«Καίγεται» η Σοσιεδάδ, τρομάζει εκτός έδρας η Σεβίλλη
*Μοιρασμένα τα αποτελέσματα στα 10 τελευταία μεταξύ τους με γηπεδούχο τη Σοσιεδάδ (4-2-4).
ΣΟΣΙΕΔΑΔ
Ήρθε ισόπαλη σε ένα ματς, που ήταν αρκετά καλύτερη από την Θέλτα (1-1), ωστόσο έγινε καταιγιστική, όταν η αντίπαλός της στο τέλος του α' ημιχρόνου έμεινε με 10 παίκτες. Ξεκίνησε επιθετικά, στο 7' ο Ογιαρθάμπαλ είχε κεφαλιά άουτ και στο 12' τον Ερέρα σταμάτησε ο Ράντου. Όμως στο 20' δέχτηκε το 1-0 κι έκτοτε είχε επιθετικό μονόλογο, με περισσότερες από δέκα ευκαιρίες. Στο 40' ο Ερέρα σούταρε άουτ και στο 45+1' ίδια τύχη είχε κεφαλιά του Ογιαρθάμπαλ. Στο 45+3' έγινε η φάση της αποβολής, ενώ στο 49' της ακυρώθηκε γκολ (μέσω VAR, οριακό οφσάιντ). Συνέχισε να πιέζει, απειλώντας με τους Μπαρενετσέα (65'), Σολέρ (71'), Καρικαμπούρου (79') και Ογιαρθάμπαλ (81', 83'), αλλά ο αντίπαλος κίπερ ήταν σε εξαιρετική ημέρα. Στο 85' παραλίγο να γίνει το 2-0, ενώ 4 λεπτά αργότερα τη «λύτρωσε» ο Σολέρ, με το 1-1.
Θετική η εμφάνιση και ο πόντος, ωστόσο παραμένει χαμηλά στην κατάταξη, εντός της ζώνης υποβιβασμού και χρειάζεται άμεσα νίκες για να «ξεκολλήσει». Ασκείται κριτική στον προπονητή Φρανθίσκο, ο οποίος είναι υπό πίεση. Ακολουθεί ο αγώνας Κυπέλλου με την ερασιτεχνική Νεγκρέιρα (28/10), ενώ στη 1/11 έχει στην έδρα της το μεγάλο ντέρμπι με την Μπιλμπάο.
Αγωνιστικά Νέα: Θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμών ο σέντερ φορ Όσκαρσον (3/1) ο δεξιός μπακ Ρουπέρεθ και ο πολύτιμος δεξιός εξτρέμ Κούμπο (8/1). Ανάρρωσε από ίωση κι υπολογίζεται ο στόπερ Ελουστόνδο (3/0).
ΣΕΒΙΛΛΗ
Σε ένα ματς που δεν θύμιζε σε τίποτα τον θρίαμβο της περασμένης αγωνιστικής, ηττήθηκε υποδεχόμενη τη Μαγιόρκα (1-3). Εμφανίστηκε άτονη κι απελπιστικά κακή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Απρόσμενο αποτέλεσμα, αλλά δίκαιο. Στο 2' τραυματίστηκε σοβαρά ο στόπερ Αθπιλικουέτα, που δεν ήταν επαρκής δικαιολογία για την κάκιστη αμυντική λειτουργία που είχε στη συνέχεια.
Παρότι λοιπόν ξεκίνησε το ματς με τις καλύτερες προϋποθέσεις και ο Βάργκας της έδωσε προβάδισμα στο 16', δεν ξαναέκανε επικίνδυνη φάση. Δέχθηκε πίεση και σε τρεις περιπτώσεις χρειάστηκε τις επεμβάσεις του Βλαχοδήμου (26', 39', 46'). Συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό και λίγο αργότερα η Μαγιόρκα αξιοποίησε την ανυπαρξία της και σκόραρε τρεις φορές (67', 72', 77'), όπου και διαμορφώθηκε το τελικό 1-3.
Με την ήττα της αυτή έπεσε στην 9η θέση με 4-1-4 και 13 βαθμούς. Στα συν το ότι μετρά τρεις διαδοχικές εντός έδρας νίκες (Χιρόνα, Αλαβές, Ράγιο Βαγιεκάνο), στο «Πιθχουάν» έχει κερδίσει φέτος μόνο την Μπαρτσελόνα! Επόμενος αγώνας με την Τολέδο (5η κατηγορία) εκτός στις 28/10 για το Κόπα ντελ Ρέι και στη 1/11 θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο, στη Μαδρίτη.
Αγωνιστικά Νέα: Με προβλήματα στη σύνθεσή της, κυρίως στην άμυνα. Δεν θα αγωνιστούν λόγω τραυματισμών ο στόπερ Αθπιλικουέτα (6/0), και ο μέσος Μεντί (6/0). Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η πιθανή συμμετοχή του στόπερ Νιανζού (3/0), ενώ επανέρχονται οι μέσοι Τζορντάν, Γκονδάλεθ (3/1) κι ο Νιγηριανός επιθετικός Ακόρ (6/2).
Εκτίμηση
Σε φόρμα η Σοσιεδάδ, αγωνίζεται με την... πλάτη στον τοίχο, καθώς βρίσκεται εντός της ζώνης υποβιβασμού. Σε «σοκ» από το αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής η Σεβίλλη, αλλά ανώτερη ποιοτικά και καλύτερες επιδόσεις εκτός έδρας. Μπορεί να πάρει αποτέλεσμα στο «Ανοέτα», η ομάδα του Αλμέιδα.
Γουέστ Χαμ
Νιούκαστλ
Μάντσεστερ Σίτι
Μπόρνμουθ
Μπρεστ
Λυών
Τουλούζ
Χάβρη
Ναντ
Μετς
Λιλ
Ανζέ
Λανς
Λοριάν
Ρεν
Στρασβούργο
Βόλφσμπουργκ
Χοφενχάιμ
Κολωνία
Αμβούργο
Αιγάλεω
Χανιά
Καμπανιακός
Άστερας Τρίπολης Β'
Ελλάς Σύρου
Πανιώνιος
Αναγέννηση Καρδίτσας
Ηρακλής
ΠΑΣ Γιάννινα
Καβάλα
ΑΕΛ Novibet
Λεβαδειακός
ΑΕΚ
Παναιτωλικός
Πανσερραϊκός
ΠΑΟΚ
Αλαβές
Εσπανιόλ
Μπαρτσελόνα
Έλτσε
Λεβάντε
Θέλτα
Μπέτις
Μαγιόρκα
Μίλαν
Ρόμα
Πάρμα
Μπολόνια
Φιορεντίνα
Λέτσε
Τορίνο
Πίζα
Βερόνα
Ίντερ
Ρεάλ Μαδρίτης
Βιγιαρεάλ
Ατλέτικο Μαδρίτης
Οσασούνα
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Χετάφε
Βαλένθια
Ράγιο Βαγιεκάνο
Τζιρόνα
Ρεάλ Οβιέδο
Duskolo