Σε δύσκολη θέση η Χαϊντενχάιμ
Η Φράιμπουργκ υποδέχεται τη Χαϊντενχάιμ για την 21η αγωνιστική της Μπουντεσλιγκα.
Μετά από καιρό έδειξε χαρακτήρα σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι και πήρε τη νίκη με 1-0 απέναντι στην Μπόχουμ. Στο 21’ βέβαια χρειάστηκε τη βοήθεια του δοκαριού για να αποφύγει το γκολ, έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ρολ αμέσως μετά και τελικά πήρε το προβάδισμα στο 34’ με μία κεφαλιά του Σιλντιγιά. Στο δεύτερο μέρος άφησε την μπάλα στην αντίπαλο της αλλά έφτανε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και θα μπορούσε να βρει και δεύτερο γκολ. Πιέστηκε βέβαια στο τέλος αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε ενώ είχε και η ίδια δοκάρι στο 86’
Έτσι μετά από τρεις σερί αγωνιστικές επέστρεψε στις νίκες και παραμένει κοντά στην πρώτη εξάδα. Είναι στο -1 από τη Μάιντζ αλλά η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα δεν πείθει με την απόδοση της. Βέβαια ήξερε ότι η πρώτη σεζόν μετά την αποχώρηση του Στράιχ θα είναι ιδιαίτερη αλλά θεωρώ ότι έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες που υπάρχουν. Δύσκολα βέβαια θα βρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο εκτός αν αλλάξει προς το καλύτερο το πρόσωπο της.
«Πήγαμε στην Μπόχουμ με μεγάλη πίεση αλλά πρέπει να δώσω τα εύσημα στην ομάδα μου. Βελτιωνόμαστε στον τρόπο παιχνιδιού μας αλλά αυτό δεν συμβαίνει μέσα σε μια στιγμή», επισήμανε ο κόουτς Σούστερ.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε κι επιστρέφει ο μπακ Κίμπλερ (19/4). Δεν είναι διαθέσιμοι ο μπακ Ροζενφέλνερ (17/0) κι επιθετικός Μουσλίγια (9/0). Αμφίβολος ο επιθετικός Γκρέγκοριτς (13/1) Παραμένει εκτός ο μπακ Όγκμπους (2/0).

Δεν μπόρεσε να πάρει κάτι θετικό από την εντός έδρας αναμέτρηση με την Ντόρτμουντ την προηγούμενη αγωνιστική και γνώρισε την ήττα με 2-1. Είχε παθητικό ρόλο σε όλο το πρώτο μέρος και εν τέλει βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 33’. Ανέβασε την απόδοση της στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε πιο πολύ την μπάλα στα πόδια της όμως δέχτηκε κι άλλο γκολ στο 63’. Εκεί βέβαια αντέδρασε άμεσα και μείωσε με ένα ωραίο τελείωμα του Χόνσακ και στο 90’ λίγο έλειψε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με αυτογκόλ.
Το ζήτημα για την ίδια είναι ότι γνώρισε την τρίτη σερί ήττα της στην Μπουντεσλίγκα και η διαφορά της από την παραμονή της διατηρήθηκε στους τέσσερις βαθμούς. Βρίσκεται στην 16η θέση που οδηγεί στα μπαράζ και ιδανικά θα ήθελε να σωθεί απευθείας. Αδικεί τον εαυτό της σε κάποια παιχνίδια, δέχεται με ευκολία γκολ και σκοράρει πιο δύσκολα. Από τη μία είναι λογικό καθώς έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με πέρσι ενώ έχει και την Ευρώπη που της «τρώει» μεγάλη ενέργεια. Την Πέμπτη μάλιστα αντιμετωπίζει την Κοπεγχάγη στη Δανία για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ αλλά δεν έχει την πολυτέλεια να σκέφτεται κάτι άλλο πέρα από το πρωτάθλημα.
«Θα έχουμε ευκαιρίες να σκοράρουμε απέναντι στη Φράιμπουρκγ. Πρέπει να παίξουμε έτσι που να δείχνουμε ότι δεν έχουμε το μυαλό μας μόνο στην άμυνα. Πρέπει να μπούμε με ένταση στο παιχνίδι και να μην ξεχάσουμε ότι η Φράιμπουργκ είχε λιγότερη κατοχή κι ευκαιρίες απέναντι στην Μπόχουμ», σχολίασε ο κόουτς Σμιντ.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένει εκτός μέσος Ντορς (13/2). Αμφίβολοι ο εξτρέμ Κοντέ (19/1) και οι μεσοεπιθετικοί Βάνερ (20/3) και Μπεκ (18/2).

Εκτίμηση
Η Φράιμπουργκ προέρχεται από μία εκτός έδρας νίκη που έψαχνε εδώ και λίγο καιρό, παρέμεινε κοντά στην πρώτη εξάδα αλλά το θέμα είναι να δώσει συνέχεια. Αντιμετωπίζει μία Χαϊντενχάιμ που έχει ανάγκη από βαθμούς αλλά προβληματίζει με την εικόνα της. Αν είναι σοβαροί οι γηπεδούχοι θα πάρουν τη νίκη και θα τους εμπιστευτώ.