Ώρα για αντίδραση
Η Νάπολι υποδέχεται τη Μίλαν για την 30η αγωνιστική της Σέριε Α.
ΝΑΠΟΛΙ
Δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Βενέτσια στην εκτός έδρας αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής, έμεινε στο 0-0 κι έχασε σημαντικό έδαφος στη «μάχη» του πρωταθλήματος. Μπήκε δυνατά βέβαια στο ματς και είχε δοκάρι στο 6’ με τον Ρασπαντόρι αλλά δεν μπόρεσε να επιβάλει τον ρυθμό της. Δημιούργησε βέβαια άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον ΜακΤόμινεϊ όμως είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να της αρνείται το γκολ. Λίγο έλειψε μάλιστα να βρεθεί πίσω στο σκορ στο 42’, ο Λουκάκου «άγγιξε» το κγολ στο 45’ αλλά στην επανάλαψη οι ευκαιρίες της ήταν λιγοστές αν και στις καθυστερήσεις ο Σιμεόνε θα μπορούσε να της είχε χαρίσει τη νίκη.
Σε ένα κρίσιμο σημεία της σεζόν φαίνεται να της λείπει το «μέταλλο» για να κάνει δικό της το πρωτάθλημα. Αυτό μπορώ να πω με βάση το γεγονός ότι μετράει μόλις μία νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια της στη Σέριε Α και έτσι έχει βρεθεί στο -3 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Ίντερ. Ακόμα βέβαια παραμένει στο «κόλπο» του τίτλου κι έχει ένα πρόγραμμα μπροστά της που της επιτρέπει να ελπίζει, αρκεί βέβαια να παρουσιάσει ένα καλύτερο πρόσωπο. Μπορεί να το κάνει, το έχει αποδείξει νωρίτερα μέσα στο πρωτάθλημα αλλά πρέπει να βρει και πάλι τη αυτοπεποίθηση της.
«Θα ήμασταν τρελοί αν δεν πιστεύαμε στον τίτλο. Έχουμε ακόμα 9 παιχνίδια και είμαστε στο -3 από την κορυφή. Με όλες τις δυνάμεις και τις αδυναμίες μας είμαστε εδώ σε μία θέση που κανείς δεν την είχε φανταστεί στο ξεκίνημα της σεζόν. Είναι σωστό να πιστεύουμε σε αυτό και να κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε», σχολίασε ο κόουτς Κόντε.
Αγωνιστικά Νέα: Επιστρέφει ο εξτρέμ Νέρες (22/2). Νέα απώλεια ο μπακ Σπινατσόλα (20/1) ενώ είναι αμφίβολος ο μέσος Ανγκισά (27/5).
ΜΙΛΑΝ
Πέτυχε άλλη μία ανατροπή την προηγούμενη αγωνιστική κι έτσι κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 εντός έδρας της Κομο. Μπορεί να έχασε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Μούσα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης αλλά η εικόνα της δεν ήταν καλή, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την κατοχή και τελικά να ανοίγουν το σκορ στο 33’ και να χάνουν ευκαιρία και για το 2-0. Στην επανάληψη βέβαια οι «ροσονέρι» ανέβασαν την απόδοση του, ισοφάρισαν με ένα διαγώνιο σουτ του Πούλισικ στο 53’ και στο 75’ ο Ράιντερς με ωραίο πλασέ έπειτα από υπέροχη ασίστ του Έιμπραχαμ «έγραψε» το 2-1. Ο Ολλανδός μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα στη συνέχεια αλλά η ευκαιρία που έχασε δεν «στοίχισε» στην ομάδα του.
Πέτυχε έτσι τη δεύτερη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι εντυπωσίασε με την απόδοση της. Έχει δεχτεί γκολ και στα πέντε τελευταία ματς που έχει δώσει στη Σέριε Α και δεν θεωρώ ότι πάντα θα βρίσκει τον τρόπο να παίρνει αποτελέσματα. Οφείλει να γίνει πιο συμπαγής διαφορετικά δεν θα τερματίσει καν στην πρώτη επτάδα της βαθμολογίας και για την ώρα βρίσκεται στην ένατη θέση.
Την Τετάρτη βέβαια υποδέχεται την Ίντερ για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ιταλίας όπου είναι και ο μεγάλος διαφαινόμενος στόχος της για φέτος, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η χρονιά. Όπως και να έχει είναι ένα σύνολο όπου δεν μπορείς να εμπιστευτείς, παρά το ταλέντο που διαθέτει.
«Περιμένω μία Νάπολι με ποιότητα που θα βγάλει την εικόνα του προπονητή της, δηλαδή ένταση κι επιθετικότητα. Από τον Λουκάκου και τη δουλειά που κάνει ο Ρασπαντόρι, στον Λομπότκα που είναι ο «άρχοντας» στο κέντρο. Ξέρουμε τα πάντα γι΄αυτούς και είμαστε πολύ καλά προετοιασμένοι»
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο μέσος Μούσα (24/0). Παραμένει εκτός ο μπακ Έμερσον (17/0).
Εκτίμηση
Η Νάπολι έχει αφήσει αρκετούς βαθμούς το τελευταίο διάστημα, βρέθηκε στη δεύτερη θέση και πλέον «κυνηγάει» την Ίντερ, κάτι που από μόνο του είναι μία δύσκολη αποστολή. Θέλει να επιστρέψει στις νίκες και μάλιστα σε ένα απαιτητικό παιχνίδι, απέναντι σε μία Μίλαν όμως που δεν πείθει με την απόδοση της. Οι «ροσονέρι» είναι ή του ύψους ή του βάθους και δεν τους «πιάνεις» εύκολα. Θα πάω με τον άσο και λόγω έδρας.
Λίβερπουλ
Τότεναμ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Φούλαμ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Άστον Βίλα
Κρίσταλ Πάλας
Λιντς
Μπελγράνο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Ρίβερ Πλέιτ
Σαρμιέντο Χουνίν
Τίγκρε
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Ουνιόν Σάντα Φε
Μπόκα Τζούνιορς
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Ροσάριο Σεντράλ
Μπάνφιλντ
Αούστρια Βιέννης
Στουρμ Γκρατς
Σάλτσμπουργκ
Ραπίντ Βιέννης
Φλουμινένσε
Ατλέτικο Παραναένσε
Σάντος
Κορίνθιανς
Ιντερνασιονάλ
Μπαΐα
Μποταφόγκο
Φλαμένγκο
Ρεν
Λιλ
Χάβρη
Λυών
Μετς
Τουλούζ
Στρασβούργο
Παρί
Καϊζερσλάουτερν
Καρλσρούη
Ντιναμό Δρέσδης
Πρόισεν Μούνστερ
Σάλκε
Αννόβερο
Στουτγκάρδη
Λειψία
Φράιμπουργκ
Ουνιόν Βερολίνου
Βέρντερ Βρέμης
Μάιντζ
Οντένσε
Κοπεγχάγη
Μπρόντμπι
Βίμποργκ
Μίντιλαντ
Νόρτζελαντ
Σοντερίσκε
Άαρχους
Βασιλεία
Σερβέτ
Λουκέρνη
Βίντερτουρ
Λωζάνη
Γιούνγκ Μπόις
Ελλάς Σύρου
Παναργειακός ΑΠΟ
Χανιά
Καλλιθέα
Αιγάλεω
Ηλιούπολη
Μαρκό
Πανιώνιος
Καλαμάτα
Ολυμπιακός Β'
Ατρόμητος
ΑΕΚ
Παναθηναϊκός
Παναιτωλικός
ΠΑΟΚ
Λεβαδειακός
Κηφισιά
Βόλος ΝΠΣ
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Σινσινάτι
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Σιάτλ Σάουντερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Ντάλας
Σαν Ντιέγκο
Ντιναμό Χιούστον
Πόρτλαντ Τίμπερς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Όστιν
Σικάγο Φάιαρ
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Σεντ Λούις Σίτι
Νιου Γιόρκ Σίτι
Κολοράντο Ράπιντς
Ορλάντο Σίτι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σάρλοτ
Ίντερ Μαϊάμι
Κόμο
Ρόμα
Βερόνα
Τζένοα
Σασσουόλο
Μπολόνια
Πίζα
Κάλιαρι
Τρόμσο
Φρέντρικσταντ
Κφουμ Όσλο
Σταρτ
Βαλερένγκα
Σάντεφιορντ
Αάλεσουντ
Λίλεστρομ
Κρίστιανσουντ
Μπραν
Άλκμααρ
Χέρακλες
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Μπρέντα
Τβέντε
Ουτρέχτη
Φέγενορντ
Εξέλσιορ
Νταντί
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σεντ Μίρεν
Ρέιντζερς
Ίντερ
Γιουβέντους
Φιορεντίνα
Αταλάντα
Λάτσιο
Τορίνο
Ουντινέζε
Πάρμα
Βενέτσια
Λέτσε
Έμπολι
Μόντσα