Σερί νίκες από τη Σεβίλλη
Η Σεβίλλη έκανε συνήθεια τις νίκες και υποδέχεται την Χετάφε που δεν είναι στα καλύτερα της.* Κεκλεισμένων των θυρών ως μέτρο προστασίας για τον κορονοϊό.
ΣΕΒΙΛΛΗ
Την προηγούμενη αγωνιστική συνέχισε να δείχνει την αγωνιστική της κατάσταση, αφού πήγε στην έδρα της Εϊμπάρ και έφυγε με το διπλό επικρατώντας με 2-0. Έχει χάσει μόνο ένα παιχνίδι στα τελευταία 15 που έχει παίξει και έχει κερδίσει τα 10 από τα 12 τελευταία εκτός. Δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, αλλά άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Οκάμπος στο 28' και στο 44' οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Κίκε. Ομως, ο Χορδάν στο 55΄ καθάρισε την υπόθεση νίκη για τους Σεβιγιάνους.
«Ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι όπου η ομάδα έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια. Ανταγωνιστήκαμε κάθε μπάλα, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Είμαι χαρούμενος για μια νίκη σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο. Η ομάδα έχει κάνει καλή δουλειά αμυντικά προσπαθώντας να είναι επιθετική. Οι παίκτες έχουν κάνει μια σημαντική αμυντική δουλειά» ανέφερε ο προπονητής Γιούλεν Λοτεπέγκι.Την Τρίτη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας, αφού πήγε στην έδρα της Αλμερία (Segunda Division) και έφυγε με το διπλό επικρατώντας με 1-0. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης σημείωσε ο Λούκας Οκάμπος στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος είναι ο μέσος Ράκιτιτς (20/1), αλλά εξέτισε και επιστρέφει ο Γκουντέλ (14/0). Εκτός βρίσκονται oι μπακ Χεσούς Νάβας (19/0), Ακούνια (17/0) και ο τερματοφύλακας Βάτσλικ (3/0).
ΧΕΤΑΦΕ
Μετά τη συντριβή από την Αθλέτικ με 5-1 στο Μπιλμπάο, ήταν πάρα πολύ προσεκτική υποδεχόμενη την Αλαβές και έφερε ισοπαλία χωρίς τέρματα (0-0). Σε ένα ματς που φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη, οι δύο ομάδες φαίνεται πως βολεύτηκαν με τον βαθμό, αφού φάνηκε πως ήθελαν περισσότερο να μην χάσουν, παρά να κερδίσουν.
«Η αλήθεια είναι ότι όχι, δεν ξέρω τι σκέφτηκε ο αντίπαλος προπονητής, μπορώ να μιλήσω για τον εαυτό μου, πάντα αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια για να κερδίσουμε, αυτή ήταν η ιδέα. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, με πολλά φάουλ. Η ιδέα και ο στόχος ήταν να κερδίσουμε. Τώρα πρέπει να ανακάμψουμε και σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι», είπε ο τεχνικός Μπορνταλάς.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος είναι ο μέσος Αραμπάρι (19/2), αλλά εξέτισε και επιστρέφει ο στόπερ Τζενέ (18/0).
Γιώργος Βροντάκης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Η Σεβίλλη είναι ασταμάτητη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με συνεχόμενες νίκες και τώρα φιλοξενεί τη Χετάφε που δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση. Οι Ανδαλουσιάνοι γνωρίζουν πως να παίρνουν τα τρίποντα και απέναντι στη Χετάφε έχουν άλλη μια ευκαιρία για τρίποντο. Άσος από εμάς.
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Γουέστ Μπρομ
Τσάρλτον
Μπέρμιγχαμ
Σουόνσι
Στόουκ
Ντέρμπι
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Ίπσουιτς
Λέστερ
Μπρίστολ Σίτι
Κόβεντρι
Νιούκαστλ
Μάντσεστερ Σίτι
Ρέξαμ
Τσέλσι
Λέουβεν
Βέστερλο
Ντέντερ
Σαρλερουά
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Γκενκ
Τουλούζ
Μαρσέιγ
Οσέρ
Στρασβούργο
Ναντ
Ανζέ
Μπόχουμ
Καϊζερσλάουτερν
Κολωνία
Ντόρτμουντ
Χαϊντενχάιμ
Χοφενχάιμ
Φράιμπουργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Μάιντζ
Στουτγκάρδη
Λειψία
Άουγκσμπουργκ
Βόλφσμπουργκ
Αμβούργο
Βίμποργκ
Κοπεγχάγη
Λουγκάνο
Λουκέρνη
Σερβέτ
Ζυρίχη
Σιόν
Βίντερτουρ
ΑΕΚ
ΑΕΛ Novibet
Άρης
Ατρόμητος
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Κολόμπους Κρου
Σικάγο Φάιαρ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ορλάντο Σίτι
DC Γιουνάιτεντ
Ίντερ Μαϊάμι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Σάρλοτ
Όστιν
Κολοράντο Ράπιντς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Νάσβιλ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Πόρτλαντ Τίμπερς
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες
Ντάλας
Σεντ Λούις Σίτι
Σιάτλ Σάουντερς
Ατλέτικο Μαδρίτης
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Λεβάντε
Τζιρόνα
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Μπαρτσελόνα
Αταλάντα
Ουντινέζε
Γιουβέντους
Πίζα
Ομόνοια Αραδίππου
Ομόνοια
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Εθνικός Άχνας
Πάφος
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Αϊντχόφεν
Άλκμααρ
Εξέλσιορ
Χέρενφεν
Χρόνινγκεν
Άγιαξ
Εστορίλ
Κάζα Πία
Μπράγκα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μορεϊρένσε
Νασιονάλ Μαδέιρα
Αλβέρκα
AVS Φουτεμπόλ
Ντανφέρμλιν
Αμπερντίν
Νταντί
Μάδεργουελ
Ρεάλ Μαδρίτης
Μπέτις
Βαλένθια
Γρανάδα
Βιγιαρεάλ
Θέλτα
Οσασούνα
Αλαβές
Έλτσε
Ουέσκα
Κάντιθ
Βαγιαδολίδ
Εϊμπάρ