Ικανή για «ζημιά» η Βαγιαδολίδ κόντρα στους απογοητευτικούς Μαδριλένους
Χετάφε και Βαγιαδολίδ ανοίγουν στο «Κολισέουμ» τη 14η αγωνιστική της Λα Λίγκα, με τις δυο ομάδες να δίνουν από τώρα μάχη για να σώσουν την κατηγορία.
Υπέστη οδυνηρή ήττα από την αποδεκατισμένη Χιρόνα στον αγώνα πριν το international break στο «Κολισέουμ», με τους Καταλανούς να επικρατούν με 1-0. Πολύ «φτωχό» το παιχνίδι από άποψη θεάματος και ευκαιριών, με την ομάδα του Μίτσελ ωστόσο, να κάνει τη «ζημιά» στο 42’ με τον Ερέρα, κρατώντας το προβάδισμά της έως το τελευταίο σφύριγμα, αφού οι «αθουλόνες» δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί.
Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τη Χετάφε, η οποία πέταξε στα «σκουπίδια» μια πολύ σημαντική ευκαιρία να πάρει βαθμολογική «ανάσα» απέναντι σε έναν αντίπαλο που παρατάχθηκε κυριολεκτικά με μια ντουζίνα απουσίες, και τα πράγματα, όπως είναι φυσικό, «ζόρισαν» κι άλλο για την ομάδα της Μαδρίτης, που μετρά πέντε αγώνες χωρίς «τρίποντο», το οποίο είναι και το μοναδικό της βέβαια φέτος. Όσο δεν παίζει ο Μαγιοράλ βρίσκει γκολ με το «σταγονόμετρο», διατηρώντας το χειρότερο ενεργητικό (8) μαζί με τη Βαλένθια, που έχει όμως και δύο παιχνίδια λιγότερα, ενώ μετρά 8 διαδοχικά Under και συνολικά μόλις ένα Over σε 13 αγωνιστικές. Στην παρούσα φάση, οριοθετεί μαζί με την Εσπανιόλ τη ζώνη του υποβιβασμού, αν και οι Καταλανοί έχουν επίσης έναν αγώνα λιγότερο, με την κατάσταση στο «στρατόπεδό» της να είναι απόλυτα οριακή.
Ενόψει Βαγιαδολίδ, ο προπονητής Χοσέ Μπορδαλάς δήλωσε τα εξής: «Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας, έχουμε επίγνωση της σημασίας του. Δεν μπορούμε βέβαια να μιλήσουμε για «τελικούς», όλα τα ματς είναι πολύ σημαντικά. Το ματς με τη Βαγιαδολίδ είναι ωστόσο κομβικό λόγω της κατάστασης και της βαθμολογικής θέσης των δύο ομάδων. Θα βρούμε απέναντί μας μια ομάδα με ένταση και ανταγωνιστικότητα. Ελπίζω πάντως ότι με τη βοήθεια των φιλάθλων μας θα τα καταφέρουμε».
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένει εκτός ο επιθετικός Μαγιοράλ (5/1), ωστόσο επανέρχονται οι στόπερ Τζενέ (12/0) και Μπεροκάλ (6/0).

Έφτασε μια «ανάσα» από ένα τεράστιο «τρίποντο» στο «Θορίγια» την περασμένη αγωνιστική, όμως μοιράστηκε βαθμούς με τη Μπιλμπάο σε ισοπαλία 1-1 κόντρα στους Βάσκους. Έπαιξε με αρκετό «θράσος» απέναντι στην πολύ ανώτερη ποιοτικά ομάδα του Βαλβέρδε, και αν και το παιχνίδι έδειχνε να «σβήνει» στο 0-0, ο Μόρο με υπέροχη κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την «πουθέλα» στο 79’. Δέχθηκε πίεση στα τελευταία λεπτά, και μια ασύλληπτη έμπνευση του Γκουρουθέτα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων έφερε την ισοφάριση για τα «Λιοντάρια», «παγώνοντας» την ομάδα του Πετσολάνο.
Έτσι, η μαχητική Βαγιαδολίδ προσέθεσε βαθμό μετά από δύο συνεχόμενες ήττες, ωστόσο έχασε μια «χρυσή» ευκαιρία για την τρίτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, η οποία θα την έφερνε παράλληλα και εκτός ζώνης υποβιβασμού. Εξακολουθεί και δίνει μεγάλη μάχη, ούσα προτελευταία στον βαθμολογικό πίνακα και μόνο δύο βαθμούς πάνω από τη Βαλένθια που έχει δύο ματς λιγότερα, και το σημαντικότερο για εκείνη είναι να βελτιώσει την εικόνα της μακριά από το γήπεδό της αν θέλει να έχει ελπίδες. Όσον αφορά το στοιχηματικό σκέλος, μετρά δύο συνεχόμενα Under.
Στο μεταξύ, εν μέσω international break, έδωσε ένα φιλικό παιχνίδι με την πορτογαλική AVS στο «Θορίγια», επικρατώντας της με 2-0 χάρη στα δύο τέρματα του Μάρκος Αντρέ.
«Γνωρίζουμε πολύ καλά τη Χετάφε. Είναι μια πολύ σκληρή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Είναι ανταγωνιστικοί μέχρι θανάτου, πιέζουν πολύ, παίζουν κάθετα και δεν δέχονται εύκολα γκολ. Από την πλευρά μας, πρέπει τα δώσουμε όλα και να πάμε για τη νίκη», επεσήμανε ενόψει της αποψινής αναμέτρησης ο τεχνικός της Βαγιαδολίδ, Πάουλο Πετσολάνο.
Αγωνιστικά Νέα: Χωρίς προβλήματα οι φιλοξενούμενοι.

Εκτίμηση
Υπερβολικό φαβορί η Χετάφε σε αυτό το παιχνίδι, κάτι που δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση βάσει των τελευταίων της αποτελεσμάτων αλλά και της συνολικής της εικόνας στη φετινή σεζόν. Ικανή για «ζημιά» από την άλλη η μαχητική Βαγιαδολίδ, αν δεν τα «χάσει» στο «Κολισέουμ», και εκτιμούμε ότι αξίζει το ρίσκο με το Χ2, το οποίο προσφέρεται και σε εξαιρετική απόδοση.