Ο Γιούλιαν Ντράξλερ έγινε ακόμα ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος άφησε την Ευρώπη για να μετακομίσει στην Ασία, καθώς ανακοινώθηκε επίσημα τη Δευτέρα (18/9) η πώλησή του στην Αλ Αχλί...
Μπορεί να δείξει την ανωτερότητα της η Παρί
Η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται την Ντόρτμουντ για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Από την πρώτη τους φετινή ήττα προέρχονται οι γηπεδούχοι, από εμφατική νίκη οι φιλοξενούμενοι.
![](https://s3assets.agones.gr/en_team_logos/5345.png?v=4e4c09f6d486e8d722b280a1d57a7f17)
Το Σάββατο βέβαια υποδέχτηκε τη Νις σε ένα δυνατό παιχνίδι όμως αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων και ηττήθηκε με 3-2. Απειλήθηκε στο ξεκίνημα, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 21΄ θέλησε όμως να αντιδράσει και τα κατάφερε με ένα ωραίο τελείωμα του Εμπαπέ οκτώ λεπτά μετά. Μπορεί να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και να έχασε ευκαιρίες, στο 53’ όμως δέχτηκε και δεύτερο γκολ σε μία αντεπίθεση.
Έκανε λάθη, άφηνε κενά στην άμυνα της και τελικά στο 68’ είδε την αντίπαλο της να πετυχαίνει και τρίτο τέρμα. Μπορεί να είχε κλείσει την αντίπαλο της στο μισό γήπεδο αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει, ο Εμπαπέ μείωσε εκ νέου στο 87’ αλλά έως εκεί.
Σαφώς και προβλημάτισε με την απόδοση της, ο Λουίς Ενρίκε τόνισε πως η ομάδα του δεν εξαρτάται από τον Εμπαπέ αλλά ο αρχηγός της έχει πετύχει τα 7 από τα 10 γκολ της έως τώρα. Έδειχνε να βρίσκει τα πατήματα της, αλλά η ήττα από τη Νις την προσγείωσε. Άλλωστε έχει πέσει στην 5η θέση μόλις τρεις βαθμούς βέβαια μακριά από την κορυφή. Σε αυτόν τον όμιλο βέβαια ξέρει ότι δεν θα έχει πολλά περιθώρια για απώλειες στην έδρα της αν δεν θέλει να μπλέξει σε περιπέτειες για την πρόκριση.
«Δεν είναι ποτέ καλό να έχεις εμμονή με κάτι είτε στο ποδόσφαιρο είτε στη ζωή. Πρέπει να έχει ελπίδα και να είσαι αισιόδοξος, η εμμονή δεν βοηθάει. Ανυπομονούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και θέλουμε να κάνουμς τους φιλάθλους μας χαρούμενους», σχολίασε ο κόουτς Ενρίκε αναφερόμενος και στον στόχο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αγωνιστικά Νέα: ο Δεν είναι διαθέσιμος ο μεσοεπιθετικός Ασένσιο (3/2), ο μπακ Μέντες και ο στόπερ Κιμπεμπέ.
![](https://s3assets.agones.gr/en_team_logos/4859.png?v=9042d2b4f08530e0f49652da71045589)
Κινδύνευσε στη συνέχεια, απέκτησε όμως αριθμητικό πλεονέκτημα στο 81’ και στο 88’ ο Χούμελς βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα και έκανε την ανατροπή. Στις καθυστερήσεις μάλιστα ο Ρόις με ωραίο τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και «σφράγισε» τη νίκη της.
Σίγουρα μπορεί να είναι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα ειδικά σε μία δύσκολη έδρα όπως αυτή της Φράιμπουργκ αλλά δεν μπορώ να πω ότι και πάλι εντυπωσίασε με την εμφάνιση της. Δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματα της και ας παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα με 2 νίκες και 2 ισοπαλίες.
Θεωρώ πως αν δεν παρουσιάσει κάποιο καλό πρόσωπο σήμερα δύσκολα θα καταφέρει να πάρει αποτέλεσμα σήμερα. Λογικά θα παίξει πιο κλειστά, δεν μπορεί να αφήσει πολλούς χώρους αλλά είδε πως η Παρί έχει αρκετά ευάλωτα σημεία και αυτά πρέπει να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί.
Αγωνιστικά Νέα: Χωρίς σημαντικές απουσίες καθώς όσοι λείπουν δεν είναι καν στη λίστα για το Τσάμπιονς Λιγκ.
![](https://s3assets.agones.gr/editors_photos/218699.jpg?v=081081e1606320000c8ca5c7c48c1419)
Εκτίμηση
Η Παρί Σεν Ζερμέν θεωρητικά είναι το φαβορί του ομίλου για την πρώτη θέση και σήμερα είναι μία καλή ευκαιρία να δείξει τα πρώτα δείγματα. Μπορεί να προέρχεται από μία εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα αλλά θεωρώ πως είναι καλύτερη ομάδα από την Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί δεν με έχουν πείσει προσωπικά με τις εμφανίσεις τους και θα είναι έκπληξη αν πάρουν αποτέλεσμα σήμερα. Ο άσος κοντά στο 1.80 είναι ικανοποιητικός.