Με σπασμένα φρένα η Ένωση
Α’ γύρος (07/12): ΑΕΚ - Ατρόμητος 4-1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Αν έχεις τύχη διάβαινε λέει το ρητό και ο Ατρόμητος είχε μπόλικη στη «λευκή» ισοπαλία του «Βικελίδης» βλέποντας τον Άρη να χάνει δύο πέναλτι στον αγώνα. Ζωντανοί για την οκτάδα οι Περιστεριώτες που βρίσκονται στην 8η θέση με 28 βαθμούς έχοντας ως συγκάτοικο τον Βόλο, ενώ βρίσκονται στο -2 από τον Άρη και στο -1 από τον ΟΦΗ που διεκδικούν επίσης την είσοδο στο «5-8».
Η ομάδα του Κέρκεζ έκανε μέτρια εμφάνιση καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης στη Θεσσαλονίκη και ουσιαστικά απέφυγε την ήττα από την αστοχία των «κίτρινων» απ’ την άσπρη βούλα. Ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να βρει καθαρές φάσεις ώστε να απειλήσει ουσιαστικά τον Αθανασιάδη, ενώ έπαιζε και με παίκτη περισσότερο από το 40ό λεπτό λόγω της αποβολής του Γκαρέ. Είχε, δε, την τύχη να δει τους Ράτσιτς και Μορόν να αστοχούν σε πέναλτι παίρνοντας εν τέλει έναν ανέλπιστο βαθμό στη μάχη για την είσοδο στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας.
Αήττητοι στα τελευταία 5 ματς πρωταθλήματος οι Περιστεριώτες (3-2-0) που έχουν μπροστά τους τις δύο κρίσιμες αναμετρήσεις απέναντι σε ΑΕΚ (εντός) και Λεβαδειακό (εκτός) ώστε να τσεκάρουν τη συμμετοχή στο «5-8».
Αγωνιστικά Νέα: Τέσσερις απόντες λόγω καρτών έχει ο Ατρόμητος. Αναλυτικά, ο βασικός μπακ Μανσούρ (23/1) και οι πολύτιμοι μέσοι Μουντές (23/0), Τσιγγάρας (28/1), Μίχορλ (27/1) θα εκτίσουν τιμωρία. Εκτός αποστολής θα είναι εκ νέου ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Κοσέλεφ (7 συμ.) που έκανε επέμβαση στη μέση.
ΑΕΚ
Κάνοντας μία μυθική εμφάνιση στη Σλοβενία, ισοπέδωσε με 4-0 τη δύσμοιρη Τσέλιε και ουσιαστικά τσέκαρε το εισιτήριο για τους «8» του Κόνφερενς Λιγκ όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συναντήσει τη Ράγιο Βαγιεκάνο. Αυτή θα είναι και η πρώτη συμμετοχή της Ένωσης σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 28 χρόνια.
Η… πολεμική μηχανή του Νίκολιτς δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα στο χορτάρι, παίρνοντας και άτυπη ρεβάνς από την ήττα στη League Phase στο ίδιο γήπεδο πριν μερικούς μήνες. Έχοντας τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ (Βάργκα, Κοϊτά, Γκατσίνοβιτς, Μουκουντί) έστησε πάρτι στον αγωνιστικό χώρο, ενώ θα μπορούσε να πετύχει άλλα τόσα γκολ δημιουργώντας διαρκώς φάσεις μπροστά από την εστία της Τσέλιε. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, μάλιστα, έκανε και διαχείριση δυνάμεων ενόψει των υποχρεώσεων στο εγχώριο πρωτάθλημα.
Μένοντας για 9ο συνεχόμενο ματς αήττητη ανεξαρτήτως διοργάνωσης (6-3-0), η Ένωση βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Stoiximan Super League, στο -1 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και στο +2 από τον ΠΑΟΚ, αλλά με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν αγώνα περισσότερο. Οι «κιτρινόμαυροι» προέρχονται από την αγχωτική νίκη με 1-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια επί της ΑΕΛ Νovibet και θέλουν την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, έχοντας μπροστά τους τα ματς με Ατρόμητο (εκτός) και Κηφισιά (εντός) ενώ ενδιάμεσα θα υποδεχθούν την Τσέλιε.
Αγωνιστικά Νέα: Κανένα αγωνιστικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει η Ένωση, με τον Μάρκο Νίκολιτς να να μην δείχνει διατεθειμένος να αλλάξει πολλά πράγματα στην αρχική ενδεκάδα.
Εκτίμηση
Mε την ψυχολογία στο ζενίθ η ομάδα του Νίκολιτς πάει στο Περιστέρι ώστε να πάρει τη νίκη που πιθανότατα θα «κλειδώσει» την πρώτη θέση στη βαθμολογία ενόψει των Play Off. Ο Ατρόμητος θα το παλέψει για να εξαντλήσει τις πιθανότητες εισόδου στην οκτάδα, αλλά δύσκολα θα κόψει τη φόρα της ΑΕΚ. «Διπλό» η πρώτη επιλογή, αλλά σε ιδιαίτερη χαμηλή απόδοση. Εναλλακτική επιλογή τα 2-3 γκολ.
Μπέρνλι
Γουέστ Χαμ
Γουότφορντ
Σαουθάμπτον
Άρσεναλ
Μάντσεστερ Σίτι
Ρίβερ Πλέιτ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Σέντραλ Κόρδοβα
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Μπαράκας Σεντράλ
Ροσάριο Σεντράλ
Σαρμιέντο Χουνίν
Ουρακάν
Μπελγράνο
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Πλατένσε
Μπόκα Τζούνιορς
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Χιμνάσια Λα Πλάτα
WSG Τιρόλ
Σάλτσμπουργκ
Χάρτμπεργκ
Αούστρια Βιέννης
Ραπίντ Βιέννης
Γκράτσερ ΑΚ
Ατλέτικο Παραναένσε
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Σάο Πάουλο
Κοριτίμπα
Φλουμινένσε
Παλμέιρας
Αννόβερο
Βόλφσμπουργκ
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Κότμπους
Ντιναμό Δρέσδης
Ντάρμσταντ
Ράντερς
Κοπεγχάγη
Λίνγκμπι
Μίντιλαντ
Οντένσε
Χόρσενς
Νόρτζελαντ
Σίλκεμποργκ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Σιάτλ Σάουντερς
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Σικάγο Φάιαρ
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Ντάλας
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Κολοράντο Ράπιντς
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
DC Γιουνάιτεντ
Νάσβιλ
Ίντερ Μαϊάμι
Ντιναμό Χιούστον
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Ορλάντο Σίτι
Σινσινάτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Σεντ Λούις Σίτι
Τορόντο
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Σάρλοτ
Κολόμπους Κρου
Λος Άντζελες
Σαν Ντιέγκο
Σεβίλλη
Ράγιο Βαγιεκάνο
Βερόνα
Βίρτους Εντέλα
Λάτσιο
Μάντοβα
Τζένοα
Άσκολι
Φροζινόνε
Γιούβε Στάμπια
Άτλας
Τίγκρες
Μοντερέι
Χουάρεζ
Ατλάντε
Τολούκα
Άγιαξ
Χέρενφεν
Ντεν Χάαγκ
Χρόνινγκεν
Τβέντε
Τσβόλε
Φέγενορντ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Μπράγκα
Ζιλ Βιθέντε
Φαμαλικάο
Μαρίτιμο
Αρούκα
Μορεϊρένσε
Νασιονάλ Μαδέιρα
Εστορίλ
Ρέιντζερς
Σεντ Μίρεν
Χιμπέρνιαν
Πάρτικ Θιστλ
Χαρτς
Ινβερνές
Στενχάουσμιουρ
Μάδεργουελ
Κάλμαρ
Χάμαρμπι
Γκάις
Μάλμε
Γιουργκόρντεν
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Ντέγκερφορς
Γκέτεμποργκ
Μπρομαποϊκάρνα
Έργκριτε
ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
Λεβαδειακός
Βόλος Elabet
ΟΦΗ
Κηφισιά
Άρης
Παναιτωλικός
ΑΕΛ Novibet
Αστέρας Τρίπολης
Πανσερραϊκός