Η ανάγκη των βαθμών φέρνει το Χ
ΧΑΪΤΕΝΧΑΙΜ
Σε αναμέτρηση με πολλές ευκαιρίες στις δύο εστίες πήγε για την έκπληξη στο Ντόρτμουντ, δεν πήρε τίποτα χάνοντας 3-2, έμεινε με τις θετικές εντυπώσεις. Εάν το αρχικό ζητούμενο είναι η αγωνιστική βελτίωση τότε την έδειξε στην ισχυρότερη και μοναδική αήττητη έδρα της Μπουντεσλίγκα. Μένοντας πίσω από τη μπάλα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους, δέχτηκε το γκολ στο 44’ απάντησε όμως άμεσα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Νιχάους ο οποίος την έβαλε στη θέση του οδηγού με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου (48’). Θα μπορούσε να έχει πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων εάν 10 λεπτά αργότερα ο ανενόχλητος Πιέρινγκερ ήταν επιεικώς πιο εύστοχος σε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή! Αντί αυτού μίλησε η ποιότητα του Γκιρασί που θυμήθηκε τις παλιές καλές ποδοσφαιρικές ημέρες του εναντίον της, σκοράροντας δύο φορές σε δύο λεπτά, την πρώτη με πέναλτι (68’), την δεύτερη με σουτ (69’). Γλύτωσε στη συνέχεια από χαμένο πέναλτι των αντιπάλων ευρύτερη ήττα, το πάλεψε πάντως μέχρι τέλους έχοντας στο 90+6’ τεράστια χαμένη ευκαιρία.
Το σερί χωρίς νίκη έφτασε τις επτά αγωνιστικές, μόνο δύο Χ πήρε σε αυτές. Στα 11 τελευταία ματς για το πρωτάθλημα, έφερε 10 όβερ. Τελευταία στην κατάταξη (3-4-13) στο -6 η απόσταση από τη σωτηρία.
Αγωνιστικά Νέα:Δεν προέκυψαν νέα προβλήματα. Παραμένουν εκτός ο βασικός επιθετικός Ζιβζιβάντζε (8/1), ο αναπληρωματικός αμυντικός Κέλε (5/1) ο αριστερός μπακ Πατσαράντα (1/0), και ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Φέλερ που δεν έχει ακόμη συμμετοχή. Αμφίβολος ο νεοφερμένος δεξιός μπακ Στεργίου (2/0). Επιστρέφουν ο βασικός κεντρικός αμυντικός Γκίμπερ (13/0) και ο αναπληρωματικός αμυντικός Κέλε (5/1).
ΑΜΒΟΥΡΓΟ
Έδωσε τέλος στο σερί των εννέα συνεχόμενων ηττών που μετρούσε από την Μπάγερν με την εντός έδρας ισοπαλία (2-2). Παίρνοντας δύναμη από το ένθερμο κοινό της, αγωνίστηκε χωρίς φόβο, ρίσκαρε και στο τέλος πανηγύρισε έναν πολύτιμο βαθμό για την δύσκολη συνέχεια. Παίζοντας με αντεπιθέσεις έβγαινε συχνά στην εστία του Νόιερ ώσπου στο 34’ πήρε το προβάδισμα με πέναλτι του Φάμπιο Βιέιρα. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 42’, στη συνέχεια χωρίς να αλλάξουν τακτική άφησαν την κατοχή στους Βαυαρούς και χτυπούσαν στην κόντρα. Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το καλημέρα του δεύτερου μέρους (46’) έφεραν το ματς στα ίσια σχεδόν αμέσως στο 53’ με κεφαλιά από τον Βούσκοβιτς. Θα μπορούσε να προηγηθεί στο 75’ όταν ο Βιέιρα πλάσαρε σε κενή εστία αλλά την τελευταία στιγμή απομάκρυνε αντίπαλος αμυντικός.
Συνέχισε το σερί των ισοπαλιών, ήταν η τρίτη συνεχόμενη και η τέταρτη στα πέντε τελευταία ματς. Φασούλι το φασούλι με απολογισμό 4-7-8, βρίσκεται στο +1 από την 16η θέση. Αγνοεί τη νίκη εδώ και έξι αγώνες, τελευταία επί της Βέρντερ με 3-2, πριν από δύο μήνες. Έχασε για τελευταία φορά από τη σημερινή αντίπαλό της πριν από έξι χρόνια. Από τότε, ανεξαρτήτως έδρας, νίκησε πέντε φορές ενώ δύο ματς έληξαν ισόπαλα.
Αγωνιστικά Νέα: Νέα απώλεια ο τιμωρημένος λόγω κίτρινων καρτών, βασικός κεντρικός αμυντικός Καπάλντο (17/0). Παραμένουν εκτός ο τιμωρημένος από τη διοίκηση του κλαμπ, συνήθως βασικός αριστερός μεσοεπιθετικός Ντομπέ (14/2) και ο τραυματίας αναπληρωματικός μεσοεπιθετικός Ρόσινγκ-Λέλεζιτ (11/0). Αμφίβολοι ο συνήθως βασικός επιθετικός Μπαλντέ (11/0), ο αναπληρωματικός επιθετικός Ντόουνς (3/0), ο αναπληρωματικός επιθετικός Πόουλσεν (9/1) και ο αναπληρωματικός επιθετικός Γκλάτσελ (11/1).
Εκτίμηση
Το παλεύει όσο μπορεί η γηπεδούχος, ομάδα που αγωνίζεται με ένταση και πάθος μπροστά στο κοινό της αλλά υστερεί σε δημιουργία έχοντας επιπρόσθετα απελπιστική ανασταλτική λειτουργία. Το Αμβούργο δεν χάνει εύκολα, παίζει πρωτίστως για την ισοπαλία. Υπο τον φόβο της ήττας μπορεί να συμβιβαστούν με το Χ.
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Ιντεπεντιέντε
Ντεφένσα Xoυστίσια
Μπελγράνο
Σαν Λορέντζο
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Μπραν
Μπολόνια
Γιαγκελόνια
Φιορεντίνα
Σέλτικ
Στουτγκάρδη
Φενερμπαχτσέ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Παναθηναϊκός
Βικτόρια Πλζεν
ΠΑΟΚ
Θέλτα
Λιλ
Ερυθρός Αστέρας
Ζρίνσκι Μόσταρ
Κρίσταλ Πάλας
Κουόπιο
Λεχ Πόζναν
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Γκενκ
Σκεντίγια
Σαμσουνσπόρ
Νόα
Άλκμααρ
Λουντογκόρετς
Φερεντσβάρος
Σίγκμα Όλομουτς
Λωζάνη
Ντρίτα
Τσέλιε
Ομόνοια
Ριέκα
Ντόρτμουντ
Μπάγερν Μονάχου
Χοφενχάιμ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Λειψία
Φράιμπουργκ
Άουγκσμπουργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Κολωνία
Ουνιόν Βερολίνου
Βέρντερ Βρέμης
Μάιντζ
Ζανκτ Πάουλι
Γκλάντμπαχ
Βόλφσμπουργκ
Χαϊντενχάιμ και Αμβούργο έδειξαν μαχητικότητα απέναντι στη Ντόρτμουντ και Μπάγερν. Ματς "τριπλέτα" που λέμε, το μπαλάκι μπορεί να κάτσει παντού. Βέβαια, δίνω ένα μικρό προβάδισμα στο Αμβούργο. Χ2 ΚΑΙ UNDER 3.5.