Τρίζει η καρέκλα του προπονητή της Βαγιαδολίδ
Η Βαγιαδολίδ δεν έχει πανηγυρίσει νίκη στο πρωτάθλημα και η θέση του Σέρχιο Γκονζάλεθ δεν είναι ασφαλής και θέλει απέναντι στη Μπιλμπάο να πάρει το πρώτο τρίποντο.* Κεκλεισμένων των θυρών ως μέτρο προστασίας για τον κορονοϊό.
ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ
Ακόμα δεν έχει πανηγυρίσει νίκη στο πρωτάθλημα, αφού ούτε στην 7η αγωνιστική μπόρεσε να πάρει το τρίποντο, χάνοντας στην έδρα της Βιγιαρεάλ με 2-0. Δεν σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη φορά, αν και είχε δύο δοκάρια στο 82' και το 87', ενώ ήταν η 4η ήττα της, στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και πήραν το προβάδισμα με τον Τσουκουέζε στο 21΄ και ο Πάου Τόρες στο 37΄ σημείωσε από κοντά το 2-0. Η Βιγιαρεάλ θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο τέρμα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το σουτ του Ζεράρδ Μορένο στο 42' σταμάτησε στο δοκάρι.«Στο ημίχρονο κοιτάξαμε ο ένας τον άλλον στο πρόσωπο και είπαμε στον εαυτό μας ότι δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε έτσι. Στο πρώτο ημίχρονο βγήκαμε με ταλαιπωρία. Στο δεύτερο ημίχρονο έχουμε δει πως πρέπει να είμαστε. Ο σύλλογος μου έδωσε εμπιστοσύνη για να συνεχίσω να είμαι προπονητής και αισθάνομαι υποστηριζόμενος από τον σύλλογο», τόνισε ο τεχνικός Σέρχιο Γκονζάλεθ.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε και επιστρέφει ο αμυντικός Νάτσο (6/0). Δεν είναι διαθέσιμοι ούτε τώρα οι αμυντικοί Χάβι Σάντσεθ (4/0) και Γιάνκο (1/0).
ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ
Πανηγύρισε μια νίκη με φοβερή ανατροπή και αυτό ίσως την δώσει ηθικό, αφού φιλοξένησε στη χώρα των Βάσκων τη Σεβίλλη και επικράτησε με 2-1. Ο Εν Νεσίρι άνοιξε το σκορ για τους Ανδαλουσιάνους στο 9ο λεπτό και θα μπορούσε να είχε πετύχει το 2-0 στην αρχή του πρώτου ημιχρόνου, αλλά οι αμυντικοί έκοψαν πάνω στη γραμμή. Έτσι, πήρε δύναμη και από κόρνερ στο 76' ισοφάρισε με τον Μουνιαϊν, ο οποίος πλάσαρε από κοντά και δέκα λεπτά αργότερα ο Σάνσετ στη πρώτη του επαφή με τη μπάλα, χάρισε τους τρεις βαθμούς στους γηπεδούχους.
«Όταν χάνουμε το κάνω εγώ και όταν κερδίζουμε το κάνουν οι παίκτες. Είμαι βέβαιος ότι όταν χάνεις υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να παίξεις και να κάνεις αλλαγές. Είναι αυτό που έχει το ποδόσφαιρο. Είμαι σίγουρος ότι στα παιχνίδια που έχουμε χάσει θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο. Είχαμε καλή αυτοεκτίμηση ως ομάδα και το πιο σημαντικό πράγμα για αυτή τη νίκη είναι οι τρεις βαθμοί», ήταν τα λεγόμενα του κόουτς, Γκαϊθκα Γκαριτάνο.
Αγωνιστικά Νέα: Θετικός στον κορονοϊό ο αμυντικός Ντε Μάρκος (1/0). Εκτός ο αμυντικός Ντε Μάρκος (1/0) και ο μέσος Κόρδοβα (2/0).
Εκτίμηση
Η Βαγιαδολίδ δεν είναι καθόλου καλά, δεν έχει νίκη ακόμα στη La Liga και προβληματίζει ιδιαίτερα. Σε παρόμοια κατάταση ήταν και η Μπιλμπάο μέχρι την προηγούμενη αγωνιστική που πέτυχε τεράστια νίκη κόντρα στη Σεβίλλη. Οι δύο ομάδες αρέσκονται στην άμυνα και θα επιλέξουμε το Χ στο ημίχρονο, αφού οι προπονητές τους δεν παίρνουν πολλά ρίσκα.
Χαλ
Γουέστ Μπρομ
Τσάρλτον
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Ίπσουιτς
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μπέρμιγχαμ
Μπρίστολ Σίτι
Μίντλεσμπρο
Ντέρμπι
Πόρτσμουθ
ΚΠΡ
Λέστερ
Μπλάκμπερν
Μίλγουολ
Πρέστον
Νόριτς
Σαουθάμπτον
Κόβεντρι
Γουότφορντ
Στόουκ
Λιντς
Κρίσταλ Πάλας
Έβερτον
Άρσεναλ
Τότεναμ
Λίβερπουλ
Μπράιτον
Σάντερλαντ
Μπόρνμουθ
Μπέρνλι
Μάντσεστερ Σίτι
Γουέστ Χαμ
Γουλβς
Μπρέντφορντ
Νιούκαστλ
Τσέλσι
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Βέστερλο
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Ντέντερ
Σταντάρ Λιέγης
Βάσκο Ντα Γκάμα
Κορίνθιανς
Λειψία
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Άουγκσμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης
Αμβούργο
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Βόλφσμπουργκ
Φράιμπουργκ
Κολωνία
Ουνιόν Βερολίνου
Στουτγκάρδη
Χοφενχάιμ
Μακεδονικός
Νέστος Χρυσούπολης
Καμπανιακός
ΠΑΣ Γιάννινα
Καλαμάτα
Καλλιθέα
Ολυμπιακός
Κηφισιά
Βόλος ΝΠΣ
Παναιτωλικός
Αστέρας Τρίπολης
Άρης
Ρεάλ Μαδρίτης
Σεβίλλη
Γιουβέντους
Ρόμα
Λάτσιο
Κρεμονέζε
Μπρέντα
Τελστάρ
Ναϊμέγκεν
Άγιαξ
Εξέλσιορ
Τσβόλε
Χέρακλες
Χέρενφεν
Ζιλ Βιθέντε
Ρίο Άβε
Εστρέλα Αμαδόρα
Μορεϊρένσε
Σεντ Μίρεν
Λίβινγκστον
Κιλμάρνοκ
Φόλκερκ
Μάδεργουελ
Νταντί
Νταντί Γιουνάιτεντ
Χιμπέρνιαν
Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα
Μπέτις
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Βαλένθια
Γρανάδα
Βιγιαρεάλ
Θέλτα
Οσασούνα
Χετάφε
Λεβάντε
Αλαβές
Έλτσε
Ουέσκα
Κάντιθ
Εϊμπάρ