Με το μυαλό στο Κόνφερενς η μία, βελτιωμένη η άλλη
* Ένα διπλό έχει πάρει η Λεβάντε στις 6 πιο πρόσφατες επισκέψεις της στο «Βαγιέκας» (1-1-4) για όλες τις διοργανώσεις. Ήταν στην προηγούμενη, το 2022, με 4-2. Στις 5 πιο πρόσφατες επιβεβαιώθηκαν Over 2,5 και G/G.
ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΕΚΑΝΟ
Χωρίς να είναι αισθητά καλύτερη, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που είχε, ήταν εύστοχη και νίκησε στην Τουρκία για το Κόνφερενς Λιγκ την Σαμσουνσπόρ με 3-1, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα για την ρεβάνς, που θα γίνει στις 19/3. Προηγήθηκε στο 15' με τον Αλεμάο και ισοφαρίστηκε στο 21'. Πριν τελειώσει το ημίχρονο (40'), πέρασε μπροστά στο σκορ με τον Γκαρθία και για τα δύο γκολ, τις ασίστ έδωσε ο Παλαθόν. Στο 78' ο Αλεμάο, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ, σφράγισε τη νίκη της ομάδας του.
Για τη Λα Λίγκα είχε αποσπάσει 1-1 από την Σεβίλλη, εκτός έδρας. Η απόδοσή της γενικά ήταν πολύ καλή και διεκδίκησε τη νίκη από την αξιόμαχη και με ανεβασμένο ηθικό ομάδα του Αλμέιδα. Έμεινε πίσω στο σκορ, όταν στο 13' ο Άνταμς έκανε το 1-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στο 50' μετά από ασίστ του Πέρεθ ο Πάτσα, ισοφάρισε σε 1-1. Στη συνέχεια παίχτηκε και από τις δύο ομάδες κακό ποδόσφαιρο, χωρίς φάσεις και ευκαιρίες, μια και όπως φαίνεται τις «βόλευε» το ισόπαλο αποτέλεσμα.
Με ικανοποιητικό τρόπο εξελίσσονται τα αποτελέσματά της, στο τελευταίο διάστημα. Στους τελευταίους αγώνες έχει δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες. Βρίσκεται στην 13η θέση με 31 βαθμούς και έχει ξεφύγει στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Μετά την Σαμσουνσπόρ για το Κόνφερενς, δοκιμάζεται στην έδρα της Μπαρτσελόνα (22/3),μ για το πρωτάθλημα.
Αγωνιστικά Νέα: Θα απουσιάσει ο αναπληρωματικός μέσος Μέντεθ, διαθέσιμοι ο χαφ Πατέ Σις (19/1) και ο δεξιός εξτρέμ Άκχομαχ (6/0), αλλά δεν είναι σίγουρο πως θα ξεκινήσουν βασικοί.
ΛΕΒΑΝΤΕ
Απέσπασε 1-1 στην έδρα της την Τζιρόνα. Δεν ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της, αλλά ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει μέχρι τέλος αυτό το πλεονέκτημα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε κάτι το αξιόλογο και τελείωσε χωρίς τέρματα. Στο 50' ο καλύτερός της παίχτης στα τελευταία παιχνίδια, Εσπί, σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, πέτυχε το 1-0, και την έβαλε στη θέση του οδηγού. Στο 59', μετά από σκληρό μαρκάρισμα σε αντίπαλο αποβλήθηκε ο Ολασαγκάστι κι αυτό βέβαια της στοίχισε στη συνέχεια. Δέχτηκε μαζικές επιθέσεις από την Τζιρόνα και λύγισε στις καθυστερήσεις, όταν στο 90+4' ο Ρόκα ισοφάρισε σε 1-1, «κλέβοντάς» της τους βαθμούς της νίκης.
Είναι στη δύνη του υποβιβασμού, μετά τα συνεχή μέτρια αποτελέσματα. Βρίσκεται στην 19η θέση με 22 βαθμούς, στο -6 από τη σωτηρία. Έχει 15 ήττες, που είναι οι περισσότερες από όλες τις ομάδες. Πάντως, θα συνεχίσει με όλες της τις δυνάμεις τον αγώνα της για επιβίωση στην κατηγορία, μια και υπολείπονται ακόμη 10 αγωνιστικές. Επόμενος αγώνας στις 21/3 εντός με την Οβιέδο.
Αγωνιστικά Νέα: Θα απουσιάσουν λόγω τιμωρίας ο στόπερ Ντε Λα Φουέντε (24/2) που συμπλήρωσε κάρτες κι ο μέσος Ολασαγκάστι (23/1), που αποβλήθηκε στο προηγούμενο ματς. Επίσης θα λείψουν λόγω τραυματισμών, ο χαφ Άλβαρεθ (26/3), ο επιθετικός Μπρουγκέ (15/0), ο χαφ Μαρτίνεθ (17/1) και ο στόπερ Ελγκεθάμπαλ (12/1).
Εκτίμηση
Σε καλό φεγγάρι βρίσκεται η Ράγιο, που είναι και αγωνιστικά καλύτερη, αλλά έχει και ευρωπαϊκό ματς ενόψει. Η Λεβάντε, παίζει το τελευταίο της χαρτί για την παραμονή στα επόμενα παιχνίδια και μετά και το «ζωντάνεμα» της Οβιέδο, έχει να παλέψει με ένα ακόμα αντίπαλο. Σκοράρουν και οι δύο.
Μπρέντφορντ
Τσέλσι
Μπρίστολ Σίτι
Γουότφορντ
Ρασίνγκ Κλουμπ
Σαρμιέντο Χουνίν
Σέντραλ Κόρδοβα
Ντεφένσα Xoυστίσια
Ραπίντ Βιέννης
WSG Τιρόλ
Γάνδη
Σταντάρ Λιέγης
Μονακό
Λανς
Βόλφσμπουργκ
Ντάρμσταντ
Γκρόιτερ Φιρτ
Μαγδεμβούργο
Μπάγερν Μονάχου
Ουνιόν Βερολίνου
Λίνγκμπι
Σίλκεμποργκ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Σάμροκ Ρόβερς
Γουότερφορντ Γιουνάιτεντ
Μποέμιαν
Ντρόχεντα Γιουνάιτεντ
Ντάνταλκ
Σέλμπουρν
Ντέρι Σίτι
Γκάλγουεϊ Γιουνάιτεντ
Εσπανιόλ
Έλτσε
Μόντσα
Σασσουόλο
Ομόνοια 29ης Μαΐου
ΑΕΚ Λάρνακας
Πάφος
ΑΕ Λεμεσού
Χουάρεζ
Τίγκρες
Πουέμπλα
Ατλάντε
Σάρπσμποργκ 08
Κφουμ Όσλο
Χρόνινγκεν
Τσβόλε
Φάλκενμπεργκ
Έστερσουντ
Κασίμπασα
Κόνιασπορ
Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης
Βιγιαρεάλ
Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπέτις
Μαγιόρκα
Οσασούνα
Βαλένθια
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Χετάφε
Αλαβές
Σεβίλλη
Τζιρόνα
Θέλτα
Ρεάλ Οβιέδο