Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 3-1 της Σιάτλ Σάουντερς για τη δεύτερη αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Οι «ροχιμπλάνκος»...
Απαραίτητο το «τρίποντο» για τους Ισπανούς μετά τη «σφαλιάρα» από την Παρί
Σιάτλ Σάουντερς και Ατλέτικο Μαδρίτης κοντράρονται στο «Lumen Field» του Σιάτλ για τη δεύτερη «στροφή» του δεύτερου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, με τους Ισπανούς να έχουν στόχο το πρώτο τους «τρίποντο», απέναντι σε μία ομάδα ωστόσο που άφησε θετικές εντυπώσεις στην πρεμιέρα.Τι ισχύει: Φάση ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με μονά ματς. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στους «16». Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν κατά σειρά τα παρακάτω κριτήρια: 1) Βαθμοί στο μεταξύ τους ματς 2) Καλύτερη διαφορά τερμάτων 3) Καλύτερη επίθεση 4) Λιγότεροι βαθμοί ποινής (Κίτρινη κάρτα = ένας βαθμός, αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα = τρεις βαθμοί, αποβολή με κόκκινη κάρτα = τέσσερις βαθμοί, κίτρινη κάρτα και αποβολή με κόκκινη κάρτα = πέντε βαθμοί 5) Κλήρωση.
* Το «Lumen Field» είναι η φυσική έδρα της Σιάτλ Σάουντερς.

Κατάφερε να βάλει δύσκολα στην πρεμιέρα της με τη Μποταφόγκο, την οποία υποδέχθηκε στο «Lumen Field», όμως δεν γλίτωσε την ήττα με 2-1. Οι Βραζιλιάνοι πατούσαν καλύτερα στο πρώτο μέρος και με τις κεφαλιές των Ζαΐρ (28’) και Ιγκόρ Ζέσους (44’) έδειχναν να «καθαρίζουν» το ματς, παρ’ όλα αυτά, το σκηνικό στην επανάληψη άλλαξε, με την ομάδα του Σμέτσερ να πεισμώνει και εν τέλει να μειώνει με τον Ρόλνταν στο 75’. Πάλεψε και για την ισοφάριση, έχασε μάλιστα και μεγάλη διπλή ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με τους Ρούσνακ και Ντε Λα Βέγκα να μην μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, και μοιραία, το 2-1 έμεινε ως είχε.
Έτσι, ναι μεν η Σιάτλ Σάουντερς ξεκίνησε με ήττα τις υποχρεώσεις της στο γκρουπ, αλλά για το μέγεθός της άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις, απέναντι σε μία ανώτερη ομάδα από κάθε άποψη, «πληρώνοντας» ωστόσο τις αμυντικές της αδράνειες στο πρώτο ημίχρονο. Έχασε παράλληλα την ευκαιρία της να διεκδικήσει την τιμητική τρίτη θέση, με τους Βραζιλιάνους να παίρνουν προβάδισμα, και πλέον, δύσκολα θα καταφέρει να μαζέψει έστω έναν βαθμό, αφού είχε και την ατυχία να πέσει ανάμεσα στα… θηρία.
Θα το παλέψει πάντως το ματς με την Ατλέτικο, μιας και δεν έχει απολύτως τίποτα να χάσει, βλέποντας άλλωστε τους «ροχιμπλάνκος» να συντρίβονται στην πρεμιέρα από την παντοδύναμη Παρί Σεν Ζερμέν, αν και βέβαια, θεωρείται ακόμη μεγαλύτερο αουτσάιντερ απ’ ό,τι θεωρείτο κόντρα στη Μποταφόγκο. Τρεις σερί ήττες συμπλήρωσε στο μεταξύ, συμπεριλαμβανομένων και δύο ηττών στις αρχές του μήνα στο MLS, αλλά τουλάχιστον διατηρεί την επαφή της με τα δίχτυα, καθώς με εξαίρεση το ματς με τη Βανκούβερ Γουάιτκαπς, όπου είχε αγωνιστεί με εννέα παίκτες για ένα ολόκληρο ημίχρονο, έχει σκοράρει στα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια της. Σε στοιχηματικό επίπεδο μετρά τρία διαδοχικά Over.
Αγωνιστικά Νέα: Ερωτηματικό ακόμη η κατάσταση του επιθετικού Μόρις και αν χρησιμοποιηθεί μάλλον θα έρθει ως αλλαγή στο ματς.

Ξεκίνησε… θεόστραβα στο τουρνουά, γνωρίζοντας πολύ βαριά ήττα με σκορ 4-0 από την πανίσχυρη Παρί Σεν Ζερμέν, στο ματς που διεξήχθη στο «Rose Bowl» της Καλιφόρνια. Προσπάθησε να πάει το παιχνίδι σε χαμηλό τέμπο, όμως το εκπληκτικό σουτ του Ρουίθ στο 19’ τής χάλασε τα σχέδια, ενώ δεν την «ήθελε» η τύχη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, αφού ενώ θα μπορούσε να ισοφαρίσει, με τον Γκριεζμάν να σπαταλά σπουδαία ευκαιρία, εν τέλει στην εξέλιξη της φάσης δέχθηκε δεύτερο τέρμα, ύστερα από ωραία ενέργεια του Βιτίνια. Έκανε πάντως μια απόπειρα να μείνει «ζωντανή», βρίσκοντας γκολ με τον Άλβαρες στο 57’, όμως αυτό ακυρώθηκε ως φάουλ στην αρχή της φάσης. Η αποβολή δε του Λανγκλέ στο 78’ έμοιαζε καταδικαστική, αν και ο Σέρλοθ λίγα λεπτά μετά «πέταξε στα σκουπίδια» ασύλληπτη ευκαιρία για τη μείωση του σκορ, με τους Γάλλους να πατάνε λίγο το «γκάζι» στο τέλος και να πετυχαίνουν ακόμη δύο γκολ, με τους Μαγιουλού (87’) και Λι (90+7’ πεν.).
Δεν φάνηκε γενικά κατάλληλα προετοιμασμένη η Ατλέτικο ώστε να κοντράρει μια ομάδα του βεληνεκούς της Παρί Σεν Ζερμέν, με τους «ροχιμπλάνκος» να έχουν βέβαια και τα παράπονά τους από τη διαιτησία του Ρουμάνου Κόβατς. Δεν ήταν ασφαλώς εκτός προγράμματος η ήττα από τους πρωταθλητές Ευρώπης, όμως με τον τρόπο που ήρθε λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τις κομβικές απουσίες που είχε το σύνολο του Ενρίκε, σίγουρα προβλημάτισε τους Μαδριλένους, οι οποίοι μάλιστα λόγω των τεσσάρων τερμάτων που δέχθηκαν, βρίσκονται στην τελευταία θέση του δεύτερου ομίλου.
Ασυζητητί must win φυσικά το σημερινό παιχνίδι με τη Σιάτλ Σάουντερς, την πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ, με τους Ισπανούς να καλούνται να σκοράρουν όσα περισσότερα γκολ γίνεται για να φέρουν ξανά στα μέτρα τους τη διαφορά τερμάτων που παίζει πρωτεύοντα ρόλο σε πιθανή ισοβαθμία, κι από εκεί και πέρα να τα δώσουν όλα στον «τελικό» με τη Μποταφόγκο, ώστε να πάρουν την πρόκριση για τα νοκ άουτ. Όσον αφορά το στοιχηματικό σκέλος, η Ατλέτικο μετρά εξίσου τρία συνεχόμενα Over, μαζί με εκείνα των τελευταίων αγωνιστικών στη Λα Λίγκα.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο στόπερ Λανγκλέ, αλλά κατά τ' άλλα δεν ανέκυψαν προβλήματα τραυματισμών για τους «ροχιμπλάνκος».

Εκτίμηση
Ύστερα από τη βαριά της ήττα στην πρεμιέρα, η Ατλέτικο καλείται σήμερα όχι μόνο να νικήσει την αδύναμη Σιάτλ Σάουντερς, αλλά να το κάνει και με πολλά γκολ, ώστε να φέρει τη διαφορά τερμάτων στα μέτρα της, προκειμένου να έχει τον πρώτο λόγο σε πιθανή ισοβαθμία. Σε πάρα πολύ χαμηλή απόδοση όπως είναι λογικό το «διπλό», γι’ αυτό θα πάμε εναλλακτικά με το Over, αν και το «διπλό» στο ημίχρονο μοιάζει μια εξίσου ενδιαφέρουσα εναλλακτική.