Για εκδίκηση η Ίντερ, με «αέρα» η Φιορεντίνα
H Ίντερ υποδέχεται τη Φιορεντίνα στο παιχνίδι που «ρίχνει» την αυλαία της 24ης αγωνιστικής της Σέριε Α με τις δύο ομάδες να έρχονται αντιμέτωπες για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις ημέρες.
Το ταξίδι της στη Φλωρεντία την Πέμπτη δεν είχε την κατάληξη που θα ήθελε καθώς γνώρισε την ήττα με 3-0 από τη Φιορεντίνα για την εξ αναβολης αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής. Το παιχνίδι ξεκίνησε από το 17’ όπου είχε σταματήσει μετά την κατάρρευση του Μπόβε στο γήπεδο, η ίδια είχε την κατοχή αλλά στην ουσία δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά.
Από μία στατική φάση στο 59’ μάλιστα βρέθηκε πίσω στο σκορ και εννιά λεπτά μετά δέχτηκε και δεύτερο τέρμα. Ακόμα και τότε παρά το γεγονός ότι κυκλοφορούσε την μπάλα δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της επιθετικά και στο 89’ ένα λάθος της άμυνας της έδωσε την ευκαιρία στον Κεν να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.
Αυτή ήταν ίσως η χειρότερη της φετινή εμφάνιση που έφερε και την πιο «βαριά» της ήττα ενώ είναι η πρώτη φορά που χάνει με τρία γκολ διαφορά σε παιχνίδι με τον Ιντζάγκι στον πάγκο της! Ο Ιταλός ανέλαβε την ευθύνη για το αποτέλεσμα και ξέρει ότι η ομάδα του δεν ήταν αυτή που πρέπει. Πλεόν είναι στο -3 από την πρωτοπόρο Νάπολι χωρίς παιχνίδι λιγότερο κι από εδώ και πέρα κάθε ματς είναι αρκετά σημαντικό. Είναι βέβαια ένα σύνολο που ξέρει να αντιδράει και σήμερα περιμένω να δω μία σαφώς καλύτερη Ίντερ.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο μπακ Ντούμφρις (20/6). Παραμένει εκτός ο φορ Κορέα (5/1). Αμφίβολος ο μπακ Ντιμάρκο (22/3).

Πραγματοποίησε μία από τις πιο πειστικές της εμφανίσεις στην αναμέτρηση με την Ίντερ την Πέμπτη στη Φλωρεντία και πήρε μία σπουδαία νίκη με 3-0. Το παιχνίδι ξεκίνησε από το 17’ όπου και είχε σταματήσει λόγω του περιστατικού με τον Μπόβε και η ίδια έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της. Μπορεί να μην κρατούσε για πολύ ώρα την μπάλα στα πόδια της αλλά έκλεινε πολύ καλά τους χώρους προς την εστία του Ντε Χέα και δεν επέτρεψε στην καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος να δημιουργήσει ουσιαστικές ευκαιρίες.
Στο 59’ μάλιστα ο Ρανιέρι με ωραίο τελείωμα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ της έδωσε το προβάδισμα για να έρθει στο 68’ ο Κεν με υπέροχη κεφαλιά να διπλασιάσει τα τέρματα της. Αμυνόταν υποδειγματικά και στο 89’ ο Ιταλός επιιθετικός, που φέτος κάνει σεζόν καριέρας, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντιμάρκο και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.
Το αποτέλεσμα αυτό την έφερε στην 4η θέση στην ισοβαθμία με τη Λάτσιο, πέτυχε μάλιστα την τρίτη σερί της νίκη στη Σέριε Α και με τέτοιες εμφανίσεις μπορεί να ονειρεύεται μία θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα μοιάζει ενισχυμένη, επιθετικά είναι σαφώς καλύτερη από πέρσι και με μεγαλύτερη ποιότητα και μπορεί να κάνει την έκπληξη φέτος είτε στην Ιταλία είτε στο Κόνφερες Λιγκ.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο στόπερ Κομούτσο (21/0). Επιστρέφει ο μέσος Αντλί (20/3). Δύσκολα θα είναι έτοιμος ο επιθετικός Γκούντμουντσον (12/4).

Εκτίμηση
Η Ίντερ ηττήθηκε με 3-0 την Πέμπτη στη Φλωρεντία και σήμερα ο άσος είναι στο 1.47. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Σίγουρα περιμένω οι «νερατζούρι» να βγάλουν αντίδραση αλλά οι αποδόσεις αδικούν τη Φιορεντίνα. Οι «βιόλα» είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, πλέον έχουν και περισσότερες επιλογές και μπορεί στο «Σαν Σίρο» τα πράγματα να είναι διαφορετικά αλλά θεωρώ θα βρουν ένα γκολ. Θα πάω με το αμφίσκορο.