Με τα γκολ στη Μεντόσα
ΙΝΤΕΠ ΡΙΒΑΝΤΑΒΙΑ
Εντύπωση προκάλεσε η εικόνα του προπονητή της Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια, Μπέρτι, ο οποίος καθόταν μπροστά στον πάγκο της ομάδας του, στηριζόμενος σε πατερίτσες, καθώς είχε υποστεί κάταγμα στην περόνη πριν από λίγες μέρες. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι στο 88ο λεπτό, μετά από τάκλιν του Ινσούα στον Μποτάρι, ο τελευταίος παρέσυρε τον προπονητή του με αποτέλεσμα να σπάσει τη μία πατερίτσα και στα τελευταία 10 λεπτά της αναμέτρησης να στηρίζεται μόνο στην άλλη
Παρ’ όλα αυτά οδήγησε την ομάδα του σε μια σπουδαία νίκη, την πέμπτη στο πρωτάθλημα (5-2-3), εκτός έδρας με 1-0 επί της Μπαράκας Σεντράλ, καθώς στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της, περιορίζοντας τους γηπεδούχους σε ανούσια κατοχή της μπάλας. Βρίσκεται μια ανάσα από το να εξασφαλίσει την παρουσία της στα πλέι-οφ, ενώ παραμένει πρωτοπόρος και στην ετήσια βαθμολογία.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του ο σημαντικός Μπονιφάσιο (Α), ενώ συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας του ο μακροχρόνια απών Μακάνιο (Τ). Αμφίβολη θα πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή του ικανού Λ. Γκόμες (Α). Ο προπονητής της Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια μπορεί να υπολογίζει στον πολύτιμο επιθετικό Άρτσε (Ε), ο οποίος εξέτισε τη μία αγωνιστική της τιμωρίας του.
ΧΙΜΝΑΣΙΑ ΛΑ ΠΛΑΤΑ
Ένταση σημειώθηκε στις τάξεις της Χιμνάσια Λα Πλάτα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, καθώς μετά το τέλος του εντός έδρας αγώνα με την Μπάνφιλντ πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση και τους παίκτες. Το συγκεκριμένο ραντεβού το είχαν αιτηθεί οι ποδοσφαιριστές προκειμένου να εκφράσουν τις ανησυχίες τους στον πρόεδρο Ανακλέτο για την καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών τους. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ανέβηκαν οι τόνοι και χρειάστηκε η παρέμβαση του αρχηγού Φερνάντες για να ηρεμήσει η κατάσταση.
Σε ό,τι αφορά το καθαρά αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού, η Μπάνφιλντ δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμά της (2-2) μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης και να ανέβει μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου της. Πήρε δύο φορές το προβάδισμα, στο 20’ με τον Αουσμέντι και στο 62’ με τον Τορεχόν, ενώ είχε χάσει πέναλτι με τον Χάνσον στο 36’. Ισάριθμες φορές, όμως, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση, με τον Γκόμες στο 36’ και τον Σαλασάρ στο 90’. Παρ’ όλα αυτά, παρά την αποτυχία της, παραμένει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας με πέντε νίκες στις πρώτες δέκα αγωνιστικές (5-2-3).
Αγωνιστικά Νέα: Συνεχίζουν το πρόγραμμα αποθεραπείας τους οι πολύτιμοι Ερεκάλδε (Μ), Μέρλο (Ε) και Μαμίνι (Ε), ενώ με τη δεύτερη ομάδα αγωνίζεται ο ικανός Ντι Μπιάσι (Μ). Αντίθετα, σημαντικές είναι οι επιστροφές των πολύτιμων Καστίγιο (Τ), Κορτάσο (Α) και Μιραμόν (Μ, εξέτισε).
Εκτίμηση
Ντέρμπι κορυφής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη αναμέτρηση. Η Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια θέλει να πετύχει την πέμπτη σερί εντός έδρας νίκη της, ενώ η Χιμνάσια Λα Πλάτα εντυπωσιάζει και «τρέχει» αήττητο σερί. Καλύτερα να πάμε με τα γκολ στη Μεντόσα.
Γουέστ Χαμ
ΚΠΡ
Ουνιόν Σάντα Φε
Ντεφένσα Xoυστίσια
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Μπόκα Τζούνιορς
Ατλέτικο Τουκουμάν
Αλντοσίβι
Σαρμιέντο Χουνίν
ΣΚ Μπέβερεν
Λόμελ
Σάο Πάουλο
Βιτόρια Μπαΐα
Βάσκο Ντα Γκάμα
Ρέμο
Λιλ
Χάβρη
Λανς
Λυών
Ντόρτμουντ
Βέρντερ Βρέμης
Νόρτζελαντ
Οντένσε
Σέλμπουρν
Σλίγκο Ρόβερς
Μάλαγα
Εσπανιόλ
Τίγκρες
Τολούκα
Πουέμπλα
Λεόν
Ρόζενμποργκ
Σάντεφιορντ
Μπόντο Γκλιμτ
Κρίστιανσουντ
Μπραν
Βίκινγκ
Αϊντχόφεν
Χέρενφεν
Μαρίτιμο
Πόρτο
Κάζα Πία
Σάντα Κλάρα
Μπράγκα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μορεϊρένσε
Ζιλ Βιθέντε
Γκέτεμποργκ
Βαστέρας ΦΚ
Γαλατασαράι
Κασίμπασα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ουρακάν
Χιμνάσια Μεντόζα
Μπελγράνο
Λανούς
Σαν Λορέντζο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Ροσάριο Σεντράλ
Τίγκρε
Ρίβερ Πλέιτ
Ρασίνγκ Κλουμπ
Μπάνφιλντ
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Ιντεπεντιέντε
Μπαράκας Σεντράλ
Σέντραλ Κόρδοβα
Πλατένσε