Να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε κόντρα στον Ατρόμητο
Ο Ολυμπιακός μετά την εμφατική νίκη επί του Ατρόμητου στο Κύπελλο (4-1), δοκιμάζεται στους «Ζωσιμάδες» κόντρα στον ΠΑΣ για την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑΤο ρόστερ φώναζε για μεταγραφική ενίσχυση και η διοίκηση προχώρησε σε κάποιες κινήσεις, φέρνοντας τον χαφ Νίνη, τον Ουρουγουανό μέσο Τσίνο και τον γκολκίπερ Τσιντώτα. Βέβαια και οι τρεις θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής από τη νέα χρονιά.
Δεν είχε υποχρεώσεις στο Κύπελλο, αφού είχε αποκλειστεί από την ΑΕΚ στον προηγούμενο γύρο. Κατά τη διάρκεια της διακοπής έδωσε ένα φιλικό με τον Παναιτωλικό, παίρνοντας νίκη με 1-0. Μετά το φινάλε του αγώνα ο τεχνικός του Στάικος τόνισε μεταξύ άλλων: «Εμφανιστήκαμε λίγο πιο συμπαγείς με καλύτερη συνοχή στην κεντρική και αμυντική ζώνη όταν χρειάστηκε. Ίσως μετά από καιρό ήταν ένα πιο ισορροπημένο παιχνίδι από την ομάδα μας και είναι αυτό που κρατάμε. Είναι και ψυχολογικά καλό να κρατάς το μηδέν. Από εκεί και πέρα κρατάμε ότι σε πολλά διαστήματα εμφανιστήκαμε πιο συμπαγείς και πιο προσηλωμένοι στο να έχουμε κοντά τις γραμμές μας και τις αποστάσεις των παικτών μας. Όχι ότι αγγίξαμε τον βαθμό που θέλαμε, αλλά είδαμε μία βελτίωση».
Αγωνιστικά Νέα: Νοκ-άουτ οι εξτρέμ Τζίμας (12/0), Λώλης (5/0), ο μπακ Κιάκος (8/0), ο στόπερ Μπαγκαλιάνης (8/0), ο μέσος Μπιλμπάο (12/0), ο φορ Κόντε (2/0) και ο γκολκίπερ Πριόρ (3/0) που δεν υπολογίζεται.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΕκνευρισμένος με την εμφάνιση το πρώτου ημιχρόνου ήταν ο Μίτσελ: «Θύμωσα πολύ στο πρώτο ημίχρονο, ιδιαίτερα στην ανάπαυλα. Κάποιος πρέπει να αναρωτηθεί τι συμβαίνει. Ζητάω τα ίδια πράγματα και στα δύο ημίχρονα, ωστόσο η αποφασιστικότητα και η θέληση είναι εντελώς διαφορετική. Πρέπει να αποφασίσουμε και να διαλέξουμε ποια ομάδα θέλουμε να είμαστε, αυτή που έπαιξε χωρίς θέληση στο πρώτο ημίχρονο ή του δεύτερου μέρους που έδειξε τις δυνατότητές της. Να πάρουμε απόφαση ότι πάντα πρέπει να παίζουμε σαν ομάδα».
Μετά την εμφατική νίκη στο Κύπελλο, ετοιμάζεται για το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, όπου καλείται να ψαλιδίσει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό εν όψει των πλει-οφ. Πραγματοποίησε απογοητευτικό πρώτο γύρο και πήγε στη διακοπή όντας στην 3η θέση μαζί με τον ΠΑΟΚ και στο -12 από τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα βρίσκεται στο -4 από την 2η ΑΕΚ και ρεαλιστικός στόχος είναι η δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα από τα τρία ντέρμπι με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, παρότι τα δύο ήταν στην έδρα του. Παράλληλα η καταστροφική πορεία του στο Γιουρόπα Λιγκ, τον άφησε πρόωρα εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας, κάτι που του επιτρέπει βέβαια να ρίξει όλο το βάρος στο πρωτάθλημα.
Είχε μεγάλη ανάγκη τη διακοπή ώστε ο Μίτσελ να βρει τον απαραίτητο χρόνο να δουλέψει με την ομάδα, μιας και ήρθε στα μισά της σεζόν, όντας ο 3ος διαφορετικός προπονητής στους «ερυθρόλευκους» τη φετινή χρονιά μετά τους Μαρτίνς και Κορμπεράν. Η ομάδα είχε ανεβάσει στροφές τις τελευταίες αγωνιστικές, δείχνοντας σαφώς πιο δεμένο σύνολο και μένει να φανεί ποια θα είναι η εικόνα του στο δεύτερο μισό της σεζόν, αφού το ρόστερ του βάσει ονομάτων είναι το πιο δυνατό του πρωταθλήματος.
Αγωνιστικά Νέα: Από τους Μουντιαλικούς διαθέσιμος για το ματς στα Γιάννινα είναι μόνο ο κομβικός χαφ Ινμπόμ Χουάνγκ (11/0). Αντίθετα έμειναν εκτός οι Σισέ (3/0, στόπερ), Κούντε (2/0, χαφ) και Ουί-Τζο (5/0, φορ) που πάντως δεν υπολογίζονται. Παραμένουν εκτός λόγω τραυματισμών ο γκολκίπερ Βατσλίκ (5/0) και ο επιθετικός χαφ Βαλμπουενά (8/2). Ξανά εκτός αποστολής λόγω τακτικής ο στόπερ Μπα (7/0), ο μπακ Λάιτνερ (-), οι εξτρέμ Ντε Λα Φουέντε (3/0), Μπόουλερ (4/0) και ο επιθετικός A. Καμαρά (1/0).
Εκτίμηση
Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυναμικά στην επανέναρξη της σεζόν διαλύοντας με 4-1 τον Ατρόμητο στο Κύπελλο και θέλει μια ανάλογη εμφάνιση στους «Ζωσιμάδες» για να μπει με το δεξί στο δεύτερο γύρο. Απέναντι του αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος έκλεισε άσχημα τον πρώτο γύρο και έχει τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με 28 γκολ παθητικό σε 13 παιχνίδια. Δεν θα μπλέξουμε με σημείο με το «διπλό» πολύ χαμηλά και θα πάμε με το όβερ, λαμβάνοντας υπόψη και τα αμυντικά προβλήματα που συνεχίζουν να παρουσιάζουν οι «ερυθρόλευκοι».
Τσέλσι
Μάντσεστερ Σίτι
Ρίβερ Πλέιτ
Ροσάριο Σεντράλ
Βολφσμπέργκερ
WSG Τιρόλ
Μπλάου Βάις Λινζ
Γκράτσερ ΑΚ
Αλτάχ
Ριντ
Σιντ Τρούιντεν
Γάνδη
Σταντάρ Λιέγης
Γκενκ
Σαρλερουά
Βέστερλο
Παλμέιρας
Κρουζέιρο
Φλουμινένσε
Σάο Πάουλο
Ιντερνασιονάλ
Βάσκο Ντα Γκάμα
Ατλέτικο Μινέιρο
Μιρασόλ
Βέρντερ Βρέμης
Ντόρτμουντ
Γκλάντμπαχ
Χοφενχάιμ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άουγκσμπουργκ
Ζανκτ Πάουλι
Βόλφσμπουργκ
Φράιμπουργκ
Λειψία
Μπάγερν Μονάχου
Κολωνία
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Στουτγκάρδη
Χαϊντενχάιμ
Μάιντζ
Βίντερτουρ
Λουκέρνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λωζάνη
Γκρασχόπερς
ΑΕΛ Novibet
Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης
Κηφισιά
Πανσερραϊκός
Παναιτωλικός
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σικάγο Φάιαρ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου Γιόρκ Σίτι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ντιναμό Χιούστον
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ορλάντο Σίτι
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
DC Γιουνάιτεντ
Σεντ Λούις Σίτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Κολοράντο Ράπιντς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ντάλας
Σιάτλ Σάουντερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Κολόμπους Κρου
Σάρλοτ
Τορόντο
Όστιν
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σαν Ντιέγκο
Σινσινάτι
Απόλλων Λεμεσού
Άρης Λεμεσού
ΑΠΟΕΛ
Ομόνοια
ΑΕΚ Λάρνακας
Πάφος
Βαλερένγκα
Σάρπσμποργκ 08
Μπόντο Γκλιμτ
Τρόμσο
Φρέντρικσταντ
Χαμ Καμ
Λιν
Κόνγκσβινγκερ
Μπρίνε
Στρόμεν
Οντ
Μος
Στάμπαεκ
Ράουφος
Στρομσγκόντσετ
Ρανχάιμ
Χάουγκεσουντ
Ασάνε
Χοντ
Σογκντάλ
Ρόζενμποργκ
Αάλεσουντ
Μόλντε
Κρίστιανσουντ
Λίλεστρομ
Σάντεφιορντ
Βίκινγκ
Σταρτ
Μπραν
Κφουμ Όσλο
Φαμαλικάο
Αλβέρκα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Ζιλ Βιθέντε
Εστορίλ
Μπενφίκα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Βιτόρια Γκιμαράες
Μπράγκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Κάζα Πία
Ρίο Άβε
Αρούκα
Τοντέλα
Μορεϊρένσε
AVS Φουτεμπόλ
Πόρτο
Σάντα Κλάρα
Σέλτικ
Χαρτς
Φόλκερκ
Ρέιντζερς
Χιμπέρνιαν
Μάδεργουελ
Μπράγκε
Νόρκεπινγκ
Χάλμσταντ
Έλφσμποργκ
Γκάις
Ντέγκερφορς
ΑΕΚ
Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ
Άρης
Βόλος ΝΠΣ
Λεβαδειακός
Ιωνικός
ΟΦΗ
Λαμία