Δυσκόλεψε ξανά το Τσάμπιονς Λιγκ για τη Μπέτις, όλα για όλα για την οκτάδα η Ράγιο
Ράγιο Βαγιεκάνο και Μπέτις μονομαχούν στο «Βαγιέκας» για την 36η «στροφή» της Λα Λίγκα, με τους Μαδριλένους να θέλουν να παραμείνουν στο «κόλπο» της οκτάδας και τους Ανδαλουσιάνους να βλέπουν το Τσάμπιονς Λιγκ να απομακρύνεται και πάλι.
ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ
Πανηγύρισε σπουδαίο «διπλό» στο «Γκραν Κανάρια» την προηγούμενη αγωνιστική, επικρατώντας της Λας Πάλμας με 1-0. Οριακό παιχνίδι χωρίς πολλές μεγάλες φάσεις εκατέρωθεν, ωστόσο η ομάδα του Πέρεθ ήταν πιο ψύχραιμη στην τελική προσπάθεια εν συγκρίσει με την αντίπαλό της, την οποία φάνηκε να καταβάλλει η πίεση για το «τρίποντο», με τον Άλβαρο Γκαρθία στο 66’ να πετυχαίνει ένα υπέροχο γκολ, χάρη στο οποίο οι φιλοξενούμενοι «απέδρασαν» θριαμβευτές από τα Κανάρια Νησιά.
Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική νίκη για τη Ράγιο μετά από εκείνη κόντρα στη Χετάφε, διατηρώντας μάλιστα για ακόμη μια φορά ανέπαφη την εστία της, με τους Μαδριλένους να φτιάχνουν νικηφόρο σερί μετά τις αρχές Φεβρουαρίου, συνεχίζοντας έτσι να διεκδικούν με μεγάλες αξιώσεις την επιστροφή τους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα μετά από 25 χρόνια, όντες στην 8η της βαθμολογίας.
Ζόρικη πάντως η αποψινή τους μονομαχία με τη Μπέτις, η οποία «πετάει στα ουράνια» τις τελευταίες μέρες μετά την πρόκρισή της σε ευρωπαϊκό τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της, ωστόσο η Βαγιεκάνο μπορεί να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη κόπωση που έχουν στην «πλάτη» τους οι «Βερντιμπλάνκος» μετά τα απανωτά ματς σε Ισπανία και Ευρώπη, ενώ ποντάρει βέβαια και στην εξαιρετικά δυναμική της έδρα, στην οποία έχει συνολικό ρεκόρ 6-6-5 από την αρχή της σεζόν. Σε στοιχηματικό επίπεδο από την άλλη, μετρά τρία σερί No Goal και τρία Under στα τελευταία της τέσσερα παιχνίδια.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο στόπερ Μουμίν (24/2) και ο μεσοεπιθετικός Μοντιέλ, ενώ πρόβλημα ανέκυψε και με τον επιθετικό Καμέγιο (23/3). Από την άλλη, επανήλθε ο μεσοεπιθετικός Ντεκά (24/3), ενώ απαλλάχθηκε από την τιμωρία του ο μεσοεπιθετικός Παλαθόν (32/3) και θα είναι διαθέσιμος. Εξέτισε κι επιστρέφει επίσης και ο χαφ Σις (30/4).
ΜΠΕΤΙΣ
Της έκοψε τη φόρα την περασμένη Κυριακή στο «Βιγιαμαρίν» η Οσασούνα, με τις δυο ομάδες να καταλήγουν ισόπαλες με σκορ 1-1. Πιο «φρέσκια» η ομάδα του Μορένο, ζόρισε πολύ το σύνολο του Πελεγκρίνι που προερχόταν από το ματς στη Φλωρεντία, παρ’ όλα αυτά, οι Ανδαλουσιάνοι προηγήθηκαν στο 64’ με ωραία κεφαλιά του Κούτσο Ερνάντες. Δέχθηκαν πίεση ωστόσο, με τον Μπούντιμιρ να τους κάνει «ζημιά» στο 75’, ενώ η ανατροπή για τους «ροχίγιος» δεν ήταν μακριά, με το σκορ πάντως να μην αλλάζει έως το τελευταίο σφύριγμα.
Κάπως έτσι, το νικηφόρο σερί της Μπέτις «έσπασε» σε μία πολύ κρίσιμη καμπή, με τους «Βερντιμπλάνκος» να παρουσιάζονται αρκετά κουρασμένοι από την επική ρεβάνς με τη Φιορεντίνα στα ημιτελικά του Κόνφερενς και να την «πατάνε», δίνοντας την ευκαιρία στη Βιγιαρεάλ να πάρει «κεφάλι» στον αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ, με το «κίτρινο υποβρύχιο» να πηγαίνει πλέον τη διαφορά στους έξι βαθμούς, ύστερα κι από τη χθεσινοβραδινή του νίκη κόντρα στη Λεγκανές.
Τίποτα δεν έχει τελειώσει πάντως για τους Ανδαλουσιάνους, οι οποίοι θα τις εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους έστω κι αν δεν είναι πολλές, εφόσον η «κλεψύδρα» αδειάζει, ωστόσο έχουν ζόρικη έξοδο απόψε και ακόμη πιο απαιτητική την Κυριακή, όπου θα φιλοξενηθούν στη Μαδρίτη από την Ατλέτικο. Άριστη πάντως η Μπέτις στις πιο πρόσφατες εξόδους της, μετρώντας τέσσερα «διπλά» και μόνο μία ισοπαλία με τη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, ενώ από στοιχηματικής άποψης, έχει οκτώ συνεχόμενα αμφίσκορα στη Λα Λίγκα.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν στα «πιτς» ο στόπερ Γιορέντε (30/2), ο μπακ Μπεγερίν (9/0), ο χαφ Ρόκα (14/2) και ο φορ Άβιλα (19/2), ενώ ανέκυψε πρόβλημα και με τον πορτιέρο Βιέιτες (4/0). Παράλληλα, αμφιβολίες υπάρχουν για τη συμμετοχή του πολύτιμου μεσοεπιθετικού Λο Σέλσο (23/8).
Εκτίμηση
Απαιτητική έξοδος για τη Μπέτις απέναντι σε μία ομάδα που διατηρεί μία από τις πιο ζόρικες έδρες και που παλεύει μάλιστα να βγει Ευρώπη, με το σύνολο του Πελεγκρίνι ωστόσο να καλείται να βρει «διπλό» αν θέλει να διατηρήσει σοβαρές ελπίδες για το Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως και να ‘χει πάντως, περιμένουμε γκολ εκατέρωθεν σε αυτή την αναμέτρηση, οπότε θα καταλήξουμε στο αμφίσκορο.
Κόβεντρι
Ρέξαμ
Τσέλσι
Λιντς
Μπελγράνο
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπάνφιλντ
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Χιμνάσια Μεντόζα
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Στουρμ Γκρατς
Αούστρια Βιέννης
Χάρτμπεργκ
Λασκ Λίντσερ
Ραπίντ Βιέννης
Σάλτσμπουργκ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Γάνδη
Κλαμπ Μπριζ
Μαλίν
Σιντ Τρούιντεν
Άντερλεχτ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Γκρέμιο
Κοριτίμπα
Μαρσέιγ
Νις
Χάβρη
Μετς
Ρεν
Ναντ
Παρί
Λιλ
Λοριάν
Στρασβούργο
Πάντερμπορν
Σάλκε
Νυρεμβέργη
Μαγδεμβούργο
Μπόχουμ
Γκρόιτερ Φιρτ
Ντόρτμουντ
Φράιμπουργκ
Στουτγκάρδη
Βέρντερ Βρέμης
Άαρχους
Μίντιλαντ
Βίμποργκ
Νόρτζελαντ
Σοντερίσκε
Μπρόντμπι
Φρεντερίτσια
Οντένσε
Σίλκεμποργκ
Ράντερς
Γιούνγκ Μπόις
Σεντ Γκάλεν
Βασιλεία
Σιόν
Σερβέτ
Βίντερτουρ
ΠΑΟΚ Β'
Μακεδονικός
ΠΑΣ Γιάννινα
Καμπανιακός
Καβάλα
Νέστος Χρυσούπολης
ΑΕΛ Novibet
Πανσερραϊκός
Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης
Κηφισιά
Παναιτωλικός
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Οσασούνα
Σεβίλλη
Ρεάλ Οβιέδο
Έλτσε
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Φιορεντίνα
Σασσουόλο
Τζένοα
Κόμο
Τορίνο
Ίντερ
Μίλαν
Γιουβέντους
Απόλλων Λεμεσού
Ομόνοια
ΑΠΟΕΛ
Πάφος
Εθνικός Άχνας
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Μος
Λιν
Ράουφος
Χοντ
Σάντνες Ουλφ
Στρομσγκόντσετ
Στάμπαεκ
Χάουγκεσουντ
Τρόμσο
Σάντεφιορντ
Αάλεσουντ
Κρίστιανσουντ
Μόλντε
Βαλερένγκα
Εξέλσιορ
Ουτρέχτη
Χέρακλες
Φόλενταμ
Σάντα Κλάρα
Μπράγκα
AVS Φουτεμπόλ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Εστρέλα Αμαδόρα
Πόρτο
Νταντί Γιουνάιτεντ
Νταντί
Ρέιντζερς
Μάδεργουελ
Χιμπέρνιαν
Χαρτς
Μπράγκε
Βάρμπεργκ Μπόις
Βάρναμο
Όντεβολντ
Μπρομαποϊκάρνα
Βαστέρας ΦΚ
Γκέτεμποργκ
Γκάις
Γιουργκόρντεν
Χάμαρμπι
Ρεάλ Μαδρίτης
Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Θέλτα
Βιγιαρεάλ
Βαλένθια
Εσπανιόλ
Μαγιόρκα
Λεγκανές
Τζιρόνα
Αλαβές
Χετάφε
Λας Πάλμας
Βαγιαδολίδ