Σερί νίκες από τη Σεβίλλη
Η Σεβίλλη έκανε συνήθεια τις νίκες και υποδέχεται την Χετάφε που δεν είναι στα καλύτερα της.* Κεκλεισμένων των θυρών ως μέτρο προστασίας για τον κορονοϊό.
ΣΕΒΙΛΛΗ
Την προηγούμενη αγωνιστική συνέχισε να δείχνει την αγωνιστική της κατάσταση, αφού πήγε στην έδρα της Εϊμπάρ και έφυγε με το διπλό επικρατώντας με 2-0. Έχει χάσει μόνο ένα παιχνίδι στα τελευταία 15 που έχει παίξει και έχει κερδίσει τα 10 από τα 12 τελευταία εκτός. Δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, αλλά άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Οκάμπος στο 28' και στο 44' οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Κίκε. Ομως, ο Χορδάν στο 55΄ καθάρισε την υπόθεση νίκη για τους Σεβιγιάνους.
«Ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι όπου η ομάδα έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια. Ανταγωνιστήκαμε κάθε μπάλα, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Είμαι χαρούμενος για μια νίκη σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο. Η ομάδα έχει κάνει καλή δουλειά αμυντικά προσπαθώντας να είναι επιθετική. Οι παίκτες έχουν κάνει μια σημαντική αμυντική δουλειά» ανέφερε ο προπονητής Γιούλεν Λοτεπέγκι.Την Τρίτη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας, αφού πήγε στην έδρα της Αλμερία (Segunda Division) και έφυγε με το διπλό επικρατώντας με 1-0. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης σημείωσε ο Λούκας Οκάμπος στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος είναι ο μέσος Ράκιτιτς (20/1), αλλά εξέτισε και επιστρέφει ο Γκουντέλ (14/0). Εκτός βρίσκονται oι μπακ Χεσούς Νάβας (19/0), Ακούνια (17/0) και ο τερματοφύλακας Βάτσλικ (3/0).
ΧΕΤΑΦΕ
Μετά τη συντριβή από την Αθλέτικ με 5-1 στο Μπιλμπάο, ήταν πάρα πολύ προσεκτική υποδεχόμενη την Αλαβές και έφερε ισοπαλία χωρίς τέρματα (0-0). Σε ένα ματς που φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη, οι δύο ομάδες φαίνεται πως βολεύτηκαν με τον βαθμό, αφού φάνηκε πως ήθελαν περισσότερο να μην χάσουν, παρά να κερδίσουν.
«Η αλήθεια είναι ότι όχι, δεν ξέρω τι σκέφτηκε ο αντίπαλος προπονητής, μπορώ να μιλήσω για τον εαυτό μου, πάντα αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια για να κερδίσουμε, αυτή ήταν η ιδέα. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, με πολλά φάουλ. Η ιδέα και ο στόχος ήταν να κερδίσουμε. Τώρα πρέπει να ανακάμψουμε και σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι», είπε ο τεχνικός Μπορνταλάς.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος είναι ο μέσος Αραμπάρι (19/2), αλλά εξέτισε και επιστρέφει ο στόπερ Τζενέ (18/0).
Γιώργος Βροντάκης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Η Σεβίλλη είναι ασταμάτητη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με συνεχόμενες νίκες και τώρα φιλοξενεί τη Χετάφε που δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση. Οι Ανδαλουσιάνοι γνωρίζουν πως να παίρνουν τα τρίποντα και απέναντι στη Χετάφε έχουν άλλη μια ευκαιρία για τρίποντο. Άσος από εμάς.
Άστον Βίλα
Έβερτον
Γουλβς
Νιούκαστλ
Σιντ Τρούιντεν
Λέουβεν
Σαρλερουά
Σταντάρ Λιέγης
Ντέντερ
Αντβέρπ
Γάνδη
Άντερλεχτ
Λυών
Μπρεστ
Ρεν
Χάβρη
Ναντ
Παρί
Στρασβούργο
Μετς
Μπόχουμ
Ντάρμσταντ
Χόλσταϊν Κίελ
Πάντερμπορν
Καϊζερσλάουτερν
Αννόβερο
Άουγκσμπουργκ
Φράιμπουργκ
Στουτγκάρδη
Ουνιόν Βερολίνου
Σενεγάλη
Μαρόκο
Ηλιούπολη
Ολυμπιακός Β'
Χανιά
Αιγάλεω
Πανιώνιος
Ελλάς Σύρου
Παναργειακός ΑΠΟ
Καλαμάτα
Μαρκό
Καλλιθέα
ΑΕΛ Novibet
Άρης
ΠΑΟΚ
ΟΦΗ
ΑΕΚ
Παναθηναϊκός
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Μπαρτσελόνα
Θέλτα
Ράγιο Βαγιεκάνο
Ατλέτικο Μαδρίτης
Αλαβές
Βαλένθια
Μίλαν
Λέτσε
Τορίνο
Ρόμα
Μπολόνια
Φιορεντίνα
Πάρμα
Τζένοα
Φέγενορντ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Χέρακλες
Τβέντε
Φόλενταμ
Ουτρέχτη
Χέρενφεν
Χρόνινγκεν
Σάντα Κλάρα
Φαμαλικάο
Τοντέλα
Μπράγκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Πόρτο
Ρεάλ Μαδρίτης
Μπέτις
Γρανάδα
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Βιγιαρεάλ
Οσασούνα
Λεβάντε
Έλτσε
Ουέσκα
Κάντιθ
Βαγιαδολίδ
Εϊμπάρ