Οι αποδόσεις της Stoiximan Η Πρέμιερ Λιγκ κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 5 Αυγούστου με το παιχνίδι της Κρίσταλ Πάλας με την Άρσεναλ και φυσικά ακλόνητο φαβορί είναι το δίπολο...
Πρεμιέρα με λονδρέζικο ντέρμπι
Η Άρσεναλ που εμφανίζεται ενισχυμένη στο μεταγραφικό παζάρι και εντυπωσίασε με την εικόνα της στα φιλικά, κάνει πρεμιέρα απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας του Πατρίκ Βιεϊρά, την ομάδα που της έβαλε δύσκολα την περσινή σεζόν.* Λονδρέζικο ντέρμπι, χωρίς αντιπαλότητα
* Ο προπονητής της Κρίσταλ Πάλας, Πατρίκ Βιεϊρά αποτελεί θρύλος της Άρσεναλ ως ποδοσφαιριστής (1996-2005).
* Η Κρίσταλ Πάλας έχει χάσει μόλις ένα από τα οχτώ τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος κόντρα στην Άρσεναλ (2-5-1)

«Πονάει» η απώλεια του Γκάλαγχερ στη μεσαία γραμμή, με τον Άγγλο χαφ, που έπαιζε ως δανεικός από την Τσέλσι, να ήταν ο ενορχηστρωτής της στη μεσαία γραμμή προσφέροντας τόσο σκοράρισμα όσο και δημιουργία (8 γκολ, 5 ασίστ σε 39 ματς). Μέχρι στιγμής ο σύλλογος δεν έχει κινηθεί για την αντικατάσταση του. Η προσθήκη του Ντουκουρέ (Λανς) εγγυάται αρκετά τρεξίματα στη μεσαία γραμμή, ο στόπερ Ρίτσαρντς (Μπάγερν) μπορεί να δώσει λύσεις στην άμυνα, ενώ ο 18χρονος εξτρέμ Εμπιόι (Ντέρμπι) έρχεται να προστεθεί στην αρκετά ταλαντούχα μεσοεπιθετική γραμμή δίπλα στους Έζε και Ολίσε. Το βάρος μπροστά πέφτει και φέτος στον σταρ Ζαχά ενώ η ομάδα περιμένει πολλά και από τον Εντουάρ που είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα την περσινή σεζόν.
Έδωσε αρκετά φιλικά προετοιμασίας και έχασε μόνο αυτά με Λίβερπουλ (0-2) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-3). Στο τελευταίο κέρδισε με 4-2 την Μονπελιέ δείχνοντας σε καλή κατάσταση. Ξεκινάει και φέτος με βασικό στόχο μια χρονιά χωρίς περιπέτειες. Οι μπουκ την κατατάσσουν στο γκρουπ των ομάδων που δύσκολα θα κινδυνεύσουν αλλά δύσκολα θα κάνουν το κάτι παραπάνω.
Την περσινή σεζόν «άγγιξε» το 2x2 κόντρα στην Άρσεναλ, με τον τεχνικό της Βιεϊρά να σχολιάζει: «Θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Νομίζω ότι με τους νέους παίκτες που πήραν θα είναι καλύτερη ομάδα. Είχαν πολύ καλά παιχνίδι στην προετοιμασία. Νομίζω βρίσκονται σε καλύτερη θέση από ότι πέρσι. Έχουν την ομάδα για να αποτελέσουν διεκδικητές του τίτλου. Ξέρουμε ότι θα είναι πρόκληση αλλά πιστεύω ότι έχουμε τα εργαλεία για να τους το κάνουμε δύσκολο γι’ αυτούς. Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί από ότι πέρσι. Το παιχνίδι της Παρασκευής είναι σημαντικό για εμάς γιατί θέλουμε να ξεκινήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Δεν νομίζω ότι θα έχουν περισσότερη πίεση. Παίζουμε εντός, θέλουμε να τα πάμε καλά και να φανούμε ανταγωνιστικοί».
Αγωνιστικά Νέα: Νοκ-άουτ ο βασικός εξτρέμ Ολίσε, ο μέσος ΜακΆρθουρ, ο στόπερ Τόμκινς και δύο γκολκίπερ, ο No2 Μπάτλαντ και ο νεοφερμένος Τζόνστον που λογίζεται επίσης ως αναπληρωματικός.

Από τις πιο ενισχυμένες στη μεταγραφική περίοδο. Η απουσία ενός σέντερ φορ ήταν αυτό που της έλειπε την περσινή σεζόν και η απόκτηση του Ζεσούς (Μάντσεστερ Σίτι) δημιουργεί μια πολύ επικίνδυνη επιθετική γραμμή μαζί με Σάκα και Σμιθ-Ρόου. Παράλληλα απέκτησε τον mr ασίστ του περσινού πορτογαλικού πρωταθλήματος, Βιεϊρά (Πόρτο) ο οποίος μοίρασε 14 τελικές πάσες την περσινή σεζόν και τον ενδεκαδάτο μπακ Ζιντσένκο (Μάντσεστερ Σίτι), ενώ ως εσωτερική μεταγραφή λογίζεται αυτή του στόπερ Σαλίμπα, ο οποίος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις την περσινή σεζόν στην Μαρσέιγ ως δανεικός. Πολύ σημαντικό ότι κράτησε όλα τα βασικά γρανάζια της περσινής σεζόν, με μοναδική αξιοσημείωτη αποχώρηση αυτή του επιθετικού Λακαζέτ (Λυών).
Έκανε το 6x6 στα φιλικά, αφήνοντας υποσχέσεις με την εικόνα της στα δύο πιο δυνατά, διαλύοντας τις Τσέλσι (4-0) και Σεβίλλη (6-0). Ακόμα πιο σημαντικό ο άμεσος εγκλιματισμός του Γκαμπριέλ Ζεσούς ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ κόντρα στους Ανδαλουσιανούς. Είναι ανάμεσα στις ομάδες που θα παλέψουν για την είσοδο στην τετράδα, αν δεν αποφύγει τις γνωστές παθογένειες που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια, έχει τα φόντα για μια πολύ καλή σεζόν. Η διαφορά σε σχέση με πέρσι είναι ότι τη φετινή χρονιά θα έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στο Γιουρόπα Λιγκ.
Κάνει ποδαρικό στη σεζόν απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας του Πατρίκ Βιεϊρά, η οποία την «πλήγωσε» την περσινή σεζόν νικώντας την με 3-0 εντός ενώ στο «Έμιρειτς» χρειάστηκε γκολ του Λακαζέτ στο 90+5’ για να πάρει το βαθμό (2-2). «Προφανώς θα είναι διαφορετικό παιχνίδι. Η Κρίσταλ Πάλας έδειξε πέρσι πόσο σκληρή είναι και πόσο δύσκολο είναι να την νικήσεις. Στην έδρα της ήταν αρκετά συνεπείς και πήραν μερικά εξαιρετικά αποτελέσματα κόντρα σε μεγάλες ομάδες», δήλωσε ο Αρτέτα ο οποίος αναφέρθηκε και στην ομάδα του:
«Είναι αλήθεια ότι τριμάραμε την ομάδα και αλλάξαμε δραστικά το ρόστερ στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περίοδούς. Νιώθεις ότι τώρα οι παίκτες που έχουμε είναι καλύτεροι για τον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε. Υπάρχει ενθουσιασμός, κάναμε την προετοιμασία που θέλαμε, πήραμε καλά αποτελέσματα με καλές εμφανίσεις αλλά η μπάλα ξεκινάει τώρα. Είναι εξαιρετικός που ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος όμως υπάρχουν αρκετές ομάδες που έκαναν πολλές κινήσεις και έγιναν όλο και δυνατότερες. Ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ μεγάλος, εμείς συγκεντρωνόμαστε σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε και να βρεθούμε στην κορυφή της βαθμολογίας».
Αγωνιστικά Νέα: Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή των μπακ Τίρνεϊ, Τομιγιάσου και του νεοφερμένου επιθετικού χαφ Βιεϊρά. Πιο δύσκολο του βασικού εξτρέμ Σμιθ-Ρόου.

Εκτίμηση
Τα φιλικά δεν προσφέρονται ποτέ για σοβαρά συμπεράσματα αλλά είναι αλήθεια πως η Άρσεναλ άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στην προετοιμασία, διαλύοντας τις Τσέλσι (4-0) και Σεβίλλη (6-0) και τον Ζεσούς να «κουμπώνει» άμεσα στην νέα του ομάδα πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ. Οι «κανονιέρηδες» εμφανίζονται ενισχυμένοι στο μεταγραφικό παζάρι, παίρνοντας παίκτες σε θέσεις που «πονούσαν» και μπαίνουν με ανεβασμένο ηθικό στη σεζόν. Απέναντι τους η μαχητική Κρίσταλ Πάλας, η οποία έβαλε πολύ δύσκολα στην ομάδα του Αρτέτα πέρσι αλλά αποτελεί ερωτηματικό πως θα εμφανιστεί χωρίς τον Γκάλαγχερ, ο οποίος αποτελούσε παίκτη-κλειδί στην περσινή πορεία της. Πάντα οι πρεμιέρες κρύβουν κινδύνους για τα φαβορί αλλά η Άρσεναλ μπαίνει με πολύ καλό κλίμα στη σεζόν και θα την εμπιστευτούμε με το «διπλό» σε ικανοποιητική απόδοση.