Χωρίς Ντιμπάλα η Ρόμα
Η Μπέτις υποδέχεται τη Ρόμα για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Μεγαλύτερη ανάγκη για βαθμούς έχουν οι φιλοξενούμενοι.
ΜΠΕΤΙΣ Την Κυριακή «πλήρωσε» την κούραση της αλλά και το γεγονός πως έπαιξε για πάνω από ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο και έτσι έμεινε στο 0-0 στην έδρα της Βαγιαδολίδ. Από την αρχή δεν ήταν επικίνδυνη και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα μετά την αποβολή του Πετσέλα στο 35’. Παρόλα αυτά βέβαια στο 60’ θα μπορούσε να βρει το γκολ αν ο Κανάλες είχε κάνει καλύτερο τελείωμα μέσα από την περιοχή.
Παραμένει βέβαια ψηλά στη βαθμολογία ούσα στην 5η θέση με 16 βαθμούς και τώρα θέλει να «καθαρίσει» και με την υπόθεση πρόκριση. Με νίκη επί της Ρόμα στη χειρότερη θα μπορεί να τερματίσει 2η ενώ αν δεν επικρατήσει η Λουντογκόρετς της Ελσίνικι τότε θα εξασφαλίσει από σήμερα την πρωτιά. Ιδανικά θα ήθελε να το κάνει για να ρίξει περισσότερο βάρος στη Λα Λίγκα έως το τέλος του μήνα.
«Η Ρόμα δεν στηρίζεται σε έναν μόνο παίκτη οπότε είμαι σίγουρος ότι θα έχουν έναν δυνατό αντικαταστάτη για τον Ντιμπάλα. Συμβαίνει το ίδιο με εμάς με τον Φεκίρ οπότε δεν αποτελεί δικαιολογία», σχολίασε ο κόουτς Πελεγρκίνι.
Αγωνιστικά Νέα: Σημαντικές απώλειες καθώς λείπουν ο επιθετικός Φεκίρ (4/0) και ο μεσοεπιθετικός Χουάνμι (4/2).
ΡΟΜΑ Την Κυριακή ωστόσο επέστρεψε στις νίκες καθώς επικράτησε με 2-1 της Λέτσε στο «Ολίμπικο». Ο Σμόλινγκ με κεφαλιά την έβαλε μπροστά στο σκορ στο 6’ και στο 23’ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα. Παρόλα αυτά έπειτα από μία αδράνεια στην άμυνα της, δέχτηκε την ισοφάριση στο 39’ όμως με το ξεκίνημα του ημιχρόνου κέρδισε πέναλτι και ο Ντιμπάλα το εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1. Είχε ευκαιρίες και για τρίτο γκολ έπειτα αλλά δεν το πέτυχε.
Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα στον όμιλο της η νίκη μοιάζει μονόδρομος αλλιώς μετά δεν θα κρατάει την τύχη στα χέρια της. Η πρώτη θέση άλλωστε μοιάζει δύσκολος στόχος πλέον, όμως το -1 από τη Λουντογκόρετς δεν της βάζει σοβαρά εμπόδιά για τη 2η θέση. Τη Δευτέρα αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Σαμπντόρια για τη Σέριε Α’
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο εξτρέμ Ζανιόλο (5/0). Πρόβλημα προέκυψε με τον επιθετικό Ντιμπάλα (8/5) ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τη Λέτσε και θα απουσιάσει. Παραμένουν εκτός ο μέσος Βαϊνάλντουμ, οι μπακ Κάρσντροπ (4/0) και Τσελίκ (7/0) και ο μέσος Νταρμπόε.
Εκτίμηση
Η Μπέτις ξέρει πως ακόμα και η ισοπαλία θα την φέρει σε πλεονεκτική θέση όσον αφορά την πρωτιά του ομίλου αλλά δεν θα παίξει μόνο για τον ένα βαθμό. Έδειξε πως έχει τον τρόπο ακόμα και όταν δεν είναι καλύτερη να κερδίζει, όμως τώρα η Ρόμα έχει ανάγκη τη νίκη. Οι «τζιαλορόσι» δεν είχαν κακή εικόνα στην πρώτη αναμέτρηση αλλά η ήττα τους έφερε σε δύσκολη θέση. Πάντως έφτιαξαν φάσεις και το ίδιο περιμένω να κάνουν και τώρα. Από αυτή την άποψη το over έχει αξία.
Μάντσεστερ Σίτι
Μπρέντφορντ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Λανούς
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Μπελγράνο
Μπόκα Τζούνιορς
Ουρακάν
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Ουνιόν Σάντα Φε
WSG Τιρόλ
Μπλάου Βάις Λινζ
Ριντ
Βολφσμπέργκερ
Γκράτσερ ΑΚ
Αλτάχ
Κλαμπ Μπριζ
Σιντ Τρούιντεν
Μπαΐα
Κρουζέιρο
Φλουμινένσε
Βιτόρια Μπαΐα
Κοριτίμπα
Ιντερνασιονάλ
Νυρεμβέργη
Σάλκε
Βόλφσμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου
Λουκέρνη
Σερβέτ
Ζυρίχη
Γκρασχόπερς
Βίντερτουρ
Λωζάνη
Ατρόμητος
Παναιτωλικός
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Κολοράντο Ράπιντς
Σεντ Λούις Σίτι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
DC Γιουνάιτεντ
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ντάλας
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Πόρτλαντ Τίμπερς
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Σιάτλ Σάουντερς
Σαν Ντιέγκο
Τορόντο
Ίντερ Μαϊάμι
Σάρλοτ
Σινσινάτι
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Ατλέτικο Μαδρίτης
Θέλτα
Λέτσε
Γιουβέντους
Λάτσιο
Ίντερ
Ομόνοια Αραδίππου
Ακρίτας Χλώρακας
ΑΕ Λεμεσού
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Ένωσις Ν. Παραλιμνίου
Εθνικός Άχνας
Μπόντο Γκλιμτ
Μπραν
Μάδεργουελ
Χαρτς
Σούντσβαλ
Νόρκεπινγκ
Σάντβικενς ΙΦ
Λιουνγκσκίλε
Λουντογκόρετς
Ελσίνκι