Το πιο εύκολο απ' αυτά που έρχονται για την Μπάγερν
Η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Βέρντερ Βρέμης για την 21η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα με τις δύο ομάδες να προέρχονται από νίκες
Δεν «πλήρωσε» τη χαλάρωση της στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Χολστάιν Κίελ την προηγούμενη αγωνιστική και πήρε έτσι τη νίκη με 4-3. Ήταν βέβαια κυρίαρχη στο πρώτο μέρος, κινδύνεψε μεν στο ξεκίνημα αλλά στο 19’ προηγήθηκε με ένα σουτ του Μουσιάλα μέσα από την περιοχή και στις καθυστερήσεις ο Κέιν με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Άγγλος επιθετικός έκανε το 3-0 για να έρθει ο Γκνάμπρι στο 54’ να «σφραγίσει» στην ουσία τη νίκη της. Από εκεί κι έπειτα βέβαια δέχτηκε τρία γκολ (62’, 90+1’, 90+3’) αλλά δεν υπήρχε χρόνος για να ανησυχήσει.
Πίστεψε ότι δεν θα απειληθεί και ότι στο 4-0 έχουν τελειώσει όλα και παραλίγο στις καθυστερήσεις να υποστεί ένα σοκ. Θεωρώ βέβαια ότι ακόμα κι αν απέμεναν κι άλλα λεπτά το πιθανότερο ήταν να σκοράρει κι άλλο γκολ η ίδια παρά να δεχτεί την ισοφάριση. Όπως και να έχει κρατάει τους τρεις βαθμούς και το γεγονός ότι παραμένει στο +6 από την Λεβερκούζεν. Φάνηκε άλλωστε ότι η ίδια ορίζει τον ρυθμό σε αυτά τα παιχνίδια και πολύ δύσκολα θα υπάρχει κάποια έκπληξη. Την Τετάρτη αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Σέλτικ για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα ίσως καταλάβει πόσο θα της στοιχίσει το γεγονός που δεν τερμάτισε στην πρώτη οκτάδα της League Phase.
«Δεν είμαι κάποιος που φοβάται. Μου αρέσουν οι προκλήσεις και οι φίλαθλοι ανυπομονούν για παιχνίδια σαν αυτό που έρχεται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντα είμαστε χαρούμενοι όταν παίζουμε ποδόσφαιρο», τόνισε ο κόουτς Κομπανί, ενόψει και των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο στόπερ Ίτο, ο μπακ Ντέιβις (16/1) ο κίπερ Πέρετζ (7/0)

Έδειξε χαρακτήρα στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Μάιντζ την προηγούμενη αγωνιστική και πήρε μία σημαντική νίκη με 1-0. Από το ξεκίνημα φάνηκε η επιθετική της διάθεση, είχε δοκάρι στο 1’ και χαμένο πέναλτι με τον Ντουκς στο 12’. Δύο λεπτά μετά όμως ο Μπιτενκούρτ με κοντινή προβολή της έδωσε το προβάδισμα το οποίο και κράτησε έως το τέλος. Θα μπορούσε βέβαια να βρει και δεύτερο τέρμα, έχασε μεγάλες ευκαιρίες και στο τέλος το παιχνίδι έγινε «πολεμικό». Μέσα σε δύο λεπτά αποβλήθηκαν οι Σταρκ και Φριντ για καθυστέρηση και διαμαρτυρία αντίστοιχα ενώ κόκκινη κάρτα αντίκρισε και ο κόουτς Βέρνερ!
Αυτή ήταν η πρώτη της νίκη μέσα στο 2025 και ήρθε απέναντι σε έναν αντίπαλο που βρισκόταν σε φόρμα. Έφτασε έτσι τους 30 βαθμούς, μείωσε τη διαφορά από την εξάδα στον πόντο και μπορεί να κάνει όνειρα για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Έβγαλε αντίδραση απέναντι στη Μάιντζ και με την εικόνα της έδειξε ότι μπορεί να «κοιτάει» ψηλότερα. Το θέμα είναι αν μπορεί να δείξει τη σταθερότητα που χρειάζεται, γιατί την ποιότητα την έχει. Φρόντισε μάλιστα να ενισχυθεί στην επίθεση της καθώς έκανε δικό της με τη μορφή δανεισμού από τη Λειψία τον Αντρέ Σίλβα. Αν ο Πορτογάλος επιθετικός είναι υγιής θα της δώσει λύσεις και θεωρώ ότι ταιριάζει και με το στυλ της ομάδας.
«O Πάτρικ Κόλμαν θα κάτσει στη θέση μου. Έχει υπάρξει δίπλα μου για πάνω από 200 παιχνίδια και ξέρει ακριβώς πώς να παίρνουμε τις αποφάσεις. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και στόχος μας είναι να κάνουμε την έκπληξη», σχολίασε ο κόουτς Βέρνερ.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε κι επιστρέφει ο μέσος Στάγκε (15/7). Τιμωρημένοι οι στόπερ Σταρκ (15/0) και Φριντλ (17/0) αλλά κι ο κόουτς Βέρνερ. Νέα απώλεια ο μέσος Μπιτενκούρτ (14/2). Παραμένουν εκτός ο φορ Τοπ (11/1), ο στόπερ Μαλατίνι (9/1) κι ο μπακ Άγκου (10/2).

Εκτίμηση
Δεν τίθεται θέμα φαβορί και δυναμικής, η Μπάγερν είναι ένα επίπεδο πάνω από τη Βέρντερ. Την περσινή σεζόν βέβαια η ομάδα της Βρέμης έφυγε με το διπλό από το Μόναχο αλλά φέτος τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Οι φιλοξενούμενοι έχουν βέβαια ψυχολογία αλλά το πολύ να σκοράρουν ένα γκολ. Έως εκεί. Το αμφίσκορο πάντως είναι μία καλή επιλογή.