Ματς - παγίδα για τον ΟΦΗ μετά τον ευρωπαϊκό θρίαμβο
OΦΗ
Έγραψε ιστορία μεσοβδόμαδα κερδίζοντας με το «καθαρό» 2-0 τη Χόφενχαϊμ στο Παγκρήτιο και έκανε την ιδανική πρεμιέρα στο Γιουρόπα Λιγκ. Αυτή ήταν η παρθενική νίκη των Κρητικών σε League Phase ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η οποία ταυτόχρονα του δίνει από τώρα ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού.
Η ομάδα του Χρήστου Κόντη κοίταξε στα μάτια τη γερμανική «Χόφε» που αποδείχθηκε φλύαρη και με μία «γεμάτη» εμφάνιση ευχαρίστησε τους Ομιλίτες που κατέκλυσαν το Παγκρήτιο. Ο ΟΦΗ έβγαλε ένταση στο παιχνίδι και είχε συνοχή στις γραμμές του, ενώ προηγήθηκε με το πολύ όμορφο γκολ του Αϊτόρ στο 30’ μετά από καταπληκτική συνεργασία με τον Κόντρο. Στο δεύτερο μέρος υπέφερε από την μεγάλη πίεση που άσκησαν οι φιλοξενούμενοι για να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά κατάφερε να ανταπεξέλθει και στα τελευταία λεπτά έφτασε στο 2-0 χάρη στην κεφαλιά του Κανελλόπουλου που «σφράγισε» τη μεγάλη νίκη για την ομάδα του μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού.
Ο Χρήστος Κόντης στην ομιλία που έδωσε στους παίκτες του αμέσως μετά τη νίκη με τη Χόφενχαϊμ, τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι μεγάλες ομάδες πανηγυρίζουν για λίγο και αμέσως κοιτούν τον επόμενο στόχο».
Οι Κρητικοί, που πέτυχαν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη ανεξαρτήτως διοργάνωσης, θα πρέπει να… προσγειωθούν στην εγχώρια πραγματικότητα μέσα σε λίγες ημέρες, αφού ακολουθεί ο δύσκολος εντός έδρας αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης για το πρωτάθλημα. Εκεί, οι Κρητικοί προέρχονται από τη μεγάλη νίκη στο Φάληρο επί του Ολυμπιακού με 1-0 που τους ανέβασε στη 2η θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς.
Μετά τη διακοπή που ακολουθεί η ομάδα του Κόντη θα δοκιμαστεί στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ.
Αγωνιστικά Νέα: Σχεδόν πάνοπλος ο ΟΦΗ για τον αγώνα με τον Αστέρα. Διαθέσιμος είναι εκ νέου ο πολύτιμος στόπερ Νικολάου (7/0) που ξεπέρασε το σφίξιμο στον προσαγωγό, ενώ στα «πιτς» παραμένει ο έμπειρος μπακ Μαρινάκης που συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα. Στην αποστολή δεν συμπεριληφθήκαν οι νεαροί Καλαφάτης, Ρομάνο, Καινουργιάκης, Λαγουδάκης, Χνάρης, Σιτμαλιδης και Κουτσουπιάς.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Πέτυχε την πρώτη του νίκη στην τρέχουσα σεζόν, επικρατώντας εκτός έδρας με το ευρύ 3-0 της Νίκης Βόλου για το Κύπελλο Ελλάδας. Τους τέσσερις βαθμούς έφτασαν οι Αρκάδες στη League Phase της διοργάνωσης, αφού είχε προηγηθεί η εντός έδρας ισοπαλία με τον Άρη στην πρεμιέρα.
Οι Αρκάδες ήταν ανώτεροι καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ την υπεροχή τους βρίσκοντας απέναντί τους τον τερματοφύλακα της Νίκης, Θεμιστοκλή Τσέλιο, που ήταν σε πολύ καλή μέρα. Τον γόρδιο δεσμό έλυσε στο 50ό λεπτό του αγώνα το αυτογκόλ του Πασαλίδη που έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ενώ στη συνέχεια τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τον Αστέρα που πέτυχε άλλα δύο τέρματα μέσα σε 10 λεπτά, με τους Ρικαρντίνιο (57’, πέν.) και Παπακανέλλο (67’) να διαμορφώνουν το τελικό σκορ.
Στόχος για την ομάδα του Γιώργου Αντωνόπουλου είναι να βρει το πρώτο «τρίποντο» και στο πρωτάθλημα, όπου μέχρι στιγμής μετρά ρεκόρ 0-1-3 στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Βέβαια, τα πράγματα μόνο εύκολα δεν θα είναι στο Παγκρήτιο απέναντι στον ΟΦΗ αλλά οι Αρκάδες σιγά σιγά δείχνουν να αποκτούν αυτοπεποίθηση, ενώ προηγήθηκε και η ισοπαλία με την πρωταθλήτρια ΑΕΚ στην Τρίπολη (1-1).
Μετά τη διακοπή που ακολουθεί, ο Αστέρας θα υποδεχθεί στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» τον Ατρόμητο για την 6η αγωνιστική της Super League.
Αγωνιστικά Νέα: Επιστρέφουν στην αποστολή ο πολύτιμος χαφ Κουρμπέλης (5/0) που πήρε ανάσες μεσοβδόμαδα και ο βασικός τερματοφύλακας Παπαδόπουλος (3 συμ) που ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον προσαγωγό. Στα «πιτς» παραμένουν ο μπακ Δεληγιαννίδης που μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του, o μεσοεπιθετικός Ριέρα (1/0) και ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Χατζηεμμανουήλ (3 συμ.) λόγω τραυματισμού, ενώ εκτός αποστολής βρίσκεται εδώ και καιρό ο μπακ Σιλά.
Εκτίμηση
Σε πελάγη ευτυχίας πλέει συνολικά ο οργανισμός του ΟΦΗ, αλλά η επιστροφή στις εγχώριες υποχρεώσεις ποτέ δεν είναι εύκολη υπόθεση μετά από μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες. Μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση ο Αστέρας που δείχνει να ανεβαίνει αγωνιστικά. Καλό μοιάζει το goal/goal. 🎁Παίξε νόμιμα με 220 δώρα* χωρίς καμία κατάθεση + ένα Γύρισμα στον τροχό. 🎁
Νιούελς Ολντ Μπόις
Λανούς
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπαράκας Σεντράλ
Ντεφένσα Xoυστίσια
Σαν Λορέντζο
Μπόκα Τζούνιορς
Ουνιόν Σάντα Φε
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ιντεπεντιέντε
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Σάο Πάουλο
Σάντος
Ισπανία
Τσεχία
Κροατία
Αγγλία
Λευκορωσία
Σαν Μαρίνο
Φινλανδία
Αλβανία
Ισλανδία
Βουλγαρία
Ελβετία
Σλοβενία
Βόρεια Μακεδονία
Σκωτία
Νίκη Βόλου
ΑΕΛ Novibet
Πανθρακικός
Πανσερραϊκός
Σικάγο Φάιαρ
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Παναθηναϊκός
ΑΕΚ
ΠΑΟΚ
Παναιτωλικός
Άρης
Καλαμάτα
Ολυμπιακός
Κηφισιά
Βόλος Elabet
Ηρακλής
Ατρόμητος
Λεβαδειακός
1