Φιέστα εναντίον κινήτρου σημειώσατε... γκολ
*Aγώνας για τα Playoffs των θέσεων 1-4
*Κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Βαθμοί στα μεταξύ τους (κανονική περίοδος και playoffs/playouts), 2) Διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες (κανονική περίοδος και playoffs/playouts), 3) Θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος
*Εξασφαλισμένη τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκή League Phase την επόμενη σεζόν έχουν η πρωταθλήτρια ΑΕΚ (Playoffs Τσάμπιονς Λιγκ) και ο Κυπελλούχος ΟΦΗ (Playoffs Γιουρόπα Λιγκ)
*Μετά την κατάκτηση Κυπέλλου από τον ΟΦΗ, ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος του πρωταθλήματος θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι από τον δεύτερο προκριματικό στα τέλη Ιουλίου. Ο 2ος στο League Path του Τσάμπιονς Λιγκ, ο 3ος στο Γιουρόπα και ο 4ος στο Κόνφερενς
*Αν ο Ολυμπιακός τερματίσει δεύτερος θα ξεκινήσει από τον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην περίπτωση που η Άστον Βίλα κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ, τερματίζοντας ταυτόχρονα στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ
*Στην κανονική περίοδο: (26/10) Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0 / (01/02) ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1
*Στα Playoffs (05/04): Ολυμπιακός - ΑΕΚ 0-1
ΑΕΚ
Έφυγε με την ισοπαλία από την Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ (1-1) έχοντας τον αέρα της πρωταθλήτριας και παρέμεινε αήττητη στα Playoffs (3-2-0). Στους 71 βαθμούς η Ένωση που θα κλείσει τις φετινές της υποχρεώσεις στην «Allwyn Arena» με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.
Η ομάδα του Νίκολιτς έδειξε για ακόμη μία φορά για ποιον λόγο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, καθώς παρότι δεν κατάφερε εν τέλει να γίνει η πρώτη ομάδα φέτος που φεύγει με νίκη από την Τούμπα, έφτιαξε πολλές φάσεις μπροστά από την εστία του Παβλένκα και απείχε μόλις δύο λεπτά από το 4ο τρίποντο στα Playoffs.
Η Ένωση θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ από το πρώτο ημίχρονο, αλλά έπεσε πάνω σε έναν τρομερό Παβλένκα, με τους Βάργκα, Ζίνι και Ζοάο Μάριο να σπαταλούν τις σπουδαιότερες ευκαιρίες. Στην επανάληψη δέχθηκε μεγάλη πίεση ως το 55’ από τους γηπεδούχους, αλλά στη συνέχεια ισορρόπησε τον αγώνα και πήρε προβάδισμα με τον Γιόβιτς στο 73’ έπειτα από την ασίστ του Κουτέσα, με τους δύο ποδοσφαιριστές να περνούν στον αγωνιστικό χώρο λίγο νωρίτερα. Εν τέλει, το γκολ αυτό δεν ήταν αρκετό καθώς η ισοφάριση ήρθε στο 88ο λεπτό, ενώ λίγο έλειψε στο τέλος η ΑΕΚ να φύγει με άδεια χέρια από το χορτάρι, με τον ΠΑΟΚ να σπαταλά μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις.
Πλέον, ο αγώνας απέναντι στον Ολυμπιακό που κλείνει τη σεζόν στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει χαρακτήρα φιέστας, με τον Μάρκο Νίκολιτς να δίνει το σύνθημα για να συνεχιστεί το αήττητο σερί της ομάδας του στο πρωτάθλημα, που κρατάει από τον περασμένο Οκτώβριο. Σε αυτό θα κριθεί μάλιστα και το βραβείο του πρώτου σκόρερ της σεζόν, με τον Γιόβιτς να έχει 17 γκολ, ένα λιγότερο από τον Ελ Κααμπί του Ολυμπιακού. Ανοικτή στον κόσμο η τελευταία προπόνηση της ομάδας πριν το ματς με τους «ερυθρόλευκους», με το κλίμα να είναι πανηγυρικό.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν ανακοίνωσε αποστολή ο Νίκολιτς. Κανονικά προπονήθηκε ο βασικός φορ Βάργκα (20/6) και είναι διαθέσιμος, ενώ δεν προπονήθηκε ο βασικός τερματοφύλακας Στρακόσια (46 συμ.) που ταλαιπωρείται από τραυματισμό και τη θέση του κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ξανά ο Μπρινιόλ 6 συμ.).. Εκτός είναι ο χαφ Γκατσίνοβιτς (31/2) που θα υποβληθεί σε επέμβαση στον μηνίσκο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Νίκησε εύκολα τον Παναθηναϊκό με 1-0 στο «Καραϊσκάκης» και πήρε μικρό προβάδισμα έναντι του ΠΑΟΚ για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Στο +2 από τον «Δικέφαλο» του Βορρά οι «ερυθρόλευκοι» που ψάχνουν νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια αν ο ΠΑΟΚ νικήσει την ίδια ώρα στη Λεωφόρο, ή εναλλακτικά γκέλα των Θεσσαλονικέων.
Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε πειστική εμφάνιση και πήρε μία άνετη νίκη απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, ενώ δεν απειλήθηκε ούτε μία φορά σε 90 λεπτά αγώνα από τους «πράσινους». Ο Ολυμπιακός πίεσε από το πρώτο μέρος για το γκολ που θα του έδιωχνε το άγχος, κάνοντας αρχικά ευκαιρίες με τους Τσικίνιο δις (16’, 17’) και Ζέλσον (37’) να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, ενώ το γκολ του Μπρούνο στο 41’ ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση του VAR λόγω ενός φάουλ που προηγήθηκε. Εν τέλει, τον γόρδιο δεσμό έλυσε ο Ροντινέι στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου κάνοντας το 1-0.
Στην επανάληψη οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και έκαναν ξανά ευκαιρίες, χωρίς όμως να καταφέρουν να διευρύνουν το προβάδισμά τους και τη νίκη να έρχεται με χαρακτηριστική ευκολία.
Με αφορμή τους ορισμούς των διαιτητών της τελευταίας κρίσιμης αγωνιστικής των Playoffs, ο Α' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, αναφέροντας τα εξής σε ανάρτησή του: «Ξεπεράσατε κάθε όριο! Σε μια αγωνιστική που κρίνεται η 2η θέση, η ΑΧΡΗΣΤΗ ΕΠΟ, η ΚΕΔ και ο Λανουά επιλέγουν για το ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, τον Κολόμπο, διαιτητή 1ης κατηγορίας και όχι Ελίτ, με παρατηρητή τον φυτευτό Ευθυμιάδη της ΚΕΔ που κάνει όλο το παιχνίδι στις μικρές κατηγορίες και γεμίζει τους πίνακες με διαιτητές απο τη Λάρισα και πάνω (τυχαίο λέτε;)… Στο άλλο ματς της ημέρας στο ΠΑΟ-ΠΑΟΚ, πέρα απο το ότι εξασφάλισαν κάποιοι το «κεκλεισμένων» (όλοι… βολεμένοι με άδεια την έδρα της… Κηφισιάς) όρισαν κι εκεί διαιτητή όχι ελίτ αλλά 1ης κατηγορίας απο την διαιτητομάνα ΓΕΩΡΓΙΑ! Ναι! Όρισαν Γεωργιανό διαιτητή στο πιο κρίσιμο παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Προσοχή παιδιά, μη γίνει κανένα λάθος έτσι; Κοκκίνισε απο ντροπή ακόμα και ο Μπαλτάκος!!!».
Αγωνιστικά Νέα: Πάνοπλος ο Ολυμπιακός για το κρίσιμο ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια. Eκτός αποστολής έμεινε μόνο ο χαφ Γιαζίτσι (27/7) που θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου μετά τη ρήξη χιαστού. Την ημέρα του αγώνα θα αποφασίσει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την 25άδα που θα έχει διαθέσιμη απέναντι στην Ένωση.
Εκτίμηση
Φιέστα με νίκη θέλει η Ένωση για να κλείσει με θριαμβευτικό τρόπο τη φετινή σεζόν, ενώ το ίδιο ψάχνουν και οι «ερυθρόλευκοι» που καίγονται για τη δεύτερη θέση. Δεν αποκλείεται να δούμε ματς με πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Over.
Αϊτή
Σκωτία
Βραζιλία
Μαρόκο
Κατάρ
Ελβετία
ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός