Σε άνοδο η μία, σε κάθοδο η άλλη
Η Αθλέτικ Μπιλμπάο κάνει την αγωνιστική της κοιλιά στα τελευταία παιχνίδια και υποδέχεται την ανεβασμένη Βαγιαδολίδ που είχε μια μέρα λιγότερη για ξεκούραση.
ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟΗ Αθλέτικ Μπιλμπάο δεν ξεκίνησε καλά τον Νοέμβριο και μετράει μόλις μια νίκη στους έξι τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος και αρχίζει να χάνει την επαφή με την τριάδα.
«Είναι το χειρότερο παιχνίδι που έχουμε παίξει. Όταν δεν έχουμε την ιδέα να είμαστε έντονοι, βλέπουμε τα προβλήματά μας. Ήταν πολύ καλύτεροι από εμάς από το πρώτο λεπτό και ήμασταν πολύ ισότιμοι στο παιχνίδι. Δεν παίξαμε γρήγορα και, παρά το γεγονός ότι φαινόταν ότι ήταν κολλημένοι στο γήπεδο τους, είχαν τις ευκαιρίες . Στην πραγματικότητα, είναι το παιχνίδι στο οποίο ο τερματοφύλακάς μας χρειάστηκε να σώσει τις περισσότερες καταστάσεις. Δεν μπορούσαμε να βρούμε χώρο και κάθε φορά που μας έκλεβαν δημιουργούσαν καταστάσεις γκολ», είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.
Αγωνιστικά Νέα: Εμεινε εκτός ο μέσος Ντάνι Γκαρθία (8/0).
ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔΗ Βαγιαδολίδ έχασε στη συνέχεια τρομερές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ, αλλά ο πορτιέρο κατέβασε ρολά και η Έλτσε μείωσε με τον Χοσάν στο 63΄, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο, καθώς η αντίπαλος της ήταν κατά πολύ ανώτερη.
«Πιστεύω ότι κάναμε ένα πολύ ολοκληρωμένο παιχνίδι. Ένα από τα πιο ολοκληρωμένα. Με πονάει που βλέπω την Έλτσε έτσι, έχει υπέροχους παίκτες αλλά τώρα δεν τα πάνε καλά. Νομίζω ότι αξίζαμε τη νίκη και το συναίσθημα που έχω είναι ότι η ομάδα είναι συνδεδεμένη και οι οπαδοί επίσης. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Πιστεύω ότι ήμασταν πολύ καλοί. Και τώρα πάμε στο Μπιλμπάο με όλη την επιθυμία», είπε ο προπονητής Πατσέτα.
Αγωνιστικά Νέα: Νέες απώλειες ο στόπερ Χάβι Σάντσεθ (12/1) και ο μπακ Εσκουντέρο (9/0). Δεν είναι διαθέσιμοι ξανά ο μπακ Λουίς Πέρεθ (5/0) και οι μέσοι Κένεντι (1/0), Ανουάρ (3/1) και Μάλσα (4/0).
Εκτίμηση
Η Αθλέτικ Μπιλμπάο προέρχεται από το χειρότερο της παιχνίδι στη σεζόν χάνοντας στην έδρα της Χιρόνα και φαίνεται να βρίσκεται σε μίνι αγωνιστική κρίση με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Απέναντι της θα βρει την Βαγιαδολίδ που έπαιξε μια μέρα αργότερα, αλλά είναι σε... άνοδο έχοντας τρεις νίκες στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές. Περιμένουμε μια αντίδραση από τους Βάσκους και δη στο Σαν Μαμές, αλλά οι αποδόσεις στον άσο αδικούν κατά πολύ τη Βαγιαδολίδ. Θα ποντάρουμε στο αμφίσκορο.
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ατλάντε
Τίγκρες
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Άουντα
Ντιναμό Σίτι
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Χουάρεζ
Λάρνε
Ιμπέρια 1999
Σάρλοτ
Πούμας
Κολόμπους Κρου
Άτλας
Σινσινάτι
Πατσούκα
Σάμροκ Ρόβερς
Εγκνατία Ρογκοζίνα
Χάποελ Μπερ Σεβά
Ερυθρός Αστέρας
Σπάρτα Πράγας
Λυών
Λέφσκι Σόφιας
Καϊράτ Αλμάτι
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Μπόντο Γκλιμτ
Αραράτ Αρμενία
Τσέλιε
Ολυμπιακός
Ναϊμέγκεν
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Κάουνο Ζαλγκίρις
Μιάλμπι
Σλόβαν Μπρατισλάβας
Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης
Ατλέτικο Μαδρίτης
Βιγιαρεάλ
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Μαγιόρκα
Οσασούνα
Τζιρόνα
Αλμερία
Μπέτις
Ράγιο Βαγιεκάνο
Βαλένθια
Θέλτα
Χετάφε
Κάντιθ
Σεβίλλη
Εσπανιόλ
Έλτσε