Για τους πρώτους εκτός έδρας βαθμούς η Οσασούνα
* Η Μπέτις δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια της στο «Καρτούχα» (ίδια πόλη) κι όχι στη φυσική της έδρας, όπου γίνονται έργα.** Η Μπέτις είναι αήττητη στα 4 πρόσφατα μεταξύ τους, ανεξαρτήτως έδρας (3-1-0). Και τα 4 ήταν στο σύνολο τερμάτων 2-3. Τελευταίο διπλό της Οσασούνα στη Σεβίλλη το 2014. Έκτοτε η Μπέτις έχει επίδοση 7-1-0 σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία (πέρσι η ισοπαλία).
ΜΠΕΤΙΣ
Σε ένα παιχνίδι χορταστικό από άποψη φάσεων απέσπασε 2-2 από την καλύτερη Νότιγχαμ Φόρεστ, στην πρώτη αγωνιστική του ενιαίου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Στο 15' έγινε το 1-0 όταν ο Μπακαμπού πλάσαρε ψηλά μέσα από την περιοχή. Η ισοφάριση ήρθε άμεσα από τον Ιγκόρ Χεσούς (18'). Ο ίδιος παίχτης στο 23' έκανε το 1-2 και «πάγωσε» το γήπεδο. Δοκάρι οι Άγγλοι στο 34', για το 1-3, ήταν σαφώς καλύτεροι. Μετά την ανάπαυλα η Μπέτις ισορρόπησε το ματς, έχασε ευκαιρία με τον Φορνάλς στο 78', για να της δώσει τον βαθμό ο Άντονι, στο 85΄.
Για το πρωτάθλημα κέρδισε στην έδρα της την Σοσιεδάδ, με 3-1. Ήταν πολύ καλύτερη. Στο 7' έγινε το 1-0 , στο 13' ισοφαρίστηκε και τα γκολ της νίκης μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο (49', 69'). Αποδίδει σταθερά καλά στη La Liga φέτος, στην 9η θέση, με 2-3-1. Έχει εκμεταλλευτεί την έδρα της σε ότι αφορά τις ισοδύναμες ομάδες (2-0-1). Ακολουθεί το εκτός με Λουντογκόρετς (2/10) για το Γιουρόπα Λιγκ και μετά η Εσπανιόλ στη Βαρκελώνη, για το πρωτάθλημα (5/10).
Αγωνιστικά Νέα: Δεν υπολογίζονται λόγω τραυματισμών, οι κεντρικοί αμυντικοί Μπαρτρά (5/1), Ντιέγκο Λιορέντε (1/0) και ο μέσος Ντεόσα κι ο επιτελικός χαφ - αρχηγός, Ίσκο Αλαρκόν. Επίσης, απουσιάζει λόγω υποχρεώσεων με την U20 Ισπανίας ο δεξιός εξτρέμ Πάμπλο Γκαρσία (5/0).
ΟΣΑΣΟΥΝΑ
Ισοπαλία στην έδρα της, 1-1 με την Έλτσε. Το αποτέλεσμα θα το χαρακτηρίζαμε δίκαιο αν και η ισοφάριση ήρθε στις καθυστερήσεις. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Στο πρώτο η Οσασούνα υπερείχε κι αιφνιδίασε στο 10' με τον Μουνιόθ. Στη συνέχεια είχε χαμένες ευκαιρίες (13', 16', 22', 45+1'). Μετά την ανάπαυλα το σκηνικό άλλαξε, περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο και κινδύνεψε αρκετές φορές. Η αντίπαλος έχασε αρκετές ευκαιρίες, με κυριότερη το δοκάρι στο 63΄, πριν ισοφαρίσει τελικά στο 90+2'.
Καλή χαρακτηρίζεται η πορεία στο πρωτάθλημα με 2-1-3, καταλαμβάνει την 13η θέση, με πολύ καλή άμυνα αλλά στείρα επίθεση. Θα χρειαστεί βελτίωση, για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την απλή παραμονή στην κατηγορία. Επόμενος αγώνας, την ερχόμενη Παρασκευή (3/10), που υποδέχεται τη Χετάφε.
Αγωνιστικά Νέα: Συνεχίζει εκτός λόγω τραυματισμού ο αριστερός εξτρέμ Αϊμάρ Ορόζ (4/0). Επανέρχεται ο επιθετικός Ρουμπέν Γκαρσία (5/0), που έχασε το προηγούμενο, λόγω προσωπικών προβλημάτων
Εκτίμηση
Μπορεί να μην παίζει στη φυσική της έδρα η Μπέτις, όμως τα καταφέρνει φέτος απέναντι σε ομάδες χειρότερης δυναμικής. Η Οσασούνα είναι δυσκολοκατάβλητη ομάδα, ωστόσο δεν έχει πάρει ούτε έναν βαθμό στις τρεις φετινές εκτός έδρας αναμετρήσεις της. Δύσκολο, πάμε με το σύνολο τερμάτων, που προκύπτει και παραδοσιακά στα μεταξύ τους.
Κόβεντρι
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Μπέρμιγχαμ
Λέστερ
Πρέστον
Πόρτσμουθ
Γουέστ Μπρομ
Στόουκ
Ρέξαμ
Μίλγουολ
Χαλ
Μπρίστολ Σίτι
Νιούκαστλ
Μπρέντφορντ
Φούλαμ
Έβερτον
Μπόρνμουθ
Άστον Βίλα
Μπέρνλι
Γουέστ Χαμ
Γουλβς
Τσέλσι
Άρσεναλ
Σάντερλαντ
Αλντοσίβι
Ροσάριο Σεντράλ
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ντεφένσα Xoυστίσια
Μπελγράνο
Μπάνφιλντ
Ρασίνγκ Κλουμπ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Ρίβερ Πλέιτ
Τίγκρε
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Ντέντερ
Σαρλερουά
Σερκλ Μπριζ
Γάνδη
Λέουβεν
Ναντ
Λυών
Μπρεστ
Λοριάν
Λανς
Ρεν
Γκλάντμπαχ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Χαϊντενχάιμ
Αμβούργο
Φράιμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης
Ζανκτ Πάουλι
Στουτγκάρδη
Ντάρμσταντ
Καϊζερσλάουτερν
Μάιντζ
Άουγκσμπουργκ
Βόλφσμπουργκ
Ντόρτμουντ
Σιόν
Λουκέρνη
Βίντερτουρ
Λουγκάνο
Γκρασχόπερς
Γιούνγκ Μπόις
ΑΕΛ Novibet
Παναιτωλικός
Αστέρας Τρίπολης
Βόλος ΝΠΣ
Κηφισιά
Ατρόμητος
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Έλτσε
Σεβίλλη
Τζιρόνα
Μπαρτσελόνα
Μαγιόρκα
Φιορεντίνα
Τορίνο
Τζένοα
Νάπολι
Ένωσις Ν. Παραλιμνίου
Εθνικός Άχνας
Ναϊμέγκεν
Χέρακλες
Τβέντε
Χέρενφεν
Τσβόλε
Φόλενταμ
Φορτούνα Σιτάρντ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Εστορίλ
Τοντέλα
Εστρέλα Αμαδόρα
Σάντα Κλάρα
Μορεϊρένσε
Ζιλ Βιθέντε
Αρούκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Σέλτικ
Νταντί
Ατλέτικο Μαδρίτης
Ρεάλ Μαδρίτης
Βιγιαρεάλ
Εσπανιόλ
Αλαβές
Βαλένθια
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Θέλτα
Χετάφε
Ράγιο Βαγιεκάνο
Ρεάλ Οβιέδο
Λεβάντε