Χωρίς σκοπιμότητες
Αστέρας Τρίπολης και Ολυμπιακός αναμετρούνται στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», σ’ ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον.ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Παρότι βαθμολογικά αδιάφορος επιβεβαίωσε για άλλο ένα παιχνίδι πως δε σφυρίζει αδιάφορα και απέσπασε το βαθμό (1-1) στην έδρα του Παναθηναϊκού. Προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ (10’ Σουάρες, 42’ Μπαράλες πεν.) αλλά ισοφαρίστηκε ισάριθμες (28’, 53’ πεν.) και στη συνέχεια κράτησε με νύχια και με δόντια το βαθμό. Πιέστηκε αρκετά από τον αντίπαλο του και σώθηκε δις από το δοκάρι.
Μετά το παιχνίδι, ο τεχνικός του, Ράσταβατς σχολίασε: «Είμαι χαρούμενος γιατί αυτή τη σεζόν, κάναμε νίκες και φέραμε ισοπαλίες απέναντι στις μεγάλες ομάδες. Σήμερα ήταν πιο δύσκολο για μας, δεν ήμασταν τόσο καλοί στην κυκλοφορία της μπάλας όσο άλλες φορές και αυτό μας δημιούργησε προβλήματα στην ισορροπία».
Χωρίς νίκη για 9 παιχνίδια (0-5-4), έχει βγει καιρό εκτός διεκδίκησης της τετράδας, όντας στην τελευταία θέση των πλει-οφ και στο -9 από την 4η ΑΕΚ. Παρόλα αυτά δίνει μάχες σ’ όλα τα παιχνίδια και έχει αποτελέσει ρυθμιστή στην κούρσα για την έξοδο στην Ευρώπη, έχοντας στερήσει μέχρι στιγμής τέσσερις βαθμούς στον Παναθηναϊκό, δύο από τον Άρη και δύο από τον ΠΑΟΚ.
Αγωνιστικά Νέα: Σταθερά εκτός οι μεσοεπιθετικοί Καπίγια (9/0) και Φερνάντεθ (20/7), ενώ εκτός για λόγους αποφόρτισης έμεινε ο μεσοεπιθετικός Σίτο (31/1). Επιστρέφει ο στόπερ Καστάνιο (22/0).ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Παρότι παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές, απέσπασε το βαθμό (1-1) στην έδρα του Άρη και επιβεβαίωσε την παράδοση που τον θέλει να μη χάνει κόντρα στους «κίτρινους» για 11 χρόνια (17-6-0). Είχε δοκάρι στο 3’ με τον Ντρέγκερ, αλλά στο 11’ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Δεν πτοήθηκε, κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή και πίεζε για την ισοφάριση. Είχε δεύτερο δοκάρι στο πρώτο μέρος και τελικά κατάφερε να κάνει το 1-1 στο 81’ με τον Φορτούνη. Στη συνέχεια στάθηκε τυχερός, αφού στο 88’ ο αντίπαλος του αστόχησε σε πέναλτι κι ένα λεπτό μετά είχε δοκάρι.
Μετά το παιχνίδι, ο τεχνικός του Μαρτίνς δικαιολόγησε την επιλογή του να κάνει ροτέισον: «Είδαμε πραγματικά ένα πλούσιο ματς και με πολλές φάσεις και ευκαιρίες. Παίζουμε εδώ και δύο χρόνια ασταμάτητα και είναι λογικό το ροτέισον. Γενικότερα είμαστε ευχαριστημένοι από τους παίκτες μας και την προσπάθειά τους. Κοιτάμε περισσότερο αυτούς που δεν είχαν παίξει τόσο».
Έχει κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα και το μυαλό του βρίσκεται αποκλειστικά στον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Λογικά ο Μαρτίνς θα συνεχίσει το ροτέισον, στο ματς με τον Άρη μάλιστα έριξε στο ματς και τον 16χρονο Καλογερόπουλο. Εν όψει του σημερινού, ο Μαρτίνς δήλωσε: «Ο Αστέρας είναι ποιοτική ομάδα που πάντα δυσκολεύει τους αντιπάλους του. Έχει εξελιχθεί σε σχέση με πέρυσι περισσότερο από τις άλλες ομάδες. Ούτε εμείς ούτε ο Αστέρας έχουμε κάτι να αποδείξουμε. Ελπίζουμε να γίνει όμορφο και ανοικτό παιχνίδι».
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε ο μπακ Χολέμπας (20/0) ενώ επιστρέφει ο στόπερ Παπασταθόπουλος (12/1). Εκτός αποστολής έμειναν ο βασικός γκολκίπερ Σα (27/0), ο αναπληρωματικός Κρίστινσον (2/0), οι στόπερ Μπα (19/1), Παπαδόπουλος (5/0), ο μπακ Λαλά (4/0), ο μέσος Εμβιλά (31/4) και ο επιθετικός μέσος Φορτούνης (29/9). Αναμένεται ξανά ροτέισον από τον Μαρτίνς.
Εκτίμηση
Παιχνίδι χωρίς βαθμολογικές σκοπιμότητες αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν κυνηγάει κάτι στα εναπομείναντα παιχνίδια. Ξανά εκτεταμένο ροτέισον θα κάνει ο Μαρτίνς, ενδεχομένως προχωρήσει σε ορισμένες δοκιμές και ο Ράσταβατς. Περιμένουμε με παιχνίδι με καλό ρυθμό, οι Αρκάδες βρίσκουν δίχτυα στα πλει-οφ και θα επιλέξουμε το αμφίσκορο σε τιμές αουτσάιντερ.
Γουλβς
Φούλαμ
Έβερτον
Σάντερλαντ
Λιντς
Μπράιτον
Μπρέντφορντ
Κρίσταλ Πάλας
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Νιούκαστλ
Γουέστ Χαμ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Μπελγράνο
Σάλτσμπουργκ
Χάρτμπεργκ
Στουρμ Γκρατς
Ραπίντ Βιέννης
Αούστρια Βιέννης
Λασκ Λίντσερ
Κλαμπ Μπριζ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Άντερλεχτ
Μαλίν
Ατλέτικο Παραναένσε
Φλαμένγκο
Σαπεκοένσε
Ρέμο
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Βιτόρια Μπαΐα
Μποταφόγκο
Κορίνθιανς
Μπαΐα
Γκρέμιο
Σάντος
Κοριτίμπα
Στρασβούργο
Μονακό
Παρί
Παρί Σεν Ζερμέν
Νις
Μετς
Ναντ
Τουλούζ
Μπρεστ
Ανζέ
Μαρσέιγ
Ρεν
Λυών
Λανς
Λοριάν
Χάβρη
Λιλ
Οσέρ
Ντιναμό Δρέσδης
Χόλσταϊν Κίελ
Ντάρμσταντ
Πάντερμπορν
Μαγδεμβούργο
Καϊζερσλάουτερν
Γκρόιτερ Φιρτ
Φορτούνα Ντίσελντορφ
Σάλκε
Μπραουνσβάιγκ
Καρλσρούη
Μπόχουμ
Έλβερσμπεργκ
Πρόισεν Μούνστερ
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Χέρτα Βερολίνου
Αννόβερο
Νυρεμβέργη
Σοντερίσκε
Νόρτζελαντ
Μίντιλαντ
Μπρόντμπι
Άαρχους
Βίμποργκ
Φρεντερίτσια
Σίλκεμποργκ
Οντένσε
Βέιλε
Κοπεγχάγη
Ράντερς
Σεντ Γκάλεν
Τουν
Λουγκάνο
Βασιλεία
Γιούνγκ Μπόις
Σιόν
ΑΕΚ
Άρης
Λεβαδειακός
ΟΦΗ
Βόλος ΝΠΣ
Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ
Πανσερραϊκός
Παναιτωλικός
Νάσβιλ
Λος Άντζελες
Ίντερ Μαϊάμι
Πόρτλαντ Τίμπερς
Μπαρτσελόνα
Μπέτις
Σεβίλλη
Ρεάλ Μαδρίτης
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Βαλένθια
Ράγιο Βαγιεκάνο
Βιγιαρεάλ
Ρεάλ Οβιέδο
Αλαβές
Οσασούνα
Εσπανιόλ
Λεβάντε
Μαγιόρκα
Έλτσε
Χετάφε
Ατλέτικο Μαδρίτης
Τζιρόνα
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Θέλτα
Ουντινέζε
Κρεμονέζε
Κάλιαρι
Τορίνο
Αταλάντα
Μπολόνια
Ίντερ
Βερόνα
Πίζα
Νάπολι
Τζένοα
Μίλαν
Ρόμα
Λάτσιο
Κόμο
Πάρμα
Γιουβέντους
Φιορεντίνα
Σασσουόλο
Λέτσε
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Ένωσις Ν. Παραλιμνίου
Αϊντχόφεν
Τβέντε
Άλκμααρ
Μπρέντα
Ναϊμέγκεν
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Ουτρέχτη
Φορτούνα Σιτάρντ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Εξέλσιορ
Τσβόλε
Φέγενορντ
Φόλενταμ
Τελστάρ
Χέρακλες
Χρόνινγκεν
Χέρενφεν
Άγιαξ
Λίβινγκστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί
Αμπερντίν
Σεντ Μίρεν
Νταντί Γιουνάιτεντ
Μιάλμπι
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Χάμαρμπι
Μάλμε
Μπρομαποϊκάρνα
Κάλμαρ
Νόρντικ Γιουνάιτεντ
Φάλκενμπεργκ
Έστερ
Λιουνγκσκίλε
Έστερσουντ
Σάντβικενς ΙΦ