Την πίκρα του για τον χαμένο τελικό του Κόνφερενς Λιγκ από τον Ολυμπιακό στην «OPAP Arena» εξέφρασε ο ποδοσφαιριστής της Φιορεντίνα, Ντοντό. Ο δεξιός οπισθοφύλακας των «Βιόλα»...
Να τελειώνει να φύγουν διακοπές
Η Αταλάντα υποδέχεται τη Φιορεντίνα για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικές σε ένα παιχνίδι που δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Έπαιξε για την ιστορία της και δεν σκέφτηκε πως μία ήττα ή ισοπαλία δική της θα δώσει στη Ρόμα ένα εισιτήριο για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Ολοκληρώνει άλλωστε την πιο επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία της, η ψυχολογία της είναι στα ύψη αλλά σήμερα δεν υπάρχει λόγος κάποιος από τους ποδοσφαιριστές της να βάλει τα πόδια του στη «φωτιά». Άπαντες θα ήθελαν να έχουν τελειώσει με τις υποχρεώσεις τους την προηγούμενη εβδομάδα, άλλωστε πολλοί από τους παίκτες θα ενσωματωθούν άμεσα στις εθνικές τους ομάδες.
Το πιο σημαντικό είναι πως ο Γκασπερίνι θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία καθώς η νέα σεζόν θα είναι ακόμα πιο απαιτητική με την επιστροφή της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν είναι διαθέσιμοι ο στόπερ Κολάσινατς (30/1) και ο μέσος Ντε Ρουν (30/0).

Στο 69’ βέβαια ο Κουαμέ από πλεονεκτική θέση δεν έκανε καλό σουτ και στην παράταση είδε τον Ολυμπιακό να ανεβάζει τον ρυθμό του και τελικά να σκοράρει στο 116’.
Μετά το τελικό σφύριγμα επικράτησε μεγάλη απογοήτευση, οι παίκτες κατευθύνθηκαν στους οπαδούς για να απολογηθούν κι ο Ιταλιάνο τόνισε πως δεν άξιζε η ομάδα του να χάσει με αυτόν τον τρόπο.
Ο Ιταλός τεχνικός θα καθίσει για τελευταία φορά σήμερα στον πάγκο της ομάδας καθώς είναι γνωστό πως θα αποχωρήσει μόλις ολοκληρωθεί και τυπικά η σεζόν. Η αλήθεια είναι πως από τη μέρα που ανέλαβε την ομάδα την έκανε και πάλι διεκδικήτρια τίτλων, έχασε όμως και τους τρεις τελικούς στους οποίους πήγε, 2 Κόνφερενς ,1 Κύπελλο, και φεύγει με μία πικρή γεύση.
Η Φιορεντίνα βέβαια θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν στην Ευρώπη καθώς μπορεί να τερμάτισε στην 8η θέση αλλά η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ από την Αταλάντα της έδωσε ένα εισιτήριο για το ερχόμενο Κόνφερενς Λιγκ.
Οι «βιόλα» πάντως έχουν βρει τον διάδοχο του Ιταλιάνο καθώς έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Ραφαέλε Παλαντίνο που είναι ένα βήμα πριν υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Ο Παλαντίνο βρισκόταν μέχρι πρότινος στη Μόντσα, έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις με τη δουλειά του αιριάζει στη φιλοσοφία της ομάδας και θέλει να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.
Αγωνιστικά Νέα: Συμπλήρωσε κάρτες και θα απουσιάσει ο μέσςο Μαντράγκορα (33/3). Σταθερά εκτός ο εξτρέμ Σοτίλ (22/2), Αμφίβολος ο μέσος Καστροβίλι (5/1).

Εκτίμηση
Εντελώς διαφορετικές οι ψυχολογίες στις δύο ομάδες, με την Αταλάντα να κλείνει ιδανικά τη σεζόν τη στιγμή που στη Φιορεντίνα επικρατεί η απογοήτευση. Οι γηπεδούχοι θέλουν να αποχαιρετήσουν τους οπαδούς τους με μία νίκη αλλά προφανώς ο άσος σε αυτές τις τιμές δεν έχει αξία. Δεν θεωρώ πως θα υπάρχει βέβαια μεγάλη ένταση στην αναμέτρηση, είναι ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς στις 2 Ιουνίου. Θα πάω με το αμφίσκορο.