Αναζητούν αντίδραση στη Φλωρεντία
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ
Πραγματοποίησε θλιβερή εμφάνιση στην εντός έδρας ήττα με 3-0 από τη νεοφώτιστη Φροζινόνε στη γιορτή των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου. Αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα στο κέντρο της άμυνας από τους γρήγορους επιθετικούς των φιλοξενούμενων σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έφτιαξε επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Παλμισάνι, πάντως δεν τις εκμεταλλεύτηκε σε καμιά περίπτωση.
Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 26’ από γκολ του Ραϊμόντο, στη συνέχεια στάθηκε άτυχη σε δύο δοκάρια (35’, 36’) στις προσπάθειες των Μασταντουόνο και Βαλντεπένιας, δέχθηκε δεύτερο τέρμα στο 38’ από την κεφαλιά του Μπρακάλια, τρίτο στο 68’ από φοβερό σουτ του Ραϊμόντο.
Ανακοίνωσε την απόκτηση του 28χρονου Πορτογάλου μεσοεπιθετικού Πέδρο Γκονσάλβες με τη μορφή δανεισμού από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, του 21χρονου εξτρέμ Ενζιέ (δανεικός από την Τορίνο), ενώ αγόρασε τον 28χρονο Βραζιλιάνο στράικερ Μπέτο από την Έβερτον.
Ο 26χρονος Ιταλός στράικερ Μόιζε Κεν παραχωρήθηκε δανεικός στην Κόμο, ενώ στη Λάτσιο μεταγράφηκε με τον ίδιο τρόπο ο 29χρονος Ισλανδός μεσοεπιθετικός Γκούντμουντσον. Στην Τορίνο πωλήθηκε ο 29χρονος Ιταλός μέσος Ρολάντο Μαντράγκορα.
Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος γνώρισε την εκτός έδρας συντριβή με 4-0 από τη Ρόμα, δείχνοντας τραγικό πρόσωπο από το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στην έδρα της Βενέτσια.
Αγωνιστικά Νέα: Θα περάσουν τεστ ετοιμότητας ο κομβικός μπακ Ντοντό και ο ποιοτικός εξτρέμ Ατά. Παραμένουν σταθερά τραυματίες ο γρήγορος ακραίος αμυντικός Φαμπιάνο Παρίσι και ο αναπληρωματικός πλάγιος επιθετικός Ρικάρντο Σοτίλ. Ο προπονητής Φάμπιο Γκρόσο αναμένεται να παρατάξει την αρχική ενδεκάδα με σχηματισμό 4-3-2-1, θέση βασικού στη μεσαία γραμμή διεκδικεί ο Μπρεσιανίνι.
ΤΟΡΙΝΟ
Στο Κύπελλο εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων στην εντός έδρας ήττα με 1-0 από τη Μόντσα και δικαιολογημένα τέθηκε νοκ-άουτ στους «32» της διοργάνωσης.
Στο Πρωτάθλημα προβλημάτισε στην εκτός έδρας ήττα με 2-1 από τη Σασουόλο. Δυσκολεύτηκε αισθητά στην παραγωγή φάσεων από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, φτιάχνοντας λιγοστές κλασικές στιγμές μπροστά από τα καρέ του Μούριτς, αντιμετώπισε σοβαρά ανασταλτικά προβλήματα από τους γηπεδούχους στη μεγαλύτερη διάρκεια. Έμεινε πίσω στο σκορ στο 32’ από γκολ του Βολπάτο, απάντησε στο 45’+2’ με τον Κομούτσο, πιέστηκε στο φινάλε και δέχθηκε δεύτερο τέρμα στο 78’ από τον Ντομένικο Μπεράρντι.
Προχώρησε σε μεταγραφικό ντεμαράζ τις τελευταίες ημέρες, αποκτώντας τους Πέρι (Τ), Ρικάρντο Ροντρίγκεζ (Α), Ραφίκ Μπελγκαλί (Α), Πάτερσον (Α), Μαντράγκορα (Μ) και Μπραγκάνσα (Μ). Στον Ολυμπιακό πωλήθηκε ο 26χρονος πλάγιος αμυντικός Μάρκους Πέντερσεν, ενώ δανεικός στη Φιορεντίνα παραχωρήθηκε ο 21χρονος πλάγιος επιθετικός Ενζιέ.
Την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος έχασε δίκαια με 2-1 από τη Μίλαν εντός έδρας, παρουσιάζοντας προβληματική εικόνα στο γήπεδο από την εκκίνηση του ματς. Την ερχόμενη εβδομάδα υποδέχεται τη Ρόμα.
Αγωνιστικά Νέα: Θα περάσει τεστ ετοιμότητας ο ποιοτικός μέσος Κασαντέι. Συνεχίζουν σταθερά τραυματίες ο έμπειρος τερματοφύλακας Φράνκο Ισραέλ και ο χρήσιμος στράικερ Πιέτρο Πελέγκρι. Με σχηματισμό 3-4-2-1 θα παρατάξει ξανά την αρχική σύνθεση ο Ιταλός τεχνικός Ιγνάσιο Αμπάτε, θέση βασικού στην κορυφή της επίθεσης διεκδικεί ο Τσε Άνταμς.
Εκτίμηση
Η Φιορεντίνα βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση στο ξεκίνημα της φετινής περιόδου, καθώς προέρχεται από δύο βαριές ήττες στο Πρωτάθλημα και ο Φάμπιο Γκρόσο πιέζεται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνική ηγεσία. Και για την Τορίνο κυλάνε ανάλογα τα πράγματα, μεσοβδόμαδα αποκλείστηκε πρόωρα στο Κύπελλο από τη Μόντσα, ενώ στην πρεμιέρα της Serie A λύγισε από τη Μίλαν. Αμφότερες αναζητούν απεγνωσμένα αντίδραση, δεν αποτελεί στοιχηματική ευκαιρία ο άσος της Φιορεντίνα σε αυτές τις αποδόσεις στη Φλωρεντία.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Άστον Βίλα
Σέντραλ Κόρδοβα
Λανούς
Στουρμ Γκρατς
Σάλτσμπουργκ
Σιντ Τρούιντεν
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Γκενκ
Μπρεστ
Λυών
Λανς
Μαρσέιγ
Λε Μαν
Μονακό
Χάβρη
Λοριάν
Ανζέ
Νις
Χοφενχάιμ
Σάλκε
Φράιμπουργκ
Ουνιόν Βερολίνου
Μίντιλαντ
Σοντερίσκε
Τουν
Βασιλεία
Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ
Ηρακλής
Παναθηναϊκός
ΟΦΗ
Ατρόμητος
Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα
Βιγιαρεάλ
Χετάφε
Θέλτα
Λεβάντε
Γιουβέντους
Ίντερ
Κόμο
Πάφος
Ομόνοια 29ης Μαΐου
ΑΠΟΕΛ
Άρης Λεμεσού
Λεόν
Γουαδαλαχάρα Τσίβας
Κερέταρο
Πουέμπλα
Σάντεφιορντ
Μόλντε
Φρέντρικσταντ
Μπραν
Χαμ Καμ
Σάρπσμποργκ 08
Λίλεστρομ
Αάλεσουντ
Βίκινγκ
Κφουμ Όσλο
Ουτρέχτη
Ναϊμέγκεν
Άλκμααρ
Χρόνινγκεν
Καμπούρ
Αϊντχόφεν
Ρίο Άβε
Μπράγκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Μπενφίκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Πόρτο
Σάντα Κλάρα
Ζιλ Βιθέντε
Νασιονάλ Μαδέιρα
Ακαντέμικο Βίσεου
Σέλτικ
Κιλμάρνοκ
Μπεσίκτας
Γκεντσλερμπιρλιγκί
Αλάνιασπορ
Τραμπζονσπόρ
Ρόμα
Φροζινόνε
Λάτσιο
Μίλαν
Αταλάντα
Τζένοα
Νάπολι
Κάλιαρι
Σασσουόλο
Μόντσα
Βενέτσια
Μπολόνια
Πάρμα
Λέτσε
Ουντινέζε