Από σερί ισοπαλίες η Πάρμα, δεν έχει περιθώρια για απώλειες η Γιουβέντους
Η Πάρμα υποδέχεται τη Γιουβέντους για την 33η αγωνιστική της Σέριε Α.* To παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο για τη Δευτέρα (21/4) αλλά μετά τον θάνατο του Πάπα, αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί σήμερα.
ΠΑΡΜΑ
Έμεινε όρθια στην έδρα της Φιορεντίνα την προηγούμενη αγωνιστική, ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) και πρόσθεσε άλλον ένα βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή της. Στο 3’ μάλιστα είχε μία μεγάλη στιγμή με τον Μπερναμπέ για να ανοίξει το σκορ ενώ κράτησε εύκολα το μηδέν στην εστία της στο πρώτο μέρος, χωρίς να απειλήσει έπειτα και η ίδια βέβαια. Στο δεύτερο ημίχρονο δέχτηκε πίεση από την αντίπαλο της όμως αμύνθηκε σθεναρά κι έφυγε με ψηλά το κεφάλι από τη Φλωρεντία.
Μπορεί να αγνοεί τη νίκη εδώ κα έξι αγωνιστικές, όμως μετράει πέντε σερί ισοπαλίες και κάθε βαθμός που συγκεντρώνει είναι πολύτιμος. Άλλωστε έφτασε τους 28 πόντους και μία μικρή διαφορά ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού αλλά θα χρειαστεί κι άλλα μεγάλα αποτελέσματα. Δεν έχει καταφέρει κάτι ακόμα ωστόσο έχει ανεβάσει την αυτοπεποίθηση της λόγω και των τελευταίων εμφανίσεων. Ο Κίβου από τη μέρα που ήρθε έχει αλλάξει και το στυλ της και σε αρκετά παιχνίδια προσπαθεί να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων από το να παίζει συνεχώς με αντεπιθέσεις. Της έχει «βγει» αρκετά έως τώρα αλλά στο τέλος και ο ίδιος θα κριθεί από το αποτέλεσμα.
«Ο στόχος μας είναι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας. Η Γιουβέντους είναι μία ποιοτική ομάδα , πρέπει να έχουμε τρομερή προσοχή κι ένταση στο παιχνίδι μας», επισήμανε ο κόουτς Κίβου.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε κι επιστρέφει ο μέσος Άλμκβιστ (28/1). Τιμωρημένος ο μέσος Σομ (31/4). Αμφίβολος ο στόπερ Μπάλογκ (25/0). Ίσως ξεπεράσει τον τραυματισμό του ο εξτρέμ Κανσελιέρι (26/3). Παραμένουν εκτός ο επιθετικοί Μπενέντιζακ (8/0), Μιχάιλα (21/0), Σαρπεντιέ (10/1), ο στόπερ κι Οσόριο (3/0), ο μέσος Κοβάλσκι (1/0).
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Έστω και χωρίς να εντυπωσιάσει επικράτησε με 2-1 της Λέτσε στο Τορίνο την προηγούμενη αγωνιστική κι επέστρεψε έτσι στις νίκες. Μόλις στο 2’ άνοιξε το σκορ με τον Κουπμάινερς, είδε την αντίπαλο της να έχει δοκάρι αμέσως μετά και τελικά στο 33’ ο Γιλντίζ με ωραίο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της. Φαινόταν να έχει τον έλεγχο, δεν απειλούταν στο δεύτερο μέρος και μάλλον χαλάρωσε στα τελευταία λεπτά. Έτσι η Λέτσε έφτασε κοντά στο γκολ στο 84’ και τελικά το πέτυχε τρία λεπτά μετά χωρίς όμως να αλλάξει κάτι έως το τέλος.
Το σημαντικό για την ίδια στην παρούσα φάση είναι οι νίκες και από τη στιγμή που έρχονται τότε στην ομάδα είναι ικανοποιημένη. Εκμεταλλεύτηκε μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο την ήττα της Μπολόνια, ανέβηκε στην τέταρτη θέση και στο +2 από την αντίπαλο της και ξέρει ότι δεν έχει πολλά περιθώρια για «στραβοπατήματα». Ακόμα και μετά την έλευση του Τούντορ δεν έχει εντυπωσιάσει με την απόδοση της αλλά ο Κροάτης ήρθε με έναν συγκεκριμένο στόχο, να βγάλει την ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό προσπαθεί να κάνει. Έχει φέρει βέβαια τις δικές του ιδέες στο παιχνίδι και έχει εμπιστευτεί ξανά παίκτες όπως ο Βλάχοβιτς και ο Γιλντίζ και τουλάχιστον για την ώρα δικαιώνεται.
«Δεν υπάρχει σχέδιο Α ή σχέδιο Β, διαλέγω τους παίκτες με βάση τη φόρμα τους. Θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που τα πηγαίνει καλά κι έρχεται από δύο σημαντικά αποτελέσματα απέναντι στις Ίντερ και Φιορεντίνα. Πρέπει να κάνουμε όσο λιγότερα λάθη γίνεται», επισήμανε ο κόουτς Τούντορ.
Αγωνιστικά Νέα: Νέα απώλεια ο μέσος Κουπμάινερς (28/3). Τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του εξτρέμ Γιλντίζ (31/6). Παραμένουν εκτός oι στόπερ Μπρέμερ (6/0) και Γκάτι (28/1), ο μπακ Καμπάλ (7/0), ο εξτρέμ Εμπανγκουλά (21/3), ο κίπερ Περίν (5/0) και ο επιθετικός Μίλικ.
Εκτίμηση
Η Πάρμα μετράει πέντε σερί ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, έχει ανάγκη τους βαθμούς και είναι ικανή να βάλει δύσκολα στη Γιουβέντους. Οι «μπιανκονέρι» από την άλλη έχουν γίνει πιο κυνικοί και δεν θέλουν να βρεθούν ξανά εκτός τετράδας. Είναι το φαβορί σε μία δύσκολη έδρα αλλά έχουν και την ικανότητα να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Θα εμπιστευτώ την καλύτερη ομάδα και θα πάω με το διπλό.
Τσέλσι
Τότεναμ
Σαν Λορέντζο
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ροσάριο Σεντράλ
Ουρακάν
Μπάνφιλντ
Λανούς
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Ντεφένσα Xoυστίσια
Ραπίντ Βιέννης
Αούστρια Λουστενάου
Χάρτμπεργκ
Βολφσμπέργκερ
WSG Τιρόλ
Γκράτσερ ΑΚ
Βέστερλο
ΣΚ Μπέβερεν
Λέουβεν
Λόμελ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Σάντος
Μπαΐα
Σαπεκοένσε
Φλουμινένσε
Βιτόρια Μπαΐα
Ατλέτικο Παραναένσε
Ιντερνασιονάλ
Μποταφόγκο
Βάσκο Ντα Γκάμα
Κορίνθιανς
Παλμέιρας
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Μιρασόλ
Σάο Πάουλο
Ανζέ
Λοριάν
Μαρσέιγ
Χάβρη
Οσέρ
Λε Μαν
Ρεν
Στρασβούργο
Τουλούζ
Τρουά
Μονακό
Λιλ
Λανς
Παρί
Ντόρτμουντ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Νυρεμβέργη
Καϊζερσλάουτερν
Γιούνγκ Μπόις
Σεντ Γκάλεν
Σερβέτ
Βαντούζ
Ζυρίχη
Λουκέρνη
ΑΕΚ
Παναιτωλικός
Αστέρας Τρίπολης
Λεβαδειακός
Ηρακλής
Κηφισιά
Σαν Ντιέγκο
Σιάτλ Σάουντερς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σεντ Λούις Σίτι
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σικάγο Φάιαρ
Κολόμπους Κρου
Τορόντο
Κολοράντο Ράπιντς
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Νάσβιλ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Ίντερ Μαϊάμι
Ντάλας
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ντιναμό Χιούστον
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Νιου Γιόρκ Σίτι
DC Γιουνάιτεντ
Σινσινάτι
Πόρτλαντ Τίμπερς
Σάρλοτ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Όστιν
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Ατλέτικο Μαδρίτης
Λα Κορούνια
Βαλένθια
Βιγιαρεάλ
Σανταντέρ
Εσπανιόλ
Νάπολι
Ρόμα
Λάτσιο
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Ανόρθωση
Ομόνοια Αραδίππου
Πούμας
Τίγκρες
Μοντερέι
Γουαδαλαχάρα Τσίβας
Λεόν
Τολούκα
Χαμ Καμ
Ρόζενμποργκ
Βίλεμ
Καμπούρ
Ντεν Χάαγκ
Χέρενφεν
Ουτρέχτη
Τσβόλε
Εστορίλ
Μορεϊρένσε
Ζιλ Βιθέντε
Πόρτο
Αλβέρκα
Αρούκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Κάζα Πία
Μπράγκε
Έστερ
Κάλμαρ
Μπρομαποϊκάρνα
Γιουργκόρντεν
Έργκριτε
Σαμσουνσπόρ
Αμέντ Σπορτίφ
Ίντερ
Φιορεντίνα
Μπολόνια
Μίλαν
Αταλάντα
Κόμο
Τορίνο
Ουντινέζε
Κάλιαρι
Τζένοα
Βενέτσια
Λέτσε
Βερόνα
Έμπολι
Μόντσα