Υπάρχει διαφορά δυναμικότητας
Η Άιντραχτ υποδέχεται στη Φρανκφούρτη τη Φερεντσβάρος για την 7η αγωνιστική της League Phase του Γιουρόπα Λιγκ.Τι ισχύει: Οι οκτώ πρώτες ομάδες της βαθμολογίας προκρίνονται απευθείας στους «16» της διοργάνωσης, ενώ όσες τερματίσουν στις θέσεις 9-24, θα παίξουν διπλά νοκ-άουτ παιχνίδια για να συμπληρώσουν το παζλ του επόμενου γύρου. Οι δώδεκα τελευταίοι της κατάταξης αποκλείονται από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
Κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, 4) Περισσότερες νίκες, 5) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες, 6) Ματς με αντιπάλους της League Phase (Βαθμοί, Διαφορά τερμάτων, Καλύτερη επίθεση), 7) Λιγότεροι βαθμοί ποινής, 8) Βαθμολογία στο Ranking της UEFA.

Η προηγούμενη αγωνιστική την βρήκε στη νοτιανατολική Γαλλία προκειμένου να αντιμετωπίσει τη Λυών και σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι γνώρισε την ήττα με 3-2. Μπορεί να προηγήθηκε με τον Κνάουφ στο 18’ αλλά εννιά λεπτά μετά δέχθηκε την ισοφάριση. Στην επανάληψη μάλιστα μέσα σε τέσσερα λεπτά (50’- 54’) η αντίπαλος της πέτυχε άλλα δύο τέρματα και η ίδια το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Μαρμούς στο 85’.
Αυτή ήταν η πρώτη της ήττα στη φετινή διοργάνωση και είχε σαν αποτέλεσμα την «πτώση» της στην 5η θέση της βαθμολογίας. Βέβαια ξέρει ότι με μία νίκη σήμερα στην ουσία θα «κλειδώσει» την πρώτη οκτάδα και με την εικόνα που έχει δείξει κιόλας το αξίζει.
Μπορεί να ξεκίνησε το 2025 με δύο σερί ήττες όμως έχει βρει και πάλι ρυθμό και την Παρασκευή επικράτησε με 2-0 της Ντόρτμουντ. Γλίτωσε μεν από το δοκάρι στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και στο 18’ ο Εκιτικέ εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην αντίπαλη άμυνα και της έδωσε το προβάδισμα. Είχε και η ίδια δοκάρι στο 22’ με τον Κνάουφ, όμως στο δεύτερο μέρος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Αμύνθηκε βέβαια σωστά, έκλεισε τους χώρους και στις καθυστερήσεις ο Χόιλουντ έφυγε στην αντεπίθεση και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Οι τρεις σερί νίκες που έχει σημειώσει την έχουν φέρει στην 3η θέση και στο +5 από την πέμπτη Λειψία. Είναι τρομερή η πορεία που κάνει και θέλει να γράψει ιστορία τερματίζοντας για πρώτη φορά τόσο ψηλά στην Μπουντεσλίγκα. Όλο το ζήτημα για τον κόουτς Τοπμέλερ είναι το πώς θα διαχειριστεί την αποχώρηση του Μαρμούς, ο οποίος έχει πετύχει 15 γκολ σε 17 ματς πρωταθλήματος και έχει μοιράσει 9 ασίστ.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν θα κάτσει στον πάγκο λόγω τιμωρίας ο κόουτς Τοπμέλερ. Δεν είναι διαθέσιμοι οι μπακ Εμπιπέ και Μπράουν, ο μέσος Χόιλουντ και ο στόπερ Αμέντα.

Ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη την προηγούμενη αγωνιστική προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, όμως παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και γνώρισε τη συντριβή με 5-0. Δεν ακολούθησε τον ρυθμό των γηπεδούχων, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 10’ και στο 29’ δέχτηκε και δεύτερο τέρμα. Έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία στο 45’ όπου είχε και δοκάρι αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε κατώτερη του ΠΑΟΚ ο οποίος πέτυχε εύκολα άλλα τρία τέρματα (76’, 80’, 89’).
Η έκταση του σκορ σίγουρα δεν την κολακεύει, όμως έχει συγκεντρώσει 9 βαθμούς έως τώρα και μπορεί να ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση. Βέβαια σήμερα έχει μία ακόμη δυσκολότερη αναμέτρηση ενώ την επόμενη εβδομάδα υποδέχεται την Άλκμααρ. Το σενάριο να υποστεί δύο ήττες είναι ρεαλιστικό αν και θεωρώ ότι μία ισοπαλία αρκεί για να βρεθεί μέσα στην πρώτη 24αδα.
Το θέμα για την ίδια είναι ότι το πρωτάθλημα στην Ουγγαρία έχει σταματήσει από τα μέσα του Δεκεμβρίου και έτσι δεν έχει τα παιχνίδια που θα ήθελε στα πόδια της. Εντός συνόρων βέβαια δίνει «μάχη» με την Πούσκας Ακαντέμια για την πρώτη θέση, η ίδια είναι στο -1 έχοντας όμως κι ένα παιχνίδι λιγότερο.
Αγωνιστικά Νέα: Χωρίς ουσιαστικά προβλήματα.

Εκτίμηση
Υπάρχει διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες και η Φερεντσβάρος έδειξε ότι εκτός έδρας δεν είναι το ίδιο δυνατή. Η Άιντραχτ σαφώς και έχει τον ρόλο του φαβορί και θέλει τη νίκη ώστε να μην μπλέξει σε περιπέτειες την τελευταία αγωνιστική για την είσοδο της στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας. Θεωρώ ότι απέναντι στους Ούγγρους που εδώ και ένα μήνα δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους θα την πάρει. «Παίζεται» οριακά ο άσος.