«Αφυπνίστηκαν» οι Βάσκοι, ψάχνει το δικό της... ξυπνητήρι η Θέλτα
* Η Σοσιεδάδ κέρδισε στις μισές από τις 10 πιο πρόσφατες επισκέψεις της Θέλτα, για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο (5-2-3). Πέρσι επικράτησε 3-1.
ΣΟΣΙΕΔΑΔ
Νίκησε με 2-1 την Εσπανιόλ εντός έδρας και πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο στη φετινή σεζόν, μετά τις δύο ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές. Ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, δημιούργησε 17 τελικές και έφτασε δίκαια στην επικράτηση. Μπήκε δυνατά και άνοιξε το σκορ μόλις στο 4’ με τον Μπαρενετσέα, ενώ στο 31’ είχε δοκάρι για να κάνει δύο τα τέρματα της. Ωστόσο, λίγο πριν από την ανάπαυλα δέχθηκε την ισοφάριση. Στο δεύτερο ημίχρονο αύξησε την πίεσή της και στο 61’ ανέκτησε το προβάδισμα με τον Όσκαρσον. Διατήρησε τον έλεγχο μέχρι το φινάλε και είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Όσκαρσον (72’) και Γκέδες (82’) για να «κλειδώσει» νωρίτερα τη νίκη. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης αποβλήθηκε ο προπονητής της, Ματαράτσο, ο οποίος δεν θα βρίσκεται στον πάγκο στο επόμενο παιχνίδι.
Πήρε το πολυπόθητο τρίποντο και άνοιξε λογαριασμό για φέτος μετά τις εκτός έδρας ήττες από Μπέτις (0-1 και Ρεάλ (1-4). Φαίνεται ότι θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Τελευταίες μεταγραφές, του στόπερ Σαρ από την Τσέλσι και του δεξιού μπακ Φορτ από την Μπαρτσελόνα, έναντι 8,5 εκ. ευρώ. Επόμενος αγώνας στις 7/9 εκτός έδρας με την Έλτσε.
Αγωνιστικά Νέα: Θα απουσιάσουν λόγο τραυματισμών ο δεξιός μπακ Οντριοθόλα και ο χαφ Μαρίν. Εκτός κι ο στόπερ Πατσέκο, που είναι προς παραχώρηση. Δύσκολα θα ξεκινήσουν βασικοί οι νεοφερμένοι (Σαρ, Φορτ).
ΘΕΛΤΑ
Έχασε και από την Μπιλμπάο στην έδρα της με 0-2 και παραμένει μακριά από την περσινή αγωνιστική της εικόνα, προβληματίζοντας ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι. Είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Σβέντμπεργκ στο 11’, όμως μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (20’, 22’) δέχθηκε δύο γκολ, τα οποία διαμόρφωσαν και το τελικό αποτέλεσμα. Στο 37’ είχε δοκάρι και έχασε την ευκαιρία να μειώσει πριν από την ανάπαυλα. Στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάστηκε βελτιωμένη επιθετικά, χωρίς όμως η αντίδρασή της να είναι αρκετή για να επιστρέψει στη διεκδίκηση του αγώνα.
Έμεινε με έναν βαθμό, αυτό της πρεμιέρας στο εκτός με την Βαλένθια (0-0). Η δεύτερη ήττα στην έδρα της μετά από αυτή με την Οσασούνα (1-2) δεν φαίνεται να προβληματίζει τον Χιράλντεθ, που εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια και δήλωσε ικανοποιημένος για τις μεταγραφές και τη σύνθεση της ομάδας. Ευελπιστεί σε αγωνιστική άνοδο στο προσεχές διάστημα. Τελευταία μεταγραφή ο Ουρουγουανός στόπερ Κάσερες, από την Αμέρικα (Μεξικό). Επόμενος αγώνας 7/9 εκτός με την Χετάφε.
Αγωνιστικά Νέα: Θα απουσιάσουν ο σέντερ φορ Μπόρχα Ιγκλέσιας κι ο χαφ Φέμπας που τραυματίστηκε στο προηγούμενο. Δεν υπολογίζεται ακόμη ο νεοφερμένος Κασέρες, επανέρχεται ο αμυντικός Αλόνσο, που εξέτισε.
Εκτίμηση
Αρχίζει να ανακτά τη φόρμα της η Σοσιεδάδ και είναι σε καλό φεγγάρι το μεγάλο αστέρι της Οϊαρθάμπαλ, που έδωσε και τις δύο ασίστ στο προηγούμενο παιχνίδι. Η Θέλτα έχει μεγαλύτερη ανάγκη από βαθμούς και θα πρέπει να βγάλει αντίδραση, έπειτα από απανωτές εντός έδρας ήττες. Αμφίρροπο αρκετά, θα δώσουμε ένα μικρό προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.
Κόβεντρι
Άστον Βίλα
Έβερτον
Γουλβς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μπράιτον
Φλίτγουντ Τάουν
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Τσέλιε
Χάποελ Μπερ Σεβά
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Αραράτ Αρμενία
Σπάρτα Πράγας
Ολυμπιακός
Γιαγκελόνια
Σάντερλαντ
Άλκμααρ
Άντερλεχτ
Λυών
Μίλαν
Μπενφίκα
Στουρμ Γκρατς
Ρεν
Σάο Πάουλο
Μπόκα Τζούνιορς
Βάσκο Ντα Γκάμα
Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε
Πλατένσε
Φλουμινένσε
Λουγκάνο
Σεντ Γκάλεν
Τουν
Σερβέτ
Νίκη Βόλου
Αστέρας Τρίπολης
Άρης
Μαρκό
Ατρόμητος
ΠΑΟΚ
Κηφισιά
Παναθηναϊκός
Έλτσε
Ρεάλ Μαδρίτης
Πουέμπλα
Τολούκα
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Μιάλμπι
Αλαβές
Ράγιο Βαγιεκάνο
Σανταντέρ
Μπαρτσελόνα
Μπέτις
Σεβίλλη
Χετάφε
Εσπανιόλ
Λα Κορούνια
Ατλέτικο Μαδρίτης
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Οσασούνα
Λεβάντε
Μάλαγα
Βαλένθια
Βιγιαρεάλ
Μέτρια προς κακή η Θελτα, η Σοσιεδαδ με ψυχολογία και έδρα υπέρ της, μπορεί τη νίκη