Πλήρεις και οι δύο στη «μονομαχία» με φόντο το Τσάμπιονς Λιγκ
* Η Μπέτις δίνει τα εντός στο «Cartuja» (ίδια πόλη) κι όχι στη φυσική της έδρα, που γίνονται έργα.
** Μόλις μία νίκη έχει η Μπέτις στις 5 πιο πρόσφατες επισκέψεις της Ατλέτικο Μαδρίτης (1-1-3). Ήταν στο περσινό ματς για το πρωτάθλημα, όπου κέρδισε με 1-0. Η Ατλέτικο μετρά επίδοση 9-2-1 στα 12 τελευταία μεταξύ τους, ανεξαρτήτως έδρας (όλα για τη La Liga).
ΜΠΕΤΙΣ
Έφερε «λευκή» ισοπαλία με την Γκενκ, στο Βέλγιο, για την 3η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν ήταν καλύτερη αλλά κατάφερε να φύγει με τον βαθμό, αξιοποιώντας τις αμυντικές αδυναμίες των αντιπάλων. Ο ένας «φοβόταν» τον άλλο κι έγινε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις, εξ ου και το φτωχό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Καρέτσα ωστόσο παραλίγο να έφευγε νικήτρια όταν είχε δοκάρι στο 80', που ήταν και η μοναδική αξιόλογη φάση του αγώνα. Παρέμεινε αήττητη στη League Phase (1-2-0), βρίσκεται στη 16η θέση.
Για τη Λα Λίγκα, ήταν καλύτερη από την Βιγιαρεάλ, σε όλο το παιχνίδι και παρότι έμεινε με 2-0 πίσω στο σκορ, κατάφερε να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις. Ήταν κάτι που δικαιούταν, βάσει της εμφάνισής της. Με την έναρξη του αγώνα είχε τρεις ευκαιρίες με τον Ερνάντες στο 7' και στο 12' και με τον Εζανζουλί στο 24'. Στο 25' και στο 33' απάντησε η Βιγιαρεάλ και στο 44' προηγήθηκε με 1-0. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε. Άσκησε πίεση κι είχε χαμένες ευκαιρίες στο 51' με τον Γκόμεθ, στο 53' με τον Νάθαν, στο 54' με τον Ερνάντες και στο 58' με τον Φίρπο. Σε αντεπίθεση όμως δέχθηκε στο 64' το 2-0 από τον Μολέιρο. Δύο λεπτά αργότερα ο Άντονι μείωσε σε 2-1. Αργότερα στο 90+4' ο ίδιος παίχτης κάνει το τελικό 2-2.
Βρίσκεται στην 6η θέση της κατάταξης, «αγκαζέ» με την αποψινή της αντίπαλο, ενώ «τρέχει» αήττητο σερί 8 αγώνων, σε όλες τις διοργανώσεις (4-4-0). Επόμενοι αγώνες στις 30/10 εκτός με την Πάλμα ντελ Ρίο για το Κύπελλο και στις 2/11, εντός με τη Μαγιόρκα.
Αγωνιστικά Νέα: Η ομάδα της Μπέτις θα αντιμετωπίσει τον αγώνα πλήρης με μόνη απουσία του μακροχρόνια τραυματία, κεντρικού χαφ και αρχηγού της Ίσκο Αλαρκόν. Εκτός αποστολής έπειτα από τεχνική απόφαση του προπονητή έμειναν ο δεξιός μπακ Άνχελ Ορτίθ (2/0) και ο δεξιός εξτρέμ Πάμπλο Γκαρθία (6/0).
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Συνετρίβη από την Άρσεναλ με 4-0, για το Τσάμπιονς Λιγκ, σε ένα αγώνα που προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό, αλλά ήταν άστοχη επιθετικά. Κράτησε το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο και είχε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 49', σε δοκάρι του Άλβαρες. Ωστόσο μετά το 57', που έγινε το 1-0 , ανοίχτηκε για να ισοφαρίσει και μέσα σε δεκατρία λεπτά, δέχτηκε άλλα τρία γκολ (64', 67', 70'). Υποχώρησε στη 19η θέση της βαθμολογίας του Champions League, έπειτα από απογοητευτική εμφάνιση, πρέπει να την αφήσει πίσω και να επικεντρωθεί στον αποψινό δύσκολο αγώνα για τη Λα Λίγκα.
Στην προηγούμενη αγωνιστική ήταν πολύ καλύτερη από την Οσασούνα, την οποία υπέταξε τελικά με 1-0, χάνοντας όμως πολλές ευκαιρίες. Είχε ικανοποιητική απόδοση κι από την αρχή ήταν στην επίθεση. Στο 4' ο Χιμένεθ, στο 6' ο Γκρισμάν έχασαν τις πρώτες ευκαιρίες. Στη συνέχεια και μέχρι το 69', που μπήκε το γκολ από τον Αλμάδα, ο κίπερ της Οσασούνα, Ερέρα, είχε «κατεβάσει» τα ρολά, σταματώντας τις προσπάθειες των παικτών της Ατλέτικο, σε έξι περιπτώσεις. Οι Βάσκοι είχαν μόνο δύο φάσεις (25', 27'). Όπως συχνά συμβαίνει παραλίγο να δεχτεί την ισοφάριση στο τέλος, όταν στο 89' το πλασέ εξ επαφής του Μπούντιμιρ σταμάτησε ο Όμπλακ και κράτησε το πολύτιμο τρίποντο.
Συνολικά στο πρωτάθλημα έχει ξοδέψει βαθμούς και χάσει την επαφή με την κορυφή, όπου ήταν ο στόχος της στο ξεκίνημα της σεζόν. Την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τη Σεβίλλη (1/11).
Αγωνιστικά Νέα: Ξεπέρασαν τα προβλήματά τους και υπολογίζονται ο χαφ Καρντόσο (3/0) και ο αριστερός μπακ Ρουγκέρι (6/0). «Λευκό» το απουσιολόγιο του προπονητή Σιμεόνε, μπορεί να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.
Εκτίμηση
Κρίσιμη αναμέτρηση για την πρώτη τετράδα. Από τις πλέον δυσκολοκατάβλητες ομάδες η Μπέτις, έστω κι όταν δεν πιάνει την επιθυμητή απόδοση βρίσκει τον τρόπο να αποσπά τα αποτελέσματα που θέλει. Η Ατλέτικο παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και δεν μπορεί να βρει ρυθμό. Πάντως έχει ξοδέψει πολλούς βαθμούς και τα περιθώρια στενεύουν, αναμένεται να ρισκάρει. Επιλογή μας το να σκοράρουν αμφότερες.
Τουλούζ
Ρεν
Στρασβούργο
Οσέρ
Παρί
Λυών
Ναντ
Μονακό
Μαρσέιγ
Ανζέ
Νις
Λιλ
Μετς
Λανς
Λοριάν
Παρί Σεν Ζερμέν
Χάβρη
Μπρεστ
Ατρόμητος
Παναθηναϊκός
Λεβαδειακός
Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΟΚ
ΑΕΛ Novibet
Ολυμπιακός
Βόλος ΝΠΣ
Αιγάλεω
Άρης
Ηλιούπολη
ΑΕΚ
Τζένοα
Κρεμονέζε
Μπολόνια
Τορίνο
Ίντερ
Φιορεντίνα
Ρόμα
Πάρμα
Κόμο
Βερόνα
Γιουβέντους
Ουντινέζε
Ρεάλ Μαδρίτης
Βιγιαρεάλ
Εσπανιόλ
Μπαρτσελόνα
Έλτσε
Οσασούνα
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Αλαβές
Βαλένθια
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Μαγιόρκα
Χετάφε
Ράγιο Βαγιεκάνο
Θέλτα
Τζιρόνα
Σεβίλλη
Ρεάλ Οβιέδο
Λεβάντε
x2 over k gg