Συνεχίζει το σερί η Ντόρτμουντ
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Στο κατόπι της Μπάγερν βαδίζει από το ξεκίνημα της σεζόν η Ντόρτμουντ. Αήττητη έως τώρα στα οκτώ ματς που έχει δώσει σε τρεις διοργανώσεις με απολογισμό έξι νίκες και δύο Χ. Πλέον πρόσφατη αναμέτρηση αυτή με τους Βάσκους της Αθλέτικ όπου ήταν και πάλι εξαιρετική επικρατώντας άνετα με 4-1. Κυριαρχικό παιχνίδι από την ομάδα του Νίκο Κόβατς που προηγήθηκε στο 28’ με τον Σβένσον. Στο 50’ το 2-0 από τον Τσουκουεμέκα, μείωσε η Μπιλμπάο στο 61’, δύο γκολ στο τέλος από τον Γκιρασί που βρήκε και πάλι δίχτυα μετά από τρία ματς στο 82’ και τον Μπραντ στο 90+1’. Νωρίτερα για την Μπουντεσλίγκα όπου έχει απολογισμό 4-1-0 και 13 βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο Μπάγερν, πέρασε άνετα από το Μάιντζ με 2-0. Πάλι ο Σβένσον πέτυχε το πρώτο γκολ (27’), το δεύτερο ο Αντεγιέμι στο 40’ που συνεισέφερε κι άλλο κερδίζοντας την αποβολή του αντίπαλου τερματοφύλακα στο 66’. Σπάνιο αποτέλεσμα η ισοπαλία στα μεταξύ τους. Τελευταία φορά που εμφανίστηκε ήταν το 2019. Από τότε έγιναν 13 ματς.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένει εκτός ο κεντρικός αμυντικός Ανσελμίνο (1/0), ο στόπερ Τσαν που δεν έχει παίξει φέτος και ο μεσοεπιθετικός Ντουρανβίλ, χωρίς αγώνα επίσης. Νέα απουσία ο μεσοεπιθετικός Κάμπελ (1/0). Ο Ντέβεζ (τερματοφύλακας) και ο Εζτσάν (μέσος) που δεν μπορούν να αγωνιστούν στην League Phase και δεν έχουν αγωνιστεί ακόμη, είναι διαθέσιμοι.
ΛΕΙΨΙΑ
Η βαριά ήττα από την Μπάγερν με 6-0 στην πρεμιέρα της Μπουντεσλίγκα προφανώς λειτούργησε θετικά στην Λειψία διότι από εκεί μια έπειτα αφυπνίστηκε, μη έχοντας καμία απώλεια στα επερχόμενα ματς. Όχι μόνο αυτό αλλά η ανασταλτική λειτουργία της είναι υποδειγματική καθώς σε τέσσερις αγώνες δέχτηκε μόνο ένα γκολ στο 3-1 επί της Κολονίας. Επιθετικά είναι ουσιαστική, ένα γκολ της φτάνει όπως στο Μάιντζ αλλά και στο πλέον πρόσφατο ματς που έδωσε στην έδρα της Βόλφσμπουργκ που επικράτησε με 1-0. Σκόρερ ο Μπακαγιόκο μόλις στο 8’. Ο Βέλγος εξτρέμ ήταν συνεχής απειλή, έχασε τουλάχιστον τρείς ευκαιρίες να σκοράρει, κέρδισε και το πέναλτι στο 90’ με τον Μπαουμγκάρντεν να στέλνει τη μπάλα άουτ. Δέχτηκε πίεση από τους γηπεδούχους, ανταπεξήλθε ικανοποιητικά, προφανώς βρίσκεται σε καλό δρόμο όπως μαρτυρούν τα αποτελέσματα (4-0-1) τα οποία την έχουν φέρει στην τρίτη θέση της κατάταξης.
Αγωνιστικά Νέα: Επιστρέφει από τραυματισμό ο μέσος Χαϊνταρά που δεν έχει ακόμη συμμετοχή. Θα απουσιάσουν ο χαφ Καμπλ (2/0), ο δεξιός μπακ Νεντέλκοβιτς (2/0), ο αμυντικός χαφ Σλάγκερ (4/0). Απουσιάζουν καιρό ο επιθετικός Βέρνερ, ο αριστερός μπακ Φινγκρέφε και ο δεξιός μπακ Χέινριχς. Άπαντες χωρίς συμμετοχή φέτος.
Εκτίμηση
Η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι υπόδειγμα σταθερότητας. Καλή επιθετικά, ακόμη καλύτερη στο ανασταλτικό παιχνίδι. Παρόμοια η εικόνα και των φιλοξενούμενων που έχουν δέσει αμυντικά. Ένα κλικ πιο πάνω η γηπεδούχος, έχει το προβάδισμα για το τρίποντο. 1
Τουλούζ
Ρεν
Στρασβούργο
Οσέρ
Παρί
Λυών
Ναντ
Μονακό
Μαρσέιγ
Ανζέ
Νις
Λιλ
Μετς
Λανς
Λοριάν
Παρί Σεν Ζερμέν
Χάβρη
Μπρεστ
Αιγάλεω
Άρης
Ηλιούπολη
ΑΕΚ
Τζένοα
Κρεμονέζε
Μπολόνια
Τορίνο
Ίντερ
Φιορεντίνα
Ρόμα
Πάρμα
Κόμο
Βερόνα
Γιουβέντους
Ουντινέζε
Μπάγερν Μονάχου
Στουτγκάρδη
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Ουνιόν Βερολίνου
Βέρντερ Βρέμης
Αμβούργο
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Φράιμπουργκ
Κολωνία
Ζανκτ Πάουλι
Χαϊντενχάιμ
Χοφενχάιμ
Άουγκσμπουργκ
Βόλφσμπουργκ
Γκλάντμπαχ
Μάιντζ
Άσσος