Σερί νίκες από τη Σεβίλλη
Η Σεβίλλη έκανε συνήθεια τις νίκες και υποδέχεται την Χετάφε που δεν είναι στα καλύτερα της.* Κεκλεισμένων των θυρών ως μέτρο προστασίας για τον κορονοϊό.
ΣΕΒΙΛΛΗ
Την προηγούμενη αγωνιστική συνέχισε να δείχνει την αγωνιστική της κατάσταση, αφού πήγε στην έδρα της Εϊμπάρ και έφυγε με το διπλό επικρατώντας με 2-0. Έχει χάσει μόνο ένα παιχνίδι στα τελευταία 15 που έχει παίξει και έχει κερδίσει τα 10 από τα 12 τελευταία εκτός. Δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, αλλά άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Οκάμπος στο 28' και στο 44' οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Κίκε. Ομως, ο Χορδάν στο 55΄ καθάρισε την υπόθεση νίκη για τους Σεβιγιάνους.
«Ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι όπου η ομάδα έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια. Ανταγωνιστήκαμε κάθε μπάλα, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Είμαι χαρούμενος για μια νίκη σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο. Η ομάδα έχει κάνει καλή δουλειά αμυντικά προσπαθώντας να είναι επιθετική. Οι παίκτες έχουν κάνει μια σημαντική αμυντική δουλειά» ανέφερε ο προπονητής Γιούλεν Λοτεπέγκι.Την Τρίτη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας, αφού πήγε στην έδρα της Αλμερία (Segunda Division) και έφυγε με το διπλό επικρατώντας με 1-0. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης σημείωσε ο Λούκας Οκάμπος στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος είναι ο μέσος Ράκιτιτς (20/1), αλλά εξέτισε και επιστρέφει ο Γκουντέλ (14/0). Εκτός βρίσκονται oι μπακ Χεσούς Νάβας (19/0), Ακούνια (17/0) και ο τερματοφύλακας Βάτσλικ (3/0).
ΧΕΤΑΦΕ
Μετά τη συντριβή από την Αθλέτικ με 5-1 στο Μπιλμπάο, ήταν πάρα πολύ προσεκτική υποδεχόμενη την Αλαβές και έφερε ισοπαλία χωρίς τέρματα (0-0). Σε ένα ματς που φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη, οι δύο ομάδες φαίνεται πως βολεύτηκαν με τον βαθμό, αφού φάνηκε πως ήθελαν περισσότερο να μην χάσουν, παρά να κερδίσουν.
«Η αλήθεια είναι ότι όχι, δεν ξέρω τι σκέφτηκε ο αντίπαλος προπονητής, μπορώ να μιλήσω για τον εαυτό μου, πάντα αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια για να κερδίσουμε, αυτή ήταν η ιδέα. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, με πολλά φάουλ. Η ιδέα και ο στόχος ήταν να κερδίσουμε. Τώρα πρέπει να ανακάμψουμε και σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι», είπε ο τεχνικός Μπορνταλάς.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος είναι ο μέσος Αραμπάρι (19/2), αλλά εξέτισε και επιστρέφει ο στόπερ Τζενέ (18/0).
Γιώργος Βροντάκης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Η Σεβίλλη είναι ασταμάτητη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με συνεχόμενες νίκες και τώρα φιλοξενεί τη Χετάφε που δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση. Οι Ανδαλουσιάνοι γνωρίζουν πως να παίρνουν τα τρίποντα και απέναντι στη Χετάφε έχουν άλλη μια ευκαιρία για τρίποντο. Άσος από εμάς.
Λίβερπουλ
Σάντερλαντ
Λιντς
Τσέλσι
Μπράιτον
Άστον Βίλα
Μπέρνλι
Κρίσταλ Πάλας
Γουλβς
Νότιγχαμ Φόρεστ
Άρσεναλ
Μπρέντφορντ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Σερκλ Μπριζ
Γάνδη
Λέουβεν
Κλαμπ Μπριζ
Αντβέρπ
Σιντ Τρούιντεν
Φλαμένγκο
Σεάρα
Ατλέτικο Μινέιρο
Παλμέιρας
Σάο Πάουλο
Ιντερνασιονάλ
Μπαΐα
Σπορτ Ρεσίφε
Ζουβεντούδε
Σάντος
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Βιτόρια Μπαΐα
Φορταλέζα
Κορίνθιανς
Ουνιόν Βερολίνου
Μπάγερν Μονάχου
Αμβούργο
Χόλσταϊν Κίελ
Φράιμπουργκ
Ντάρμσταντ
Μπόχουμ
Στουτγκάρδη
Άρης
ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός
Κηφισιά
ΑΕΛ Novibet
Ατρόμητος
ΑΕΚ
ΟΦΗ
Αστέρας Τρίπολης
Ηλιούπολη
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Ρεάλ Μαδρίτης
Ίντερ
Βενέτσια
Νάπολι
Κάλιαρι
Αταλάντα
Τζένοα
Τσβόλε
Άλκμααρ
Φόλκερκ
Μάδεργουελ
Σέλτικ
Νταντί
Νταντί Γιουνάιτεντ
Ρέιντζερς
Αμπερντίν
Σεντ Μίρεν
Χαρτς
Κιλμάρνοκ
Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα
Μπέτις
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Βαλένθια
Γρανάδα
Βιγιαρεάλ
Θέλτα
Οσασούνα
Λεβάντε
Αλαβές
Έλτσε
Ουέσκα
Κάντιθ
Βαγιαδολίδ
Εϊμπάρ