Μια ατάκα που θα… συζητηθεί «πέταξε» ο Λουίς Ενρίκε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (7/2) ματς με τη Μονακό, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστική της Λιγκ 1. Ο προπονητής της...
Με το μυαλό και στο Τσάμπιονς Λιγκ
Η Παρί Σεν Ζερμέν φιλοξενεί τη Μονακό για την 21η αγωνιστική της Λιγκ 1. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από νίκη στο «σπίτι» της Μπρεστ, ενώ οι φιλοξενούμενοι επίσης κέρδισαν εντός έδρας την Οσέρ.
Την περασμένη Τρίτη κλήθηκε να μεταβεί στην πόλη Λε Μαν ούτως ώστε να αντιμετωπίσει την τοπική και ομώνυμη ομάδα από την τρίτη κατηγορία, σε νοκ-άουτ παιχνίδι για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Γαλλίας. Δεν είχε διάθεση για αστεία κι έκανε το καθήκον της αποφεύγοντας τα απρόοπτα και επικρατώντας 2-0, με τον Ντουέ να ανοίγει το σκορ στο 25’ και τον Μπαρκολά να «σφραγίζει» την πρόκριση στα προημιτελικά με το γκολ του στο 71’.
Μερικά εικοσιτετράωρα νωρίτερα είχε παίξει ξανά εκτός έδρας για το πρωτάθλημα με την Μπρεστ -την ομάδα που θα συναντήσει εκ νέου την προσεχή Τρίτη για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ-. Δεν είχε αφήσει περιθώρια να αμφισβητηθεί η κυριαρχία της και θριάμβευσε με 5-2. Σχετικά ήρεμο το πρώτο μέρος, κατάφερε να προηγηθεί στο 29’ με τον Ντεμπελέ και ουδείς περίμενε την «καταιγίδα» της επανάληψης. Ισοφαρίστηκε στο 50’ από τον Ντελ Καστιγιό και στο 57’ ο Ντεμπελέ σημείωσε το 1-2. Ο Γάλλος σούπερ σταρ πέντε λεπτά μετά έκανε χατ-τρικ «γράφοντας» το 1-3 και είδε τους γηπεδούχους να μειώνουν στο 71’ με τον Αζόρκ. Ξέσπασε στο φινάλε και με δύο γκολ του Γκονσάλο Ράμος στο 89’ και στο 97’ έφτασε στο εντυπωσιακό 2-5.
Η Παρί Σεν Ζερμέν άφησε άμεσα πίσω της την «γκέλα» που είχε προηγηθεί στο «Παρκ ντε Πρενς» απέναντι στη Ρεμς κι επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι ήταν και παραμένει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος, κάτι που θεωρητικά έχει ήδη «αγκαλιάσει». Οι πρωτευουσιάνοι έχουν συγκεντρώσει 50 βαθμούς και παραμένουν μόνοι αήττητοι στο γαλλικό πρωτάθλημα. Φυσικά φιγουράρουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, απέχοντας μάλιστα δέκα πόντους από τη Μαρσέιγ που θέλει να τους καταδιώξει. Τα οκτώ από τα δέκα πιο πρόσφατα ματς τους στη Λιγκ 1 ήταν αμφίσκορα.
Ο τεχνικός των γηπεδούχων Λουίς Ενρίκε υπογράμμισε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την απόδοση των επιθετικών μας και θεωρώ ότι αυτό συμβαίνει δικαίως διότι παίζουν πολύ καλά. Δεν είναι μόνο ο Ντεμπελέ ο οποίος είναι εκπληκτικός αλλά και οι υπόλοιποι. Είναι σημαντικό για εμάς να μπορέσουμε να συνεχίσουμε έτσι διότι τώρα μπαίνουμε στην πιο σημαντική καμπή της σεζόν όπου όλα τα παιχνίδια μετράνε».
Αγωνιστικά Νέα: Θα λείψουν ο μέσος Ζαΐρ-Εμερί (18/1) και ο εξτρέμ Εμπάιγ (5/0). Έτοιμος ο χαφ Ζοάο Νέβες (16/2) όμως ίσως προφυλαχθεί.

Το πρόγραμμα της προηγούμενης «στροφής» την έφερε αντιμέτωπη εντός έδρας με τη νεοφώτιστη Οσέρ κι έπρεπε να επιβεβαιώσει εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου ότι δικαίως θεωρούταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Χρειάστηκε ανατροπή στην ανατροπή όμως επικράτησε με 4-2. Δεν πατούσε καθόλου καλά στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο και προηγήθηκε κόντρα στη ροή με τον Κέρερ στο 35’. Δεν το χάρηκε, μια και τρία λεπτά μετά ισοφαρίστηκε από τον Ντιομαντέ και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ζουμπάλ με πέναλτι «έγραψε» το 1-2. Στο δεύτερο μέρος πάντως μεταμορφώθηκε κι ανέτρεψε την κατάσταση. Για την ακρίβεια το έκανε μέσα σ’ ένα οκτάλεπτο με τον νεοφερμένο Μπίριθ. Ο 21χρονος Δανός επιθετικός έκανε χατ-τρικ από το 57’ έως το 65’ κι έκρινε τη συνάντηση, καθώς δεν άλλαξε το παραμικρό μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
Με αυτόν τον χορταστικό τρόπο η Μονακό έβαλε στη σειρά ένα δεύτερο διαδοχικό «τρίποντο» κι έδειξε να αφήνει οριστικά και αμετάκλητα πίσω της το αρνητικό σερί των τεσσάρων αγώνων που είχαν προηγηθεί χωρίς να χαμογελάσει. Η συγκομιδή των 37 πόντων φέρνει τους Μονεγάσκους στην 3η θέση της κατάταξης και ιδανικά θα ήθελαν να εξασφαλίσουν και για την προσεχή αγωνιστική περίοδο ένα εισιτήριο για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Τα οκτώ από τα δέκα πιο πρόσφατα ματς τους στη Λιγκ 1 ολοκληρώθηκαν Over κι αμφίσκορα. Την προσεχή Τετάρτη θα παίξουν στο Πριγκιπάτο με την Μπενφίκα για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.
«Είναι πάντα δύσκολα τα παιχνίδια πριν ή και μετά από παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Μου άρεσε η αντίδραση που δείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Οσέρ όμως είναι αλήθεια ότι απέναντι στις πιο δυνατές ομάδες όπως η Παρί δεν μπορείς να είσαι καλός για μισό αγώνα αλλά πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και σοβαρός και στα ενενήντα λεπτά για να καταφέρεις κάτι» σχολίασε ο κόουτς των φιλοξενούμενων, Άντι Χίτερ.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν μπορούν να προσφέρουν ο στόπερ Σινγκό (16/1), ο αμυντικός Τέζε (12/1), ο μέσος Καμαρά (17/2), ο επιθετικός Ιλενικενά (16/1) και ο φορ Μπάλογκαν (7/3).

Εκτίμηση
Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει ήδη «αγκαλιάσει» την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος Γαλλίας και θα πρέπει να συμβούν «τρελά» πράγματα για να κινδυνεύσει από τους διώκτες της. Αυτό δεν σημαίνει πάντως ότι δεν θέλει να συνεχίσει την αήττητη πορεία της προς την κούπα. Το παιχνίδι με τη Μονακό έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας, αν και μέχρι στιγμής την κερδίζει όπου τη βρει. Και οι δύο έχουν στη συνέχεια υποχρεώσεις για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ με το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο. Μοιάζει δύσκολο να μην «ανοίξει» το ματς και τα 4-6 γκολ θα αποτελέσουν την επιλογή μας.