Αμφίρροπη μάχη στην Τρίπολη
Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΟΚ αναμετρούνται στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε πολύ καλό μομέντουμ.* Χωρίς κόσμο
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Επέκτεινε το αήττητο σερί του σε 8 παιχνίδια μετά το σπουδαίο βαθμό (2-2) που απέσπασε στην έδρα της ΑΕΚ. Εντυπωσιακό ξεκίνημα, αφού προηγήθηκε νωρίς με 2-0 (16’ Φερνάντεθ, 18’ Σουάρεθ), όμως στη συνέχεια δέχτηκε ασφυχτική πίεση, ισοφαρίστηκε σε 2-2 (40’, 68’) και κινδύνευσε σε αρκετές περιπτώσεις με ένα τρίτο τέρμα.
Μετά το παιχνίδι ο τεχνικός του Ράσταβατς δήλωσε: «Είμαι ευχαριστημένος από το τελικό αποτέλεσμα. Είχαμε καλύτερο πρώτο ημίχρονο. Παίζαμε με την ΑΕΚ, δεν γίνεται να πάνε όλα καλά σε 90 λεπτά. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου».
Δεύτερη σερί ισοπαλία, ενώ είχαν προηγηθεί 6 διαδοχικές νίκες. Έχει μόλις μια ήττα στα 13 τελευταία στο πρωτάθλημα (6-4-1) κι αυτήν από τον Ολυμπιακό. Βρίσκεται στην 6η θέση και στο -3 από τον 5ο Παναθηναϊκό αλλά και στο -6 από ΑΕΚ και Άρη που ισοβαθμούν στην 3η θέση.
Αγωνιστικά Νέα: Επιστρέφουν ο μπακ Τασούλης (12/0) και ο χαφ Καπίγια (8/0), ωστόσο παραμένουν εκτός ο έτερος χαφ Τζήμας (4/1) και ο εξτρέμ Γκόμες (9/0). Κατόπιν τεχνικής απόφασης έμειναν εκτός ο στόπερ Πασαλίδης (12/0) και ο χαφ Φερνάντεθ (10/0).ΠΑΟΚ
Δε συνάντησε κανένα πρόβλημα απέναντι στους αναπληρωματικούς της Λαμίας και πήρε άνετη νίκη με 4-0 στην Τούμπα. Προηγήθηκε στο 18’ με το παρθενικό γκολ του Μπάμπα και στην επανάληψη «καθάρισε» τη νίκη πετυχαίνοντας άλλα τρία γκολ με τους Τζόλη (48’), Ουάρντα (52’) και Ζίβκοβιτς (66’).
Δεύτερη σερί νίκη και τρίτη στα τέσσερα τελευταία (3-1-0). Πέρασε μόνος στην 2η θέση με +2 από Άρη και ΑΕΚ και στο -12 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.
Εν όψει του σημερινού ο βοηθός του Πάμπλο Γκαρσία, Σνάουτσνερ δήλωσε: «Ο Αστέρας είναι σε καλή φόρμα στον δεύτερο γύρο. Αν δεν κάνω λάθος έχασε μόνο από τον Ολυμπιακό και στο κύπελλο με τον Άρη. Είναι δύσκολη ομάδα και θα είναι πιο δύσκολο το παιχνίδι στην έδρα του. Θέλει συγκέντρωση και έχουμε σεβασμό στον αντίπαλο. Είναι πολύ επικίνδυνοι, επιθετικά έχουν τον Μπαράλες που κάνει τη διαφορά. Είναι καλός στον αέρα και στο παιχνίδι με την πλάτη. Εμείς δουλέψαμε και σε αυτό και φυσικά έχουμε και εμείς τα δυνατά μας στοιχεία. Θα είναι ένα καλό, σκληρό και δύσκολο παιχνίδι».
Αγωνιστικά Νέα: Ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις και υπολογίζονται κανονικά οι εξτρέμ Ζίβκοβιτς (22/4) και Τζόλης (23/6), ενώ διαθέσιμος είναι και ο μπακ-χαφ Βιεϊρίνια (12/3) που εξέτισε την τιμωρία του. Τιμωρημένοι είναι ο στόπερ Ίνγκασον (19/4) και ο χαφ Σβαμπ (22/4), σταθερά εκτός οι στόπερ Κρέσπο (13/1), Μιχάι (2/0), ο αμυντικός χαφ Αουγκούστο (12/1) και οι επιθετικοί Τσόλακ (10/1), Ζαμπά (1/0) που δεν υπολογίζονται.
Εκτίμηση
Δύσκολο παιχνίδι για πρόβλεψη καθώς και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε καλό μομέντουμ και θέλουν τους τρεις βαθμούς. Ο Αστέρας μετράει αήττητο 8 αγώνων, στα 13 τελευταία έχει χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό και εντός έδρας είναι από τις πιο δυνατές ομάδες στο πρωτάθλημα. Σε καλό μομέντουμ και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θέλει να δώσει συνέχεια στις νίκες, αλλά κατεβαίνει με προβλήματα στην Τρίπολη και το «διπλό» βρίσκεται αρκετά χαμηλά για να αποτελέσει επιλογή. Δύσκολα κρατάει το μηδέν ο «Δικέφαλος του Βορρά», που έχει απουσίες στα μετόπισθεν, το αμφίσκορο μπορεί να αποτελέσει επιλογή.
Γουέστ Χαμ
Άρσεναλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Νιούκαστλ
Κρίσταλ Πάλας
Έβερτον
Μπέρνλι
Άστον Βίλα
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Ρασίνγκ Κλουμπ
Ροσάριο Σεντράλ
Ιντεπεντιέντε
Βελέζ Σάρσφιλντ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ρίβερ Πλέιτ
Σαν Λορέντζο
Λασκ Λίντσερ
Σάλτσμπουργκ
Ραπίντ Βιέννης
Αούστρια Βιέννης
Χάρτμπεργκ
Στουρμ Γκρατς
Γκενκ
Βέστερλο
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Μαλίν
Αντβέρπ
Σαρλερουά
Βάσκο Ντα Γκάμα
Ατλέτικο Παραναένσε
Γκρέμιο
Φλαμένγκο
Σάντος
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Μιρασόλ
Σαπεκοένσε
Κορίνθιανς
Σάο Πάουλο
Ρέμο
Παλμέιρας
Ατλέτικο Μινέιρο
Μποταφόγκο
Χάβρη
Μαρσέιγ
Τουλούζ
Λυών
Ρεν
Παρί
Παρί Σεν Ζερμέν
Μπρεστ
Οσέρ
Νις
Μονακό
Λιλ
Μετς
Λοριάν
Ανζέ
Στρασβούργο
Μάιντζ
Ουνιόν Βερολίνου
Κολωνία
Χαϊντενχάιμ
Αμβούργο
Φράιμπουργκ
Μπρόντμπι
Άαρχους
Σίλκεμποργκ
Κοπεγχάγη
Γιούνγκ Μπόις
Βασιλεία
Σιόν
Τουν
ΑΕΚ
Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός
Άρης
ΟΦΗ
Βόλος ΝΠΣ
Λεβαδειακός
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Όστιν
Νιου Γιόρκ Σίτι
Κολόμπους Κρου
Λος Άντζελες
Ντιναμό Χιούστον
Ρεάλ Οβιέδο
Χετάφε
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Βαλένθια
Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης
Μίλαν
Αταλάντα
Πάρμα
Ρόμα
Κρεμονέζε
Πίζα
Φιορεντίνα
Τζένοα
Ομόνοια
ΑΕΚ Λάρνακας
Απόλλων Λεμεσού
ΑΠΟΕΛ
Πάφος
Άρης Λεμεσού
Ασάνε
Στρομσγκόντσετ
Μος
Μπρίνε
Ράουφος
Λιν
Σάντνες Ουλφ
Στάμπαεκ
Σογκντάλ
Χάουγκεσουντ
Στρόμεν
Χοντ
Κφουμ Όσλο
Βίκινγκ
Τρόμσο
Μόλντε
Σάντεφιορντ
Κρίστιανσουντ
Ρόζενμποργκ
Λίλεστρομ
Άγιαξ
Ουτρέχτη
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Αϊντχόφεν
Χρόνινγκεν
Ναϊμέγκεν
Εξέλσιορ
Φόλενταμ
Μπρέντα
Χέρενφεν
Τβέντε
Σπάρτα Ρότερνταμ
Τελστάρ
Χέρακλες
Φέγενορντ
Άλκμααρ
Φορτούνα Σιτάρντ
Τσβόλε
Αλβέρκα
Εστορίλ
AVS Φουτεμπόλ
Πόρτο
Χάκεν
Μάλμε
Ατρόμητος
Παναιτωλικός
ΠΑΣ Γιάννινα
Απόλλων Σμύρνης
Λαμία
ΑΕΛ Novibet