«Τελικός» οκτάδας με γκολ
*Α’ γύρος (04/10): OΦΗ - Άρης 3-0
ΑΡΗΣ
Παρέμεινε για άλλη μία αγωνιστική χωρίς να γευτεί τη χαρά της νίκης, καθώς άφησε ακόμη δύο πολύτιμους βαθμούς στις Σέρρες μετά τη «λευκή» ισοπαλία απέναντι στον ουραγό Πανσερραϊκό. Έξι συνεχόμενα ματς πλέον χωρίς «τρίποντο» οι «κίτρινοι» (0-5-1) που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την παρουσία τους στις θέσεις 5-8, καθώς προς ώρας βρίσκονται στην 6η θέση με 30 βαθμούς, αλλά ο 9ος Βόλος παραμονεύει έχοντας 28, ενώ η τρέχουσα αγωνιστική αποτελεί την τελευταία της κανονικής διάρκειας. Η ομάδα του Γρηγορίου ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, έχοντας αρχικά υψηλά ποσοστά κατοχής της μπάλας, η οποία μετουσιώθηκε σε δύο μεγάλες ευκαιρίες μετά το 35ο λεπτό. Παρόλα αυτά Ντούντου (38’) και Αλφαρέλα (44’) δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Τιναλίνι και το 0-0 έμεινε ως την ανάπαυλα.
Στο δεύτερο μέρος η ροή της αναμέτρησης άλλαξε άρδην, με τον Άρη να μην μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, αφήνοντας την πρωτοβουλία στους γηπεδούχους και τον Αθανασιάδη να εξελίσσεται σε ήρωα για τους «κίτρινους». Ο Έλληνας τερματοφύλακας ύψωσε τείχος μπροστά από τα καρέ του και αποσόβησε όποιον κίνδυνο παρουσιάστηκε, ειδικά μετά την αποβολή του Τεχέρο στο 59’ που άφησε τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα. Η τελευταία μεγάλη στιγμή για την ομάδα του Γρηγορίου χάθηκε στο 93ο λεπτό, όταν ο Γιαννιώτας σημάδεψε το δοκάρι του Τιναλίνι.
Το μεγάλο πρόβλημα για τον Άρη είναι εμφανώς η επιθετική δυστοκία που αντιμετωπίζει εσχάτως, καθώς στα τελευταία έξι ματς έχει σκοράρει μόλις τρεις φορές, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για το «5-8». Με νίκη κόντρα στον ΟΦΗ θα είναι δεδομένα στην 6η θέση της τελικής βαθμολογίας, ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση θα εξαρτάται από τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Πάντως, το θετικό για την ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι ότι υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με Βόλο, Ατρόμητο και Κηφισιά. Επίσης, ευνοείται και σε ενδεχόμενη τριπλή ισοβαθμία στους 30 πόντους με Ατρόμητο και Κηφισιά, καθώς σε αυτό το ενδεχόμενο θα ακολουθήσει στην οκτάδα ως 7η μαζί με Λεβαδειακό, ΟΦΗ και Ατρόμητο.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν ανακοίνωσε αποστολή ο Γρηγορίου. Διαθέσιμοι εκ νέου είναι ο εξτρέμ Γκαρέ (5/1) που εξέτισε την τιμωρία του και ο εξτρέμ Δώνης (10/1) που αποθεραπεύτηκε. Aπόντες δεδομένα θα είναι οι τιμωρημένοι λόγω καρτών μπακ Μεντίλ (11/0) και Τεχέρο (31/0), με τον δεύτερο να αποβάλλεται στο ματς των Σερρών, ενώ στα πιτς παραμένουν ο βασικός χαφ Γαλανόπουλος (18/0), ο πολύτιμος χαφ Γένσεν (18/2), o βασικός μπακ Σούντμπεργκ (14/1) και ο μεσοεπιθετικός Μισεουί (12/2) που έκαναν θεραπεία. Ο Έλληνας προπονητής ο Μιχάλης καλείται να επιλέξει τον ποδοσφαιριστή που θα μείνει εκτός από τους μη κοινοτικούς μεταξύ των Νινγκ και Ντούντου, καθώς δύσκολα θα επιλέξει κάποιον ανάμεσα στους Γκαρέ, Καντεβέρε, Φαμπιάνο και Χόνγκλα.
ΟΦΗ
Ηττήθηκε για τρίτη φορά φέτος από τον Ολυμπιακό και μάλιστα ξανά με το ίδιο σκορ (0-3), με την είσοδο στις θέσεις 5-8 να τίθεται σε αμφισβήτηση ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Κι αυτό, διότι παρέμεινε στην 7η θέση της βαθμολογίας έχοντας ως συγκάτοικο τον Ατρόμητο στους 29 βαθμούς, αλλά ακολουθούν κατά πόδας Βόλος με 28 και Κηφισιά με 27 που θέλουν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία.
Η ομάδα του Κόντη δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να κάνει αισθητή την παρουσία της στο «Παγκρήτιο» και δεν απείλησε ούτε στο ελάχιστο τον κατά πολύ ανώτερο Ολυμπιακό. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο ΟΦΗ βρήκε την πρώτη του τελική στην αναμέτρηση στο 51ο λεπτό όταν ο Νους έκανε μία φιλόδοξη κίνηση και κάτι σαν σουτ που πέρασε έξω. Οι Κρητικοί παραδόθηκαν στις ορέξεις του Ελ Κααμπί που πέτυχε δύο γκολ (30’, 70’), ενώ δέχθηκαν και τρίτο τέρμα στις καθυστερήσεις με την εμφάνισή τους να προβληματίζει εκ νέου ενόψει του «τελικού» με τον Άρη.
Οι Ομιλίτες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται οριακά εντός οκτάδας, θέλουν νίκη στη Θεσσαλονίκη για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο «5-8», ενώ θα εξαρτώνται από τα υπόλοιπα αποτελέσματα σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας. Επίσης, αρνητικό είναι το γεγονός για την ομάδα του Κόντη, ότι δεν «έχει» την ισοβαθμία απέναντι σε Ατρόμητο, Βόλο και Κηφισιά, ενώ δεν ευνοείται σε καμία τριπλή ισοβαθμία. Στην περίπτωση ισοβαθμίας στους 30 πόντους με Ατρόμητο και Κηφισιά, αλλά και σε εκείνη με Ατρόμητο και Βόλο, μένει εκτός οκτάδας.
Αγωνιστικά Νέα: Επιστρέφουν ο βασικός εξτρέμ Θεοδοσουλάκης (24/2) που εξέτισε την τιμωρία του και ο κομβικός χαφ Καραχάλιος (23/1) που προπονήθηκε κανονικά και μπήκε στην αποστολή, ενώ παρών θα είναι και ο νεαρός μέσος Χνάρης (1/0) μετά από καιρό. Εκτίουν τιμωρία λόγω καρτών ο βασικός φορ Σαλσέδο (30/12) και ο μπακ Μαρινάκης (15/0) που θα απουσιάσουν. Mε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής λόγω τραυματισμού έμειναν εκτός οι χαφ Νέιρα (16/3) και Κανελλόπουλος, ενώ εκ νέου απών είναι και ο βασικός μπακ Μπόρχα Γκονθάλεθ (25/3) που συνέχισε θεραπεία λόγω του τραυματισμού του. Εκτός έμειναν επίσης ο νεαρός Καινουργιάκης (13/0) που έχει ενσωματωθεί με την Εθνική Νέων, αλλά και οι νεαροί Καλαφάτης, Κοντεκάς.
Εκτίμηση
Mατς - «τελικός» για την είσοδο στην πρώτη οκτάδα. Σε κακή κατάσταση αμφότεροι εσχάτως, έχοντας όμως ως «μαξιλαράκι» ασφαλείας ότι Βόλος και Κηφισιά έχουν ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή απέναντι σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αντίστοιχα. Βέβαια, θα κυνηγήσουν τη νίκη, ώστε να μην μπουν με μεγάλο βαθμολογικό μειονέκτημα στα Play Off για τη διεκδίκηση της 5ης θέσης που υπό προϋποθέσεις δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δεν αποκλείεται να δούμε ματς με ευκαιρίες εκατέρωθεν. Over σε καλή απόδοση.
Ίπσουιτς
Μπόρνμουθ
Κρίσταλ Πάλας
Λίβερπουλ
Μπράιτον
Μπρέντφορντ
Σάντερλαντ
Τσέλσι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Άστον Βίλα
Σέντραλ Κόρδοβα
Λανούς
Στουρμ Γκρατς
Σάλτσμπουργκ
Χάρτμπεργκ
Αλτάχ
WSG Τιρόλ
Αούστρια Βιέννης
Σιντ Τρούιντεν
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Γκενκ
Γάνδη
Κόρτραϊκ
Κλαμπ Μπριζ
Άντερλεχτ
Λανς
Μαρσέιγ
Λε Μαν
Μονακό
Χάβρη
Λοριάν
Μπρεστ
Λυών
Ανζέ
Νις
Ρεν
Λιλ
Χοφενχάιμ
Σάλκε
Κολωνία
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Φράιμπουργκ
Ουνιόν Βερολίνου
Μαγδεμβούργο
Ζανκτ Πάουλι
Μπόχουμ
Καρλσρούη
Χαϊντενχάιμ
Αννόβερο
Άαρχους
Χόρσενς
Κοπεγχάγη
Μπρόντμπι
Μίντιλαντ
Σοντερίσκε
Ράντερς
Νόρτζελαντ
Τουν
Βασιλεία
Σερβέτ
Ζυρίχη
Σεντ Γκάλεν
Λουγκάνο
ΠΑΣ Πύργος 1968
ΠΑΟΚ Β'
Αναγέννηση Καρδίτσας
Μαρκό
Καλλιθέα
Πανιώνιος
Ολυμπιακός Β'
Ελλάς Σύρου
Νέστος Χρυσούπολης
Άστερας Τρίπολης Β'
ΑΕΚ
Λεβαδειακός
Αστέρας Τρίπολης
Καλαμάτα
Ηρακλής
Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ
Ατρόμητος
Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα
Βιγιαρεάλ
Χετάφε
Θέλτα
Λεβάντε
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Ράγιο Βαγιεκάνο
Έλτσε
Μπέτις
Ίντερ
Κόμο
Φιορεντίνα
Γιουβέντους
Μόντσα
Αταλάντα
Τζένοα
Μίλαν
Νάπολι
Λάτσιο
Πάφος
Ομόνοια 29ης Μαΐου
ΑΠΟΕΛ
Άρης Λεμεσού
Ανόρθωση
Ομόνοια
Τρόμσο
Μπόντο Γκλιμτ
Λίλεστρομ
Αάλεσουντ
Βίκινγκ
Κφουμ Όσλο
Χάουγκεσουντ
Οντ
Μπρίνε
Κόνγκσβινγκερ
Στρόμεν
Λιν
Ράουφος
Έγκερσουντ
Σογκντάλ
Χοντ
Μος
Ρανχάιμ
Σάντνες Ουλφ
Ασάνε
Στάμπαεκ
Στρομσγκόντσετ
Άλκμααρ
Χρόνινγκεν
Καμπούρ
Αϊντχόφεν
Ουτρέχτη
Ναϊμέγκεν
Τβέντε
Άγιαξ
Χέρενφεν
Φέγενορντ
Ρίο Άβε
Μπράγκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Μπενφίκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Πόρτο
Σάντα Κλάρα
Ζιλ Βιθέντε
Νασιονάλ Μαδέιρα
Ακαντέμικο Βίσεου
Σέλτικ
Κιλμάρνοκ
Χαρτς
Φόλκερκ
Κάλμαρ
Σίριους
Μπρομαποϊκάρνα
Μιάλμπι
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Χάκεν
Χάλμσταντ
Γιουργκόρντεν
Γκέτεμποργκ
Μάλμε
Μπεσίκτας
Γκεντσλερμπιρλιγκί
Αλάνιασπορ
Τραμπζονσπόρ
Τσορούμ
Φενερμπαχτσέ
Ρίζεσπορ
Ερζουρουμσπόρ
Βόλος Elabet
Κηφισιά
Παναιτωλικός
ΑΕΛ Novibet
Πανσερραϊκός