Με απουσίες η Μπαρτσελόνα, με υπηρεσιακό τεχνικό η Σαχτάρ
Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης την Σαχτάρ, η οποία θα έχει στον πάγκο της υπηρεσιακό προπονητή.Τι ισχύει: Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στη φάση των «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ όποια τερματίσει στην τρίτη θέση, θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑΠαρέμεινε αήττητη στο ισπανικό πρωτάθλημα έχοντας ρεκόρ 7-3-0 και βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς υποδέχθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης την Αθλέτικ Μπιλμπάο και παρότι ζορίστηκε επικράτησε με 1-0. Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είχε σκοράρει, αλλά η προσπάθεια του Ζοάο Φέλιξ στο 10΄ σταμάτησε στο δοκάρι και στην επανάληψη, ο πορτιέρο της Μπιλμπάο είχε σωτήριες επεμβάσεις σε ευκαιρίες των Φερμίν, Ζοάο Φέλιξ και Κανσέλο, αλλά στο 80' ο Μαρκ Γκίου, ο οποίος είχε μπει 33 δευτερόλεπτα νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο κάνοντας το ντεμπούτο του στη μεγαλη κατηγορία σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.
«Είναι ένα ματς ζωτικής σημασίας, είναι κομβικοί βαθμοί για τον όμιλο. Είναι ένας δύσκολος, δυναμικός, δυνατός αντίπαλος. Δεν φοβούνται, παίζουν με χαρά, στην επίθεση. Δεν είναι γνωστοί παίκτες, αλλά έχουν σημαντικό τεχνικό επίπεδο. Μας έχουν εκπλήξει. Αν σκεφτόμαστε ότι θα είναι εύκολο, θα έχουμε την ευκαιρία να χάσουμε. Είμαστε συγκεντρωμένοι στον αγώνα.», ανέφερε ο Τσάβι.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος είναι ο χαφ Γκάβι. Δεν υπολογίζονται για την αναμέτρηση ο επιθετικός Λεβαντόφσκι, ο εξτρέμ Ραφίνια, οι μέσοι Πέδρ, Ντε Γιονγκ και οι αμυντικοί Κουντέ, Σέρτζι Ρομπέρτο.
ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚΜετά την πρώτη της ήττα στο ουκρανικό πρωτάθλημα, επέστρεψε στις νίκες καθώς υποδέχθηκε την Τσερκάσι και επικράτησε πολύ εύκολα με 3-0. Άνοιξε το σκορ με τον Σικάν στο 20' και στην επανάληψη ανέλαβε δράση ο Κέλσι με δύο γκολ στο 84' και το 90'. Βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο -2 από την κορυφή, αλλά έχει ένα ματς λιγότερο.
Παρελθόν αποτελεί ο προπονητής Πάτρικ βαν Λέουβεν και τη θέση του θα πάρει ο Μαρίνο Πούσιτς, αλλά το ντεμπούτο του Βόσνιου τεχνικού, θα γίνει τη Δευτέρα, αφού ανακοίνωσε την πρόσληψη του 24 ώρες πριν τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Στον πάγκο της ουκρανικής ομάδας στο Μονζουίκ θα κάτσει ο υπηρεσιακός τεχνικός, Ντάριο Σρνα.
«Είμαστε στο σωστό δρόμο για να γίνουμε μια από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία του ουκρανικού ποδοσφαίρου. Ο Πούσιτς είναι σημαντικός προπονητής και θα δώσει καλά αποτελέσματα. Θα μας δώσει πολλά θετικά πράγματα. Έχει την εμπιστοσύνη των παικτών και θα δουλέψουμε όλοι μαζί. Δεν έχει μεγάλη εμπειρία, αλλά το σημαντικό είναι ότι έχει θετικές πτυχές και μπορεί να δώσει πολλά. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εκμεταλλευτούμε τις καλές στιγμές. Πρέπει να βγούμε έξω και να κερδίσουμε.», τόνισε ο Ντάριο Σρνα.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν υπολογίζονται για την αναμέτρηση ο αμυντικός Λάμκινο και ο επιθετικός Τραορέ.
Εκτίμηση
Η Μπαρτσελόνα θέλει να καθαρίσει όσο νωρίτερα γίνεται την πρόκριση και την πρωτιά στον όμιλο και απέναντι στη Σαχτάρ έχει μια ευκαιρία για τη νίκη. Οι Ουκρανοί ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη με υπηρεσιακό προπονητή τον Ντάριο Σρνα και το σίγουρο είναι πως θα παίξουν χωρίς άγχος. Οι Καταλανοί έχουν στην άκρη του μυαλού της και το clasico που ακολουθεί με τη Ρεάλ. Θα ποντάρουμε στο αμφίσκορο.
Κρίσταλ Πάλας
Μάντσεστερ Σίτι
Ρέξαμ
Μπέρμιγχαμ
Μπόκα Τζούνιορς
Λανούς
Ουνιόν Σάντα Φε
Σαρμιέντο Χουνίν
Αούστρια Λουστενάου
WSG Τιρόλ
Γκενκ
ΣΚ Μπέβερεν
Λιλ
Παρί Σεν Ζερμέν
Μπραουνσβάιγκ
Χέρτα Βερολίνου
Μπόχουμ
Όσναμπρικ
Μπάγερν Μονάχου
Στουτγκάρδη
Χόρσενς
Βίμποργκ
Ντρόχεντα Γιουνάιτεντ
Ντάνταλκ
Σεντ Πάτρικς
Γουότερφορντ Γιουνάιτεντ
Γκάλγουεϊ Γιουνάιτεντ
Σέλμπουρν
Μποέμιαν
Σλίγκο Ρόβερς
Αλαβές
Βιγιαρεάλ
Σανταντέρ
Έλτσε
Μίλαν
Βενέτσια
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Ομόνοια 29ης Μαΐου
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Νέα Σαλαμίνα
Τιχουάνα
Πούμας
Νεκάξα
Κρουζ Αζούλ
Ατλάντε
Λεόν
Χρόνινγκεν
Φορτούνα Σιτάρντ
Ρίο Άβε
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Γκεντσλερμπιρλιγκί
Ερζουρουμσπόρ
Πόρτο
Αντβέρπ