Επιστρέφει στις νίκες η Λειψία
ΚΟΛΩΝΙΑ
Δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη αυτή τη φορά επί της Βόλφσμπουργκ με 1-0. Είχε επιθετική προσέγγιση από το ξεκίνημα, ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της στο πρώτο ημίχρονο, αυτό που όρισε και την μεταξύ τους διαφορά υπέρ της. Απείλησε με κεφαλιές σε δύο φάσεις πριν ο Μάινα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο 29’. Ο σκόρερ είχε ακόμη μια καλή στιγμή στο 68’, έπειτα υπό το φάσμα της ήττας οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν, πίεσαν, είχαν δύο καλές στιγμές δεν κατάφεραν όμως να πάρουν την ισοπαλία.
«Είμαι υπερήφανος για το μαχητικό πνεύμα των παικτών μου, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ειδικά όταν χρειάστηκε να αμυνθούν. Είναι προτιμότερο να κερδίσω μια φορά παρά να φέρω δύο ισοπαλίες» είπε ο Κβάσνιοκ που βλέπει την ομάδα του να αποκτά σταθερότητα στην έδρα της. Με αυτό το τρίποντο βρίσκεται στην 10η θέση της κατάταξης και στο +4 από την ζώνη του υποβιβασμού. Μπροστά στο κοινό της έχει να επιδείξει τέσσερις νίκες, άλλες τόσες ήττες δύο ματς έληξαν ισόπαλα. Το 1-0 εναντίον της Βόλφσμπουργκ ήταν το πρώτο Under μέσα στο 2026 μετά από τέσσερα σερί όβερ.
Αγωνιστικά Νέα: Νέο πρόβλημα η απουσία του εσχάτως βασικού δεξιού μπακ Κάστρο-Μόντες (8/0). Παραμένουν εκτός ο νεοφερμένος 20χρονος κεντρικός αμυντικός, δανεικός από την Μάντσεστερ Σίτι και βασικός από την ώρα που ήρθε Σόμσον-Πιούζι (3/0), ο αναπληρωματικός στόπερ Χάιντς (7/0), ο βασικός κεντρικός αμυντικός Χούμπερς (8/0), ο ενίοτε βασικός στόπερ Σμιντ (11/0) και ο αμυντικός Κίλιαν που δεν έχει αγωνιστεί φέτος.
ΛΕΙΨΙΑ
Δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, το επιβεβαίωσε και στην φιλοξενία της Μάιντζ από την οποία ηττήθηκε με 2-1. Από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου έδωσε επτά αγώνες για το πρωτάθλημα, νίκησε μόνο στους δύο, μία φορά ήρθε ισόπαλη, η πρόσφατη ήττα ήταν η τέταρτη. Απρόσεκτη στην ανασταλτική λειτουργία έδωσε δικαιώματα στην αντίπαλο που τα εκμεταλλεύτηκε. Προηγήθηκε στο 40’ με τον Χάρντερ, αλλά δεν πήγε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια καθώς οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με πέναλτι στο 45+6’. Μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους η Μάιντζ σκόραρε ξανά. Προσπάθησε για την ισοπαλία, χρόνο είχε, το καθαρό μυαλό από τις τελικές επιλογές των παικτών της έλειψε. Τρείς φορές έφτασε κοντά στο γκολ απέτυχε σε όλες.
Πλέον εκεί που βρισκόταν μεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης μέχρι την 12η αγωνιστική, έπεσε στην πέμπτη (11-3-6) μένοντας στο -3 από την τετράδα. Η Κολωνία είναι μια φιλική προς αυτήν έδρα. Σε επτά επισκέψεις από το 2016 και έπειτα ηττήθηκε μόνο μία φορά. Νίκησε τρείς, άλλες τόσες οι ισοπαλίες.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός αγώνων ο βασικός στόπερ Λουκέμπα (16/1), ο βασικός δεξιός μέσος Ουεντραόγκο (11/3), ο αμυντικός Γκέμπελ που δεν έχει αγωνιστεί φέτος. Επιστρέφει από τιμωρία λόγω καρτών ο βασικός κεντρικός μέσος Μπαουμγκάρντερ (19/6). Έτοιμος για το ντεμπούτο του ο επιθετικός Γκρούντα, δανεικός από την Μπράιτον.
Εκτίμηση
Αυτή τη φορά η Κολωνία θα έχει δυσκολότερη αποστολή στην έδρα της, η Λειψία είναι σαφώς καλύτερη ομάδα από την Βόλφσμπουργκ επιπρόσθετα θα επιδιώξει να επανορθώσει για την εντός έδρας ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής. Συνυπολογίζοντας και την υπέρ της προϊστορία, της ανήκει ο τίτλος του φαβορί. Διπλό.
Βελέζ Σάρσφιλντ
Μπόκα Τζούνιορς
Πλατένσε
Ιντεπεντιέντε
Ουρακάν
Σαν Λορέντζο
Σαρμιέντο Χουνίν
Ατλέτικο Τουκουμάν
Χιμνάσια Μεντόζα
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Μαλίν
Αντβέρπ
Κλαμπ Μπριζ
Σταντάρ Λιέγης
Παρί Σεν Ζερμέν
Μαρσέιγ
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
Βαλένθια
Ρεάλ Μαδρίτης
Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπέτις
Γιουβέντους
Λάτσιο
Πάφος
Ομόνοια
Μπράγκα
Ρίο Άβε
Μπενφίκα
Αλβέρκα
Μπάγερν Μονάχου
Ντόρτμουντ
Στουτγκάρδη
Χοφενχάιμ
Φράιμπουργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Αμβούργο
Άουγκσμπουργκ
Ουνιόν Βερολίνου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Βέρντερ Βρέμης
Μάιντζ
Ζανκτ Πάουλι
Γκλάντμπαχ
Βόλφσμπουργκ
Χαϊντενχάιμ
Βλέπω ακόμη μία "γκέλα" από την Λειψία. Βγάζει πάθος στην έδρα της η Κολωνία. Ισοπαλία με τελικό σκορ 2-2.