Στο Αγρίνιο με στόχο να επιστρέψει στις νίκες
Ο Παναθηναϊκός μετά την πρώτη του απώλεια στο ντέρμπι, πηγαίνει στο Αγρίνιο με στόχο να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα απέναντι στον Παναιτωλικό.* Ο προπονητής του Παναιτωλικού, Γιάννης Αναστασίου έχει διατελέσει στο παρελθόν προπονητής του Παναθηναϊκού οδηγώντας τους «πράσινους» στην κατάκτηση του Κυπέλλου τη σεζόν 2013-14.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣΚαθόλου ικανοποιημένος από την εμφάνιση δεν έμεινε ο τεχνικός του Αναστασίου: «Εμείς θα έπρεπε να έχουμε πάνω χέρι, αλλά ήμασταν νευρικοί. Συγγνώμη από τους φιλάθλους, δεν ήταν εικόνα αυτή. Είχαμε πρόβλημα στο να δημιουργήσουμε. Μόλις ανεβάσαμε ρυθμό, δημιουργήσαμε προϋποθέσεις. Γενικά δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος και ένα μεγάλο συγγνώμη σε όσους παρακολούθησαν το ματς».
Συμπλήρωσε έξι σερί παιχνίδια χωρίς νίκη (0-3-2) και επτά σ’ όλες τις διοργανώσεις (0-4-2) αν συμπεριληφθεί και ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από την Καλαμάτα στα πέναλτι. Παραμένει πάντως στην 7η θέση και στο -5 από τον 6ο Άρη με ματς λιγότερο.
Αγωνιστικά Νέα: Σοκ με τον τραυματισμό του μεσοεπιθετικού Ντουάρτε (11/0) ο οποίος θα μείνει εκτός για τέσσερις μήνες. Όλα καλά με τον εξτρέμ Νταγκό (10/2) ο οποίος χτύπησε στο προηγούμενο αλλά δεν αποδείχθηκε κάτι σοβαρό και υπολογίζεται κανονικά. Επιστρέφει μετά από δύο ο βασικός μέσος Ντίας (8/0).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣΞεκάθαρος μετά το παιχνίδι ο τεχνικός του Γιοβάνοβιτς: «Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι στο τέλος, ο βαθμός πρέπει να μας αφήσει ικανοποιημένους. Δεν μπορούσαμε να αναπτύξουμε το ρυθμό του παιχνιδιού, να κυκλοφορήσουμε καλά τη μπάλα. Δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι, κάναμε και αρκετά αβίαστα λάθη. Υπάρχουν ομάδες που μέσα από το τρανζίσιον μπορούν να σου βάλουν σημαντικά προβλήματα όπως είχαμε εμείς σήμερα. Δεν πρέπει σε κανένα παιχνίδι η απόδοση μας να είναι στο επίπεδο που ήταν σήμερα. Πρέπει να πιέζουμε τον εαυτό μας για κάτι περισσότερο».
Πρώτη απώλεια στη σεζόν μετά το ιστορικό 10x10 και μετά την γκέλα της ΑΕΚ στην Τρίπολη διατηρήθηκε στο +6 από την 2η θέση. Μεγάλο «καμπανάκι» πάντως η εμφάνιση στο ντέρμπι, όπου έχασε τη μάχη του κέντρου, επέτρεψε πολλές τελικές στον αντίπαλο του και δεν μπορούσε να κάνει το παιχνίδι του. Θέλει να διορθώσει τα κακώς κείμενα απέναντι στον Παναιτωλικό και πηγαίνει στο Αγρίνιο με μόνο στόχο την επιστροφή στις νίκες.
Αγωνιστικά Νέα: Πλήγμα με τον τραυματισμό του βασικότατου εξτρέμ Παλάσιος (10/4) ο οποίος υπέστη βαριά θλάση και θα επιστρέψει μετά το Μουντιάλ. Σταθερά εκτός ο πολύτιμος εξτρέμ Αϊτόρ (9/8) και ο μέσος Τρουϊγιέ (1/0), χάνει τρίτο ο στόπερ Πούγγουρας (5/0).
Εκτίμηση
Ο Παναθηναϊκός ψάχνει αντίδραση μετά την κακή εμφάνιση στο ντέρμπι αλλά δεν αναμένεται να έχει εύκολο έργο στο Αγρίνιο, όπου ζορίζεται παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια και έχει νέα απώλεια αυτή του Παλάσιος. Δεν θα ανοιχτεί ο Παναιτωλικός που θα προσπαθήσει να κάνει τη ζημιά στις αντεπιθέσεις. Θα πάμε με το Under που έχει επιβεβαιωθεί στα επτά τελευταία μεταξύ τους σ’ αυτό το γήπεδο.
Σαουθάμπτον
Λέστερ
Νόριτς
Γουέστ Μπρομ
Ντέρμπι
Σουόνσι
Πόρτσμουθ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
ΚΠΡ
Μπλάκμπερν
Πρέστον
Γουότφορντ
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Μίλγουολ
Λίβερπουλ
Μπράιτον
Άστον Βίλα
Νιούκαστλ
Μάντσεστερ Σίτι
Σάλφορντ Σίτι
Ατλέτικο Τουκουμάν
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Μπελγράνο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Χιμνάσια Μεντόζα
Ουρακάν
Σαρμιέντο Χουνίν
Μπάνφιλντ
Ρασίνγκ Κλουμπ
Σταντάρ Λιέγης
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Σαρλερουά
Γάνδη
Λέουβεν
Ντέντερ
Παρί
Λανς
Λιλ
Μπρεστ
Μαρσέιγ
Στρασβούργο
Ντιναμό Δρέσδης
Έλβερσμπεργκ
Στουτγκάρδη
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Φράιμπουργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Ζανκτ Πάουλι
Βέρντερ Βρέμης
Μπάγερν Μονάχου
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Γκλάντμπαχ
Γιούνγκ Μπόις
Βίντερτουρ
Ζυρίχη
Λουκέρνη
Σεντ Γκάλεν
Γκρασχόπερς
ΠΑΟΚ Β'
Καβάλα
Καμπανιακός
Νέστος Χρυσούπολης
Αναγέννηση Καρδίτσας
Νίκη Βόλου
Μακεδονικός
ΠΑΣ Γιάννινα
Ηρακλής
Άστερας Τρίπολης Β'
Λεβαδειακός
Ολυμπιακός
Αστέρας Τρίπολης
Βόλος ΝΠΣ
Άρης
Σεβίλλη
Αλαβές
Ρεάλ Μαδρίτης
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Χετάφε
Βιγιαρεάλ
Εσπανιόλ
Θέλτα
Ίντερ
Γιουβέντους
Λάτσιο
Αταλάντα
Κόμο
Φιορεντίνα
ΑΕΚ Λάρνακας
Απόλλων Λεμεσού
Ομόνοια
Ένωσις Ν. Παραλιμνίου
Ακρίτας Χλώρακας
Άρης Λεμεσού
Άγιαξ
Φορτούνα Σιτάρντ
Χρόνινγκεν
Ουτρέχτη
Εξέλσιορ
Άλκμααρ
Χέρακλες
Μπρέντα
Ζιλ Βιθέντε
Μπράγκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Εστρέλα Αμαδόρα
Κάζα Πία
Αρούκα
Νταντί
Λίβινγκστον
Φόλκερκ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Χιμπέρνιαν
Σεντ Μίρεν
ΑΕΚ
ΠΑΟΚ
Ατρόμητος
Ιωνικός
ΟΦΗ
Λαμία