Με ανεβασμένη ψυχολογία στο ντέρμπι
ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναμετρούνται στην Τούμπα στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε καλό μομέντουμ και ανεβασμένες ψυχολογικά από τα τελευταία αποτελέσματα.* Χωρίς κόσμο
ΠΑΟΚ
Με χατ-τρικ του Τζόλη, διέλυσε με 5-0 την ΑΕΛ στην Τούμπα για το Κύπελλο και ουσιαστικά εξασφάλισε από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Κρμέντσικ και Ίνγκασον πέτυχαν τα άλλα δύο γκολ για τον «Δικέφαλο του Βορρά», με τον νεοφερμένο Τσέχο φορ να φτάνει ήδη τα τρία γκολ σε τέσσερα παιχνίδια.
Στο πρωτάθλημα, πέρασε με το άνετο 3-0 από την έδρα του ΌΦΗ, παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 26’. Ανώτερος καθ’ όλη τη διάρκεια, δεν απειλήθηκε και «καθάρισε» το παιχνίδι με τρία γκολ στο δεύτερο μέρος (48’ Τζόλης, 53’ Βαρέλα, 67’ Κρμέντσικ). Ικανοποιημένος με την εμφάνιση της ομάδας ο τεχνικός, Γκαρσία: «Σίγουρα είμαι ευχαριστημένος από το παιχνίδι, προερχόμασταν από ένα καλό παιχνίδι. Κάναμε γκολ επίσης που είναι σημαντικό για εμάς αλλά το σημαντικότερο είναι η απόδοση και η λειτουργία της ομάδας και ότι οι ποδοσφαιριστές που μπήκαν ανταποκρίθηκαν».
Επέστρεψε στις νίκες μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στο 3-2-1 το ρεκόρ του στα έξι τελευταία, βρίσκεται στην 4η θέση με -1 από την 2η ΑΕΚ και στο +10 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, τον οποίο αντιμετωπίζει την Τετάρτη στο Φάληρο.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισαν κι επιστρέφουν ο στόπερ Ίνγκασον (14/3), ο χαφ Ελ Καντουρί (13/2) κι ο εξτρέμ Ζίβκοβιτς (16/2). Διαθέσιμοι επίσης ο φορ Σβιντέρσκι (16/7) και ο χαφ Νινουά (6/1) που έλειψαν από το Κύπελλο λόγω ίωσης. Σταθερά εκτός ο στόπερ Μιχάι (2/0), εκτός έμειναν επίσης με τεχνική απόφαση ο στόπερ Μιχαηλίδης (10/0) κι ο φορ Τσόλακ (10/1), ενώ ο αμυντικός χαφ Εσίτι (9/1) θα συνεχίσει στην Γκεζτέπε. Έρχεται στη Θεσσαλονίκη για υπογραφές ο Ιάπωνας χαφ Καγκάβα, αλλά και ο Βόσνιος μεσοεπιθετικός Μπράντονγιτς.ΑΕΚ
Χωρίς να πατήσει γκάζι, κέρδισε με 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο και έθεσε ισχυρές βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά. Προηγήθηκε πολύ νωρίς με τον Σιμάνσκι (7’) και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, ωστόσο στο δεύτερο μέρος ήταν ακίνδυνη, βγάζοντας πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι. Όμως, στο 88’ ο Λιβάι Γκαρσία πέτυχε δεύτερο γκολ με πλασέ κι έδωσε σημαντικό σκορ πρόκρισης στην ομάδα του.
Στο πρωτάθλημα, επικράτησε με 2-1 του Ατρομήτου στο ΟΑΚΑ κι έδωσε συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα. Μπλοκαρίστηκε από τον αντίπαλο της στο πρώτο μέρος και δεν κατάφερε να φανεί απειλητική, ωστόσο μπήκε δυναμικά στο δεύτερο μέρος, είχε δοκάρι και τελικά προηγήθηκε στο 62’ με πέναλτι του Ολιβέιρα. Δέκα λεπτά μετά ο Λιβάγια «κλείδωσε» τη νίκη, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν απλώς στο φινάλε με πέναλτι.
Τέταρτη διαδοχική νίκη με αποτέλεσμα να περάσει μόνη στην 2η θέση με -9 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και στο +1 από τον ΠΑΟΚ. Σαφώς βελτιωμένη μετά τον ερχομό του Ισπανού, έχει σφίξει την αμυντική της λειτουργία και παίζει πλέον με αυτοπεποίθηση.
Εν όψει του σημερινού ντέρμπι, ο Χιμένεθ δήλωσε: «Είναι σημαντικό ματς για το ελληνικό πρωτάθλημα με δύο καλές ομάδες που γνωρίζονται τέλεια. Θα είναι οι μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά. Αν μια ομάδα βρεθεί σε μια καλή μέρα και η άλλη σε όχι τόσο καλή μέρα το αποτέλεσμα θα είναι ξεκάθαρο. Αλλά αν οι δύο ομάδες είναι στο 100% τότε κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα για το τελικό αποτέλεσμα. Σέβομαι τον ΠΑΟΚ γιατί πιστεύω πως είναι μια καλή ομάδα».
Αγωνιστικά Νέα: Ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή ο φορ Ανσαριφάρντ (15/8) και ο στόπερ Τσιγκρίνσκι (8/0). Αντίθετα εκτός έμειναν ο στόπερ Νεντελτσιάρου (11/1), ο μέσος Κρίστισιτς (12/1) και ο εξτρέμ Μαχαίρας (8/1). «Κόπηκε» ξανά ο στόπερ Χνιντ (9/0).
Εκτίμηση
Ντέρμπι «Δικέφαλων», με τις δύο ομάδες να έχουν ανεβασμένη ψυχολογία από τα τελευταία αποτελέσματα τους. Πιο επιθετικό στυλ ο ΠΑΟΚ, από την άλλη η ΑΕΚ έχει σφίξει την άμυνα με τον Χιμένεθ στον πάγκο και θα το πάει ξανά προσεκτικά. Το περιμένουμε πιο ισορροπημένο από ότι δείχνουν οι αποδόσεις κι αν θα παίζαμε κάτι, θα ρισκάραμε στο «Χ».
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Ιντεπεντιέντε
Ντεφένσα Xoυστίσια
Μπελγράνο
Σαν Λορέντζο
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Μπραν
Μπολόνια
Γιαγκελόνια
Φιορεντίνα
Σέλτικ
Στουτγκάρδη
Φενερμπαχτσέ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Παναθηναϊκός
Βικτόρια Πλζεν
Θέλτα
Λιλ
Ερυθρός Αστέρας
Ζρίνσκι Μόσταρ
Κρίσταλ Πάλας
Κουόπιο
Λεχ Πόζναν
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Γκενκ
Σκεντίγια
Σαμσουνσπόρ
Νόα
Άλκμααρ
Λουντογκόρετς
Φερεντσβάρος
Σίγκμα Όλομουτς
Λωζάνη
Ντρίτα
Τσέλιε
Ομόνοια
Ριέκα
Ολυμπιακός
Άρης
Αστέρας Τρίπολης
Ατρόμητος
Βόλος ΝΠΣ
Παναιτωλικός
ΠΑΣ Γιάννινα
Απόλλων Σμύρνης
Λαμία
ΟΦΗ
ΑΕΛ Novibet