Πίστη για ανατροπή στη Φράιμπουργκ, με προβάδισμα η Γιούβε
Η Φράιμπουργκ υποδέχεται τη Γιουβέντους για το δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Για την ανατροπή οι γηπεδούχοι, να υπερασπιστούν το προβάδισμα τους θέλουν οι φιλοξενούμενοι.Τι ισχύει: Αγώνας ρεβάνς για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ και σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας θα υπάρξει παράταση κι αν χρειαστεί η πρόκριση θα κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι.
Α Παιχνίδι: Γιουβέντους-Φράιμπουργκ 1-0
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ Οφείλει να κάνει μία σαφώς καλύτερη εμφάνιση αν φυσικά θέλει να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στην έδρα της είναι πιο δυνατή αλλά παραμένει το αουτσάιντερ. Δεν έχει μάθει να παίζει τέτοια παιχνίδια αλλά συνολικά σαν ομάδα έχει δείξει χαρακτήρα.
Την Κυριακή υποδέχτηκε τη Χόφεχναϊμ για την 24η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα και πήρε τη νίκη με 2-1. Μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 5’ προηγήθηκε με δυνατό σουτ του Έγκεσταϊν μέσα από την περιοχή. Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος αλλά τέσσερα λεπτά μετά το ξεκίνημα της επανάληψης δέχτηκε την ισοφάριση. Το γεγονός ότι απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 84’ της έδωσε ψυχολογία και πέντε λεπτά μετά ο Ντόαν με ωραία τελείωμα μέσα από την περιοχή πέτυχε το «χρυσό» γκολ αν και στο τέλος είδε την αντίπαλο της να χάνει τεράστια ευκαιρία.
Μετά από δύο αγωνιστικές επέστρεψε πάλι στα θετικά αποτελέσματα και ισοβαθμεί με τις Λειψία και Ουνιόν Βερολίνου στην 3η θέση. Ξέρει πως αν συνεχίσει να δείχνει το καλό της πρόσωπο θα φτάσει σε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας της, να βρεθεί δηλαδή στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.
«Δεν πρέπει να αφήσουμε να δημιουργηθούν ευκαιρίες σε επικίνδυνες περιοχές όπως κάναμε στο πρώτο παιχνίδι και δεχθήκαμε πάνω από τρεις αντεπιθέσεις στα τελευταία 20 λεπτά. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα με ένα γεμάτο στάδιο και ξέρετε πως είναι το παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο», επισήμανε ο κόουτς Στράιχ.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο μεσοεπιθετικός Κιερέ (12/2) και ο εξτρέμ Γέονγκ (19/1).
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ Το Γιουρόπα Λιγκ είναι ο μεγαλύτερος της στόχος για φέτος καθώς μετά την αφαίρεση βαθμών με την οποία τιμωρήθηκε στο πρωτάθλημα είναι απίθανο να τερματίσει στην πρώτη τετράδα.
Την Κυριακή υποδέχθηκε τη Σαμπντόρια, πήγε να πληρώσει τη χαλάρωση της αλλά πήρε τη νίκη με 4-2. Ο Μπρέμερ με κεφαλιά στο 11’ της έδωσε το προβάδισμα και στο 26’ ο Ραμπιό με τον ίδιο τρόπο διπλασίασε τα τέρματα της. Μέσα σε ένα λεπτό βέβαια (31’-32’) είδε την αντίπαλο της να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα αλλά στην επανάληψη έβγαλε αντίδραση. Ο Ραμπιό με ωραίο σουτ στο 63’ την έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ, ο Βλάχοβιτς έχασε πέναλτι πέντε λεπτά μετά και τελικά στις καθυστερήσεις ο Σουλέ με το παρθενικό του τέρμα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Μείωσε πλέον τη διαφορά από την 6η θέση και την Αταλάντα στους τέσσερις βαθμούς αλλά η αλήθεια είναι πως οι φιλοδοξίες της βρίσκονται στο Γιουρόπα Λιγκ και στο Κύπελλο. Ο Αλέγκρι τονίζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί πως η ομάδα του μέσα στο γήπεδο έχει 50 βαθμούς και η αλήθεια είναι πως με όσα της έχουν καταλογίσει φέτος στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι θα ήταν δεύτερη. Το παιχνίδι με τη Φράιμπουργκ βέβαια είναι άκρως σημαντικό για την εξέλιξη της χρονιάς.
«Πρέπει να σκεφτούμε πως θα βάλουμε γκολ γιατί η Φράιμπουργκ είναι επικίνδυνη ομάδα. Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα τη φορά, αρχικά να φτάσουμε στα προημιτελικά και μετά να δούμε το ντέρμπι με την Ίντερ. Έπειτα να ξεκουραστούμε. Είμαι χαρούμενος που οι ιταλικές ομάδες συνεχίζουν στην Ευρώπη είναι ένα καλό σημάδι αλλά δεν πρέπει να αγνοούμε τα προβλήματα της Σέριε Α», επισήμανε ο κόουτς Αλέγκρι.
Αγωνιστικά Νέα: Νέα απώλεια ο εξτρέμ Κιέζα (10/0). Παραμένουν εκτός μπακ Άλεξ Σάντρο (21/0), ο στόπερ Μπονούτσι (13/1) και ο φορ Μίλικ (17/6). Χτύπησε πάλι ο μέσος Πογκμπά (2/0).
Εκτίμηση
Η Φράιμπουργκ θα στηριχτεί στην έδρα της για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, δεν θα ρισκάρει από την αρχή αλλά δεν θα φοβηθεί όσο στο πρώτο παιχνίδι τη Γιουβέντους. Οι «μπιανκονέρι» έρχονται με καλή ψυχολογία αλλά το έργο τους μόνο εύκολο δεν θα είναι. Από τη μία περιμένω μία πιο επιθετική Φράιμπουργκ και από την άλλη μία πιο αμυντική Γιουβέντους. Δεν θεωρώ πως θα κερδίσουν οι φιλοξενούμενοι και θα πάω με τη διπλή ευκαιρία στο 1Χ.
Τσέλσι
Μάντσεστερ Σίτι
Ρίβερ Πλέιτ
Ροσάριο Σεντράλ
Βολφσμπέργκερ
WSG Τιρόλ
Μπλάου Βάις Λινζ
Γκράτσερ ΑΚ
Αλτάχ
Ριντ
Σιντ Τρούιντεν
Γάνδη
Σταντάρ Λιέγης
Γκενκ
Σαρλερουά
Βέστερλο
Βέρντερ Βρέμης
Ντόρτμουντ
Γκλάντμπαχ
Χοφενχάιμ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άουγκσμπουργκ
Ζανκτ Πάουλι
Βόλφσμπουργκ
Λειψία
Μπάγερν Μονάχου
Κολωνία
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Στουτγκάρδη
Χαϊντενχάιμ
Μάιντζ
Βίντερτουρ
Λουκέρνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λωζάνη
Γκρασχόπερς
ΑΕΛ Novibet
Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης
Κηφισιά
Πανσερραϊκός
Παναιτωλικός
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σικάγο Φάιαρ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου Γιόρκ Σίτι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ντιναμό Χιούστον
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ορλάντο Σίτι
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
DC Γιουνάιτεντ
Σεντ Λούις Σίτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Κολοράντο Ράπιντς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ντάλας
Σιάτλ Σάουντερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Κολόμπους Κρου
Σάρλοτ
Τορόντο
Όστιν
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σαν Ντιέγκο
Σινσινάτι
Απόλλων Λεμεσού
Άρης Λεμεσού
ΑΠΟΕΛ
Ομόνοια
ΑΕΚ Λάρνακας
Πάφος
Λιν
Κόνγκσβινγκερ
Μπρίνε
Στρόμεν
Οντ
Μος
Στάμπαεκ
Ράουφος
Στρομσγκόντσετ
Ρανχάιμ
Χάουγκεσουντ
Ασάνε
Χοντ
Σογκντάλ
Ρόζενμποργκ
Αάλεσουντ
Μόλντε
Κρίστιανσουντ
Λίλεστρομ
Σάντεφιορντ
Βίκινγκ
Σταρτ
Μπραν
Κφουμ Όσλο
Φαμαλικάο
Αλβέρκα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Ζιλ Βιθέντε
Εστορίλ
Μπενφίκα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Βιτόρια Γκιμαράες
Μπράγκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Κάζα Πία
Ρίο Άβε
Αρούκα
Τοντέλα
Μορεϊρένσε
AVS Φουτεμπόλ
Πόρτο
Σάντα Κλάρα
Σέλτικ
Χαρτς
Φόλκερκ
Ρέιντζερς
Χιμπέρνιαν
Μάδεργουελ
Χάλμσταντ
Έλφσμποργκ
Γκάις
Ντέγκερφορς