσο δέχτηκε την ισοφάριση στο 80’ και το ματς οδηγήθηκε στον έξτρα χρόνο. Εκεί πέρασε δύο δύσκολες στιγμές αλλά κράτησε το 1-1 και στα πέναλτι ήταν πιο ψύχραιμη, παίρνοντας την πρόκριση με 4-2.

Επιστρέφει σε τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετά το 2012, όταν και είχε ηττηθεί από την Ιταλία. Έχει κατακτήσει μονάχα ένα τρόπαιο στη διοργάνωση και αυτό το μακρινό 1968 ως οικοδέσποινα. Έκτοτε μετράει δύο ήττες σε τελικούς Euro (2000, 2012). Με την πρόκριση επί της Ισπανίας, επέκτεινε το αήττητο σερί της σε 33 παιχνίδια (27-6-0) και η τελευταία της ήττα χρονολογείται τον Σεπτέμβριο του 2018 (1-0 από Πορτογαλία).

«Δεν αισθάνομαι ταραγμένος. Ίσως νιώσω διαφορετικά αύριο» δήλωσε χαμογελαστά ο τεχνικός της, Ρομπέρτο Μαντσίνι και συνέχισε: «Στόχος μας είναι να παίξουμε διασκεδαστικό ποδόσφαιρο αλλά και να είμαστε ουσιαστικοί. Δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε ως εδώ και θέλουμε ακόμα ένα βήμα. Θέλαμε να παίξουμε το δικό μας στυλ ποδοσφαίρου και απέναντι στην Ισπανία, αλλά πήραν καλό βαθμό στον τρόπο που μας περιόρισαν. Η ταυτότητά μας μας έφερε τόσο μακριά, δεν έχουμε καμία πρόθεση να αλλάξουμε τώρα το στυλ μας. Η Αγγλία είναι σωματικά ισχυρότερη από εμάς, αλλά το ποδόσφαιρο παίζεται με τη μπάλα στα πόδια, οπότε ελπίζουμε ότι θα κερδίσει η τεχνική. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μείνουμε ήρεμοι. Είναι δύσκολο για πολλούς λόγους, αλλά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο ποδόσφαιρο μας και να καταλάβουμε ότι είναι το τελευταίο εμπόδιο. Θέλουμε να απολαύσουμε το παιχνίδι για 90 ακόμα λεπτά».

Αγωνιστικά Νέα: Πάντα εκτός ο κομβικός αριστερός μπακ Σπινατσόλα (Ρόμα) που τραυματίστηκε σοβαρό στον προημιτελικό με το Βέλγιο και θα δει τον τελικό από τις εξέδρες με πατερίτσες.

Πιθανή Ενδεκάδα: Ντοναρούμα – Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εμερσον – Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι – Κιέζα, Ιμόμπιλε, Ινσίνιε

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα (Μίλαν), Άλεξ Μερέτ (Νάπολι), Σαλβατόρε Σιρίγκου (Τορίνο)

Αμυντικοί: Φραντσέσκο Ατσέρμπι (Λάτσιο), Αλεσάντρο Μπαστόνι (Ίντερ), Λεονάρντο Μπονούτσι (Γιουβέντους), Τζόρτζιο Κιελίνι (Γιουβέντους), Τζιοβάνι Ντι Λορέντσο (Νάπολι), Αλεσάντρο Φλορέντσι (Παρί Σεν Ζερμέν), Ραφαέλ Τολόι (Αταλάντα), Έμερσον (Τσέλσι)

Μέσοι: Νικολό Μπαρέλα (Ίντερ), Μπρίαν Κριστάντε (Ρόμα), Μάνουελ Λοκατέλι (Σασουόλο), Γκαετάνο Καστροβίλι (Φιορεντίνα), Ματέο Πεσίνα (Αταλάντα), Μάρκο Βεράτι (Παρί Σεν Ζερμέν), Ζορζίνιο (Τσέλσι).

Επιθετικοί: Αντρέα Μπελότι (Τορίνο), Ντομένικο Μπεράρντι (Σασουόλο), Φεντερίκο Μπερναρντέσκι (Γιουβέντους), Φεντερίκο Κιέζα (Γιουβέντους),Τσίρο Ιμόμπιλε (Λάτσιο), Λορέντσο Ινσίνιε (Νάπολι), Τζιάκομο Ρασπαντόρι (Σασουόλο)

ΑΓΓΛΙΑ

Νίκησε με 2-1 την Δανία στην παράταση και προκρίθηκε στον τελικό του Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της. Κυριάρχησε στην αναμέτρηση αλλά βρέθηκε πίσω στο 30’ από απευθείας εκτέλεση φάουλ, δεχόμενη το πρώτο της γκολ στη διοργάνωση. Ισοφάρισε 9 λεπτά μετά με αυτογκόλ του Κίαερ και δεν κινδύνευσε σε κανένα άλλο σημείο. Είχε ορισμένες φάσεις για ένα δεύτερο γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και όλα κρίθηκαν στην παράταση. Εκεί χρειάστηκε ένα –τουλάχιστον- αυστηρό πέναλτι για να πάρει το προβάδισμα, αφού ο Στέρλινγκ περισσότερο βούτηξε παρά ανατράπηκε, ενώ στην ίδια φάση είχε μπει και δεύτερη μπάλα στο γήπεδο, αλλά ο διαιτητής δε σφύριξε διακοπή. Ο Κέιν δεν νίκησε τον Σμάιχελ από την άσπρη βούλα, αλλά πήρε το ριμπάουντ κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Προκρίθηκε σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης μετά από 55 χρόνια, η προηγούμενη φορά ήταν στο Μουντιάλ του 1966, που διεξήχθη ξανά στο σπίτι της. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την έδρα της, αφού τα 5/6 παιχνίδια που έδωσε σ’ αυτό το τουρνουά διεξήχθησαν στο «Γουέμπλεϊ». Η πρόκριση των «τριών λιονταριών» στον τελικό έχει προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού σε όλη την Αγγλία και το παιχνίδι με την Ιταλία είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης στο νησί. Μάλιστα υπάρχουν σενάρια που αναφέρουν ότι η Δευτέρα θα κηρυχτεί Εθνική αργία στη χώρα αν η ομάδα κατακτήσει το τρόπαιο.

«Έχουμε αίσθηση του τι συμβαίνει αλλά το μυαλό μας είναι μόνο στο παιχνίδι. Είμαστε στον τελικό και είμαστε εδώ για να νικήσουμε» δήλωσε ο τεχνικός της Γκάρεθ Σάουθγκείτ και πρόσθεσε: «Θέλουμε να φέρουμε το τρόπαιο σπίτι για όλους. Προετοιμαστήκαμε με τον ίδιο τρόπο με όλα τα προηγούμενα παιχνίδια. Δεν έχει σημασία τι παιχνίδι είναι, χρειαζόμαστε την ίδια σταθερότητα. Όλοι ανυπομονούν γι’ αυτό. Είμαστε πολύ ήρεμοι, έχουμε μεγάλη πίστη σε αυτό το γκρουπ παικτών και έχουμε αναπτυχθεί αρκετά καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Μείναμε ήρεμοι μετά το παιχνίδι με την Σκωτία, όπου υπήρξε αρκετή κριτική. Ανυπομονούμε για την πρόκληση. Η Ιταλία είναι ένας καλός αντίπαλος, είναι πολύ καλοί τακτικά και τρέχουν ένα τρομακτικό σερί. Το κλειδί σε τελικούς είναι να πιάσεις τη φυσιολογική σου απόδοση καθώς πολλές ομάδες καταλήγουν να παίζουν κάτω από το επίπεδο τους».

Αγωνιστικά Νέα: Ο αναπληρωματικός εξτρέμ Φόντεν (Μάντσεστερ Σίτι) δεν προπονήθηκε στην τελευταία προπόνηση λόγω μικροενοχλήσεων και δίνεται αμφίβολος.

Πιθανή Ενδεκάδα: Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο – Φίλιπς, Ράις – Σακά, Μάουντ, Στέρλινγκ – Κέιν

Η αποστολή της Αγγλίας

Τερματοφύλακες: Τζόρναν Πίκφορντ (Έβερτον), Άαρον Ράμσντεϊλ (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), Σαμ Τζόνστον (Γουέστ Μπρομ)

Αμυντικοί: Κάιλ Γουόκερ, Τζον Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι), Χάρι Μαγκουάιρ, Λουκ Σο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Κίριαν Τρίπιερ (Ατλέτικο), Μπεν Τσίλγουελ, Ρις Τζέιμς (Τσέλσι), Τάιρον Μινγκς (Άστον Βίλα), Μπεν Γουάιτ (Μπράιτον)

Μέσοι: Τζόρνταν Χέντερσον (Λίβερπουλ), Ντέκλαν Ράις (Γουέστ Χαμ), Μέισον Μάουντ (Τσέλσι), Κάλβιν Φίλιπς (Λιντς), Φιλ Φόντεν (Μάντσεστερ Σίτι), Τζακ Γκρίλις (Άστον Βίλα), Μπουκάγιο Σακά (Άρσεναλ), Τζουντ Μπέλιμγχαμ (Ντόρτμουντ)

Επιθετικοί: Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι), Χάρι Κέιν (Τότεναμ), Μάρκους Ράσφορντ (Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ), Τζέιντον Σάντσο (Ντόρτμουντ), Ντομινίκ Κάλβερτ-Λιούιν (Έβερτον)

Κώστας Καραγιαννόπουλος Αθλητικογράφος

Εκτίμηση

Η Αγγλία επέστρεψε σε τελικό μετά από 55 χρόνια και θα διεκδικήσει ως οικοδέσποινα το πρώτο Euro της ιστορίας της. Απέναντι της η Ιταλία, που έχει ξεχάσει πως είναι η ήττα (27-6-0) και θέλει να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης μετά το μακρινό 1968. Τελικός χωρίς μέγαλο φαβορί, κάτι που φαίνεται και από το σετ αποδόσεων. Σφιχτή ομάδα τα «τρία λιοντάρια», που έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ στο τουρνουά και αυτό από απευθείας φάουλ, ισχυροί σε άμυνα και επίθεση οι «ατζούρι», που αγνοούν την ήττα από το 2018 και θέλουν να γευτούν το νέκταρ μετά από 2 χαμένους τελικούς. Ματς που αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες, δύσκολα θα πάρουν μεγάλα ρίσκα οι δύο ομάδες και είναι πιθανό ο πρωταθλητής Ευρώπης να προκύψει μετά από έξτρα χρόνο. Ζαριά στο «Χ».

FACTS

  • Η ομάδα Ιταλία δεν έχει χάσει στους τελευταίους 6 αγώνες εντός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις.
    Σημείο: 1X με απόδοση 1.51 στον ΟΠΑΠ
  • Στους τελευταίους 7 από 8 αγώνες της ομάδας Αγγλία, μπήκαν λιγότερα από 2.5 γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις).
    Σημείο: Under με απόδοση 1.42 στον ΟΠΑΠ

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

  • » Ο HAoS_Kostas με το υψηλότερο yield +4.07% έπαιξε: X
  • » Ο pafroudakis, με το υψηλότερο yield +23.70% στο [ΔΙΕΘΝΗ: Euro] έπαιξε: X

Τι ψήφισαν οι Top Users

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες Αναλύσεις

Στοιχηματικές πλατφόρμες