Τελικός για την τετράδα
Η Μπολόνια υποδέχεται τη Γιουβέντους για την 35η αγωνιστική της Σέριε Α.
ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) από την έδρα της Ουντινέζε την προηγούμενη αγωνιστική σε μία αναμέτρηση που θα μπορούσε και να είχε κερδίσει. Είδε βέβαια την αντίπαλο της μόλις στο 3’ να έχει δοκάρι αλλά όσο περνούσε η ώρα έπαιρνε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν καλύτερη στο δεύτερο μέρος, είχε και η ίδια δοκάρι στο 67’ ενώ στο 89’ ο Ορσολίνι έχασε μοναδική ευκαιρία για να της δώσει τη νίκη.
Μπορεί η Μπολόνια να είχε μεγαλύτερο βαθμολογικό κίνητρο, δεν έβγαλε όμως και την απαραίτητη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο. Είδε έτσι τη σημερινή της αντίπαλο να την προσπερνάει για έναν βαθμό, να τη «ρίχνει» στην 5η θέση και η μεταξύ τους αναμέτρηση έχει χαρακτήρα τελικού. Προσωπικά θεωρώ ότι και μόνο που έχει φτάσει σε αυτό το σημείο αρκεί για να δώσει ένα θετικό πρόσημο στη σεζόν.
Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πέρσι τερμάτισε και πάλι στην 5η θέση χωρίς μάλιστα να έχει ευρωπαϊκά παιχνίδια ενώ φέτος έχει φτάσει και στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Ιταλιάνο βελτίωσε την ομάδα, την κράτησε σε υψηλό επίπεδο και μπορεί να «κλείσει» ονειρικά τη σεζόν με έναν τίτλο στις 14 Μαΐου απέναντι στη Μίλαν.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός οι εξτρέμ Εντόι (28/8) και Πεντρόλα (1/0) και ο μέσος Χολμ (19/1). Αμφίβολος ο μπακ Καζάλε (13/0).
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Υποδέχτηκε τη Μόντσα την προηγούμενη αγωνιστική, έβαλε μόνη της δύσκολα στον εαυτό της αλλά πήρε τη νίκη με 2-0. Μόλις στο 11’ ο Γκονζάλες με ωραίο σουτ εκτός περιοχής της έδωσε το προβάδισμα, συνέχισε να πιέζει και τελικά σε μία αντεπίθεση στο 33’ ο Κόλο Μουανί με όμορφο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της. Όλα έδειχναν να κυλάνε υπέρ της όμως μία αψυχολόγητη ενέργεια του Γιλντίζ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους την άφησε με δέκα παίκτες. Στην επανάληψη έτσι περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο όμως δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και κράτησε ανέπαφη την εστία της.
Δεν έθελξε με την απόδοση της, δεν το έχει κάνει άλλωστε τελευταία αλλά πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε. Ανέβηκε έτσι και πάλι στην 4η θέση, όμως απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την 8η Φιορεντίνα. Όλα κρέμονται σε μία κλωστή και το ματς με την Μπολόνια όπως και το επόμενο με τη Λάτσιο στη Ρώμη θα κρίνουν κατά πάσα πιθανότητα την τελική έκβαση της σεζόν. Ο στόχος είναι ένας, η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ και ό,τι άλλο θα αποτελέσει αποτυχία για την ομάδα αλλά και θα την «πληγώσει» και οικονομικά. Δεν είμαι σίγουρος βέβαια ότι μπορεί να τα καταφέρει καθώς είναι ελάχιστες οι πραγματικά καλές της εμφανίσεις τη φετινή σεζόν στη Σέριε Α.
«Έδωσα μία ομιλία στους παίκτες μου όπου τους ζήτησα να κρατήσουν ενωμένη την ομάδα. Πρέπει να φτιάξουν μόνοι τους το πεπρωμένο τους γιατί δεν θα τους το δώσει κανείς. Όταν είμαστε καλά σαν ομάδα μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα», σχολίασε ο κόουτς Τούντορ.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο εξτρέμ Γιλντίζ (33/6). Άλλη μία αγωνιστική θα απουσιάσουν ο φορ Βλάχοβιτς (26/9) κι ο μέσος Κουπμάινερς (28/3). Παραμένουν εκτός oι στόπερ Μπρέμερ (6/0) και Γκάτι (28/1), ο μπακ Καμπάλ (7/0), και ο επιθετικός Μίλικ.
Εκτίμηση
Ο ορισμός του «τελικού». Η Μπολόνια με βάση τις αποδόσεις μοιάζει να έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη αλλά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και φαβορί. Θεωρώ ότι είναι πιο «ομάδα» βέβαια από αυτή τη Γιουβέντους που προσπαθεί με τον Τούντορ στον πάγκο να παίρνει τα αποτελέσματα που χρειάζεται χωρίς να παίζει βέβαια ωραίο ποδόσφαιρο. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει την ποιότητα να φύγει με το διπλό σήμερα αλλά δεν θα την εμπιστευτώ. Δύσκολο ματς για πρόβλεψη, θα πάω με τα 2-3 Goals καθώς περιμένω ένα οριακό παιχνίδι κοντά στο 1-1.
Στόουκ
Μπρίστολ Σίτι
Πρέστον
Γουέστ Μπρομ
Μπλάκμπερν
Ρέξαμ
Λίνκολν Σίτι
Μπέρνλι
ΚΠΡ
Σουόνσι
Κάρντιφ
Μπέρμιγχαμ
Γουλβς
Γουότφορντ
Γουέστ Χαμ
Σαουθάμπτον
Τσάρλτον
Νόριτς
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Ντέρμπι
Πόρτσμουθ
Μίλγουολ
Τσέλσι
Τότεναμ
Κόβεντρι
Φούλαμ
Άρσεναλ
Έβερτον
Άστον Βίλα
Μάντσεστερ Σίτι
Σαν Λορέντζο
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ροσάριο Σεντράλ
Ουρακάν
Μπάνφιλντ
Λανούς
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Ντεφένσα Xoυστίσια
Ραπίντ Βιέννης
Αούστρια Λουστενάου
Χάρτμπεργκ
Βολφσμπέργκερ
WSG Τιρόλ
Γκράτσερ ΑΚ
Αντβέρπ
Σαρλερουά
Βέστερλο
ΣΚ Μπέβερεν
Λέουβεν
Λόμελ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Λανς
Παρί
Άουγκσμπουργκ
Ουνιόν Βερολίνου
Κολωνία
Σάλκε
Λειψία
Έλβερσμπεργκ
Μάιντζ
Βέρντερ Βρέμης
Ντόρτμουντ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Πάντερμπορν
Αμβούργο
Μαγδεμβούργο
Καρλσρούη
Νυρεμβέργη
Καϊζερσλάουτερν
Χαϊντενχάιμ
Κότμπους
Χέρτα Βερολίνου
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Γιούνγκ Μπόις
Σεντ Γκάλεν
Σερβέτ
Βαντούζ
Ζυρίχη
Λουκέρνη
Απόλλων Καλαμαριάς 1926
Νίκη Βόλου
Ολυμπιακός Β'
Νέστος Χρυσούπολης
Καλλιθέα
ΑΕΛ Novibet
Πανσερραϊκός
Ελλάς Σύρου
ΑΕΚ
Παναιτωλικός
Αστέρας Τρίπολης
Λεβαδειακός
Ηρακλής
Κηφισιά
Σαν Ντιέγκο
Σιάτλ Σάουντερς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σεντ Λούις Σίτι
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σικάγο Φάιαρ
Κολόμπους Κρου
Τορόντο
Κολοράντο Ράπιντς
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Νάσβιλ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Ίντερ Μαϊάμι
Ντάλας
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ντιναμό Χιούστον
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Νιου Γιόρκ Σίτι
DC Γιουνάιτεντ
Σινσινάτι
Πόρτλαντ Τίμπερς
Σάρλοτ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Όστιν
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Ατλέτικο Μαδρίτης
Λα Κορούνια
Βαλένθια
Βιγιαρεάλ
Σανταντέρ
Εσπανιόλ
Ράγιο Βαγιεκάνο
Έλτσε
Λάτσιο
Πάρμα
Νάπολι
Ρόμα
Κόμο
Σασσουόλο
Κάλιαρι
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Ανόρθωση
Ομόνοια Αραδίππου
Ράουφος
Ρανχάιμ
Βίλεμ
Καμπούρ
Ντεν Χάαγκ
Χέρενφεν
Ουτρέχτη
Τσβόλε
Ζιλ Βιθέντε
Πόρτο
Αλβέρκα
Αρούκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Κάζα Πία
Νταντί Γιουνάιτεντ
Αμπερντίν
Ρέιντζερς
Σεντ Τζόνστον
Σεντ Μίρεν
Νταντί
Φόλκερκ
Κιλμάρνοκ
Κάλμαρ
Μπρομαποϊκάρνα
Γιουργκόρντεν
Έργκριτε
Σίριους
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Χάκεν
Ντέγκερφορς
Σαμσουνσπόρ
Αμέντ Σπορτίφ
Γκαζιαντέπ
Ερζουρουμσπόρ
Έγιουπσπορ
Κασίμπασα
Ίντερ
Φιορεντίνα
Μίλαν
Αταλάντα
Τορίνο
Ουντινέζε
Τζένοα
Βενέτσια
Λέτσε
Βερόνα
Έμπολι
Μόντσα