Με ψυχολογία από την πρόκριση η Ίντερ
Η Μπολόνια υποδέχεται την Ίντερ για την 33η αγωνιστική της Σέριε Α.
ΜΠΟΛΟΝΙΑ
«Πλήρωσε» το κακό της ξεκίνημα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αταλάντα την προηγούμενη αγωνιστική και έτσι γνώρισε την ήττα με 2-0. Φάνηκε να μην έχει την απαραίτητη συγκέντρωση στην αρχή του παιχνιδιού, είχε κακές τοποθετήσεις στην άμυνα της και κάπως έτσι δέχθηκε δύο γκολ έως το 21’. Απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 35’ όταν και είχε δοκάρι με τον Εντόι, ήταν καλύτερη σε όλο το δεύτερο μέρος όμως και πάλι δεν κατάφερε να βρει ένα τέρμα που θα της έδινε ελπίδες έστω για την ισοπαλία.
Έτσι μετά από έξι αγωνιστικές γνώρισε και πάλι την ήττα και μπήκε τέλος στο θετικό σερί που έτρεχε. Ακόμα βέβαια έχει βάσιμες ελπίδες για την 4η θέση όμως με το πρόγραμμα που έχει κάλλιστα μπορεί να βρεθεί ακόμα κι εκτός Ευρώπης. Η εικόνα της βέβαια είναι αρκετά καλή και στο σύλλογο επικρατεί ένας ενθουσιασμός σχετικά με την διαφαινόμενη πρόκριση της στον τελικό του Κυπέλλου. Την Πέμπτη υποδέχεται την Έμπολι μετά τη νίκη της ε 3-0 στο πρώτο ματς και απλά θα χρειαστεί να δείξει τη στοιχειώδη σοβαρότητα για να πάρει την πρόκριση.
Πιστεύω ότι τα δύσκολα παιχνίδια που έχει έως το τέλος στη Σέριε Α, ακόμα και αν της στοιχίσουν την ευρωπαϊκή έξοδο, θα είναι μία πολύ καλή προετοιμασία για τον τελικό όπου θα βρει μπροστά της είτε την Ίντερ είτε τη Μίλαν.
«Ο στόχος είναι η Ευρώπη και όχι απαραίτητα το Τσάμπιονς Λιγκ. Αν το καταφέρουμε θα είναι τρομερή επιτυχία όμως ο στόχος της ομάδας είναι η ευρωπαϊκή συμμετοχή. Συμβαίνουν παιχνίδια σαν αυτό στο Μπέργκαμο και το έχουμε αφήσει πίσω μας», επισήμανε ο κόουτς Ιταλιάνο
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο κίπερ Σκορούπσκι (23/0), ο μέσος Φέργκιουσον (13/1) κι ο μπακ Καλάμπρια (7/0). Αμφίβολος ο φορ Κάστρο (30/8).
ΙΝΤΕΡ
Για δεύτερο σερί παιχνίδι απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας κι έτσι το βράδυ της Τετάρτης στο Μιλάνο ήρθε ισόπαλη με 2-2 και βρέθηκε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ όπου θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα. Η νίκη της με 2-1 στο πρώτο μέρος της έδινε προβάδισμα, αυτή τη φορά είχε καλό πρόσωπο στο ξεκίνημα του προσπάθησε και να απειλήσει. Κράτησε σχετικά εύκολα το μηδέν στο πρώτο μέρος όμως στο 52’ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Δεν πτοήθηκε, δεν πανικοβλήθηκε αλλά απάντησε άμεσα με τον Λαουτάρο στο 58’ έπειτα από εκτέλεσε κόρνερ του Ντιμάρκο, δύο λεπτά μετά ο Ντάιερ στέρησε σίγουρο γκολ στον Νταρμιάν αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Παβάρ με κεφαλιά έκανε την ανατροπή.
Από εκεί κι έπειτα βέβαια πιέστηκε, είδε την Μπάγερν να ισοφαρίζει στο 76’ αλλά η άμυνα των Ιταλών και η κλάση του Ζόμερ της έδωσαν μία σπουδαία πρόκριση.
Υπέφερε; Ναι αν και όχι όπως στο πρώτο ματς. Έπαιξε σαν μεγάλη ομάδα που είναι, έκανε κατάθεση ψυχής στο γήπεδο και βρίσκεται στα ημιτελικά. Όλα αυτά τα έχει καταφέρει με το δικό της στυλ, με τον Μχιταριάν, τον Τσαλχάνογλου και τον Ατσέρμπι να δίνουν την εμπειρία που χρειάζεται και τον Μπαρέλα με τον Λαουτάρο και τον Ντιμάρκο την ποιότητα και την κλάση που έχουν οι πραγματικά σπουδαίοι ποδοσφαιριστές.
Τώρα καλείται να πάρει άλλο ένα μεγάλο αποτέλεσμα στη «μάχη» που δίνει για την κατάκτηση του τίτλου. Θέλει να αυξήσει και πάλι τη διαφορά από τη Νάπολι στους τρεις βαθμούς ενώ την Τρίτη ακολουθεί και ο δεύτερος αγώνας με τη Μίλαν για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας. Δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να έχει την ίδια καλή απόδοση στα σερί απαιτητικά παιχνίδια που υπάρχουν μπροστά της και θεωρώ κάπου θα υποχωρήσει.
Αγωνιστικά Νέα: Νέα απώλεια ο φορ Τουράμ (31/14). Παραμένουν εκτός ο μπακ Ντούμφρις (25/6) κι ο μέσος Ζιελίνσκι (22/2).
Εκτίμηση
Η Μπολόνια ηττήθηκε μετά από καιρό αλλά παραμένει εντός των στόχων της και ίσως να τα έχει πάει και καλύτερα απ’ ότι περίμενε. Θέλει να εκμεταλλευτεί την κούραση της Ίντερ, με τους «νερατζούρι» να έρχονται με ανεβασμένη ψυχολογία αλλά έχουν να διαχειριστούν και σερί απαιτητικά παιχνίδια. Κάπου θα «γκελάρουν» αλλά σήμερα θα πάω με το μομέντουμ και το διπλό.
Τσάρλτον
Πόρτσμουθ
Σουόνσι
Μπέρνλι
Σαουθάμπτον
Μπρίστολ Σίτι
Πρέστον
Λίνκολν Σίτι
Μπλάκμπερν
Μίλγουολ
Μίντλεσμπρο
Νόριτς
Γουότφορντ
Στόουκ
Ντέρμπι
Μπέρμιγχαμ
Μπόλτον
Κάρντιφ
Γουέστ Μπρομ
ΚΠΡ
Σάντερλαντ
Άρσεναλ
Τότεναμ
Έβερτον
Τσέλσι
Χαλ
Μπόρνμουθ
Μπρέντφορντ
Λίβερπουλ
Φούλαμ
Κρίσταλ Πάλας
Ίπσουιτς
Άστον Βίλα
Νότιγχαμ Φόρεστ
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Αλντοσίβι
Ατλέτικο Τουκουμάν
Ρίβερ Πλέιτ
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Ουνιόν Σάντα Φε
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Πλατένσε
Ντεφένσα Xoυστίσια
Χιμνάσια Μεντόζα
Μπόκα Τζούνιορς
Σέντραλ Κόρδοβα
Αλτάχ
Γκράτσερ ΑΚ
Βολφσμπέργκερ
Ραπίντ Βιέννης
Κοριτίμπα
Ατλέτικο Παραναένσε
Λοριάν
Τουλούζ
Οσέρ
Νις
Παρί
Λυών
Χάβρη
Ανζέ
Στρασβούργο
Μονακό
Μαγδεμβούργο
Καϊζερσλάουτερν
Μπόχουμ
Γκρόιτερ Φιρτ
Μπραουνσβάιγκ
Ντιναμό Δρέσδης
Ζανκτ Πάουλι
Βόλφσμπουργκ
Κολωνία
Βέρντερ Βρέμης
Χοφενχάιμ
Στουτγκάρδη
Φράιμπουργκ
Γκλάντμπαχ
Ντόρτμουντ
Πάντερμπορν
Μάιντζ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Άουγκσμπουργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Λουγκάνο
Γιούνγκ Μπόις
Σεντ Γκάλεν
Σιόν
Τουν
Γκρασχόπερς
Ηρακλής
Ατρόμητος
Ολυμπιακός
ΟΦΗ
Μαρκό
Καλλιθέα
ΑΕΛ Novibet
Ζάκυνθος
Κολόμπους Κρου
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Κολοράντο Ράπιντς
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σιάτλ Σάουντερς
Ντάλας
Πόρτλαντ Τίμπερς
Ορλάντο Σίτι
Τορόντο
DC Γιουνάιτεντ
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ντιναμό Χιούστον
Σινσινάτι
Σάρλοτ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Λος Άντζελες
Ίντερ Μαϊάμι
Νάσβιλ
Σεντ Λούις Σίτι
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Αταλάντα
Κάλιαρι
Λάτσιο
Μίλαν
Τζένοα
Φροζινόνε
Ανόρθωση
ΑΠΟΕΛ
Ομόνοια
Απόλλων Λεμεσού
Καρμιώτισσα
Ομόνοια Αραδίππου
Τιχουάνα
Κερέταρο
Ατλάντε
Πατσούκα
Νεκάξα
Πουέμπλα
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Χρόνινγκεν
Καμπούρ
Ναϊμέγκεν
Τβέντε
Ντεν Χάαγκ
Φορτούνα Σιτάρντ
Άγιαξ
Ακαντέμικο Βίσεου
Βιτόρια Γκιμαράες
Κάζα Πία
Πόρτο
Νασιονάλ Μαδέιρα
Αλβέρκα
Κιλμάρνοκ
Αμπερντίν
Ρος Κάουντι
Χιμπέρνιαν
Γκέτεμποργκ
Χάλμσταντ
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Βαστέρας ΦΚ
Νάπολι
Ρόμα
Γιουβέντους
Φιορεντίνα
Κόμο
Τορίνο
Ουντινέζε
Πάρμα
Βενέτσια
Λέτσε
Βερόνα
Έμπολι
Μόντσα