Αντίδραση μέσω «ξεσπάσματος» αναζητούν οι γηπεδούχοι
Η Φέγενορντ φιλοξενεί στο «Ντε Κάιπ» τη Φόλενταμ για τη 15η αγωνιστική της Ερεντιβίζιε. Την εντός έδρας ήττα από την Αϊντχόφεν γνώρισαν οι γηπεδούχοι στην προηγούμενη αγωνιστική, ενώ και οι «πορτοκαλί» ηττήθηκαν αντίστοιχα εντός έδρας από την Τσβόλε.
ΦΕΓΕΝΟΡΝΤΤο πρώτο ημίχρονο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Αϊντχόφεν ήταν πάντως ισορροπημένο, με την ομάδα του Ρότερνταμ να είναι πιο κιητική και να απειλεί με τον Χεετράουντα στο 32' και τον Χιμένες στο 45'+2', αλλά στη επανάληψη εμφανίστηκε αγνώριστη. Τα αμυντικά κενά που εμφάνισε, καθώς κυνήγησε με ανορθόδοξο τρόπο το γκολ, «τιμωρήθηκαν» με δύο γκολ σε ένα τρίλεπτο (65', 68') και βρέθηκε στο... καναβάτσο. Οι γηπεδούχοι έκαναν τη ύστατη προσπάθεια αντεπίθεσης στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Χάντσκο να «σημαδεύει» το δοκάρι με κεφαλιά στο 80' και τον Χιμένες να μειώνει δυνατό σουτ εκτός περιοχής στο 81'. Μέχρι το φινάλε πίεσαν πολύ, έχασαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Βίφερ, στις καθυστερήσεις, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα.
Συνεπώς η Φέγενορντ έμεινε στους 32 βαθμούς και τη 2η θέση, ούσα πλέον στο -10 από την κορυφή, αφού η πρωτοπόρος Αϊντχόφεν έχει το απόλυτο μετά από 14 αγωνιστικές και παρ' ότι υπάρχει ακόμα 20 ματς να παιχτούν βρίσκεται σε πολύ μειονεκτική θέση.
«Η αμυντική μας λειτουργία δεν ήταν αυτή που έπρεπε κόντρα σε δύο ομάδες υψηλού επιπέδου και το πληρώσαμε ακριβά. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να διορθώσουμε τα λάθη και να προχωρήσουμε, συνεχίζοντας να παλεύουμε» δήλώσε ο προπονητής της ομάδας, Άρνε Σλοτ.
Αγωνιστικά νέα: Νοκ άουτ ο βασικός μπακ Χάρτμαν (14/0). Παραμένουν εκτός οι ο στόπερ Νιούβκόουπ (8/1) και ο εξτρέμ Γιάχανμπανκς (8/0).
ΦΟΛΕΝΤΑΜΜε οκτώ βαθμούς η Φόλενταμ είναι ουραγός της βαθμολογίας μαζί με τη Φίτεσε, υπερτερώντας μόνο λόγω καλύτερης επίθεσης, παρ' ότι διαθέτει τη χειρότερη άμυνα στην Ερεντιβίζιε με παθητικό 36 τερμάτων. Αυτή ήταν η τρίτη σερί ήττα και τέταρτη στα πέντε τελευταία ματς για τους «πορτοκαλί» που δεν είναι καλά σε διάφορα επίπεδα.
Εξάλλου πριν από μία εβδομάδα με έκτακτο Δ.Σ αποφασίστηκε η απομάκρυνση του προέδρου της ομάδας, Σμιντ, και άλλων τριών μελών. Αιτία η δημοσιοποίηση του ετήσιου ισολογισμού σύμφωνα με τον οποίο η χρόνια κλείνει με απώλειες 3 εκατ. ευρώ! Αυτό έφερε επίσης την παραίτηση του τεχνικού διευθυντή Βιμ Γιονκ αλλά και του προπονητή Ματίας Κέλερ, που καθοδήγησε για τελευταία φορά την ομάδα στο ματς με την Τσβόλε.
Χρέη υπηρεσιακού, τουλάχιστον μέχρι τη χειμερινή διακοπή, θα ασκεί ο μέχρι πρότινος τεχνικός της ομάδας νέων, Ντίνχσνταχ, ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις έκανε έκκληση στον κόσμο να στηρίξει τη μεγάλη προσπάθεια που θα καταβάλουν οι παίκτες για να σώσουν την ομάδα από τον υποβιβασμό.
Αγωνιστικά νέα: Τραυματίες παραμένει ο χαφ Αντονιόλι (3/0). Μακροχρόνια εκτός ο χαφ Λε Ρου (-) και ο επιθετικός Μπλόμεσταϊν (-).
Εκτίμηση
Η Φέγενορντ έχει ανάγκη την επιστροφή στις νίκες, τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους. Πέραν της δεδομένης ποιοτικής διαφοράς, που αντικατοπτρίζεται και στο σετ αποδόσεων, πιστεύω πως η Φόλενταμ, στην οποία επικρατεί... χάος αγωνιστικά και διοικητικά και πάει με υπηρεσιακό τεχνικό στο ματς, θα πληρώσει τα «σπασμένα» αφού δεν τη βοηθάει καθόλου και η συγκυρία για να διεκδικήσει το ο,τιδήποτε. Στα... τάρταρα ο άσος, το Over, ακόμα και το να σημειωθούν 4-6 γκολ, οπότε θα προτιμήσω το No Goal, αφού μετά και τις δηλώσεις του Σλοτ θεωρώ πως οι γηπεδούχοι θα «κλειδώσουν» την άμυνά τους, κότρα σε μία επίθεση που δεν έχει έτσι κι αλλιώς πολλά να επιδείξει.
Λίβερπουλ
Άρσεναλ
Άστον Βίλα
Φούλαμ
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ουνιόν Σάντα Φε
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Βελέζ Σάρσφιλντ
Σαν Λορέντζο
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Αούστρια Βιέννης
Ραπίντ Βιέννης
Βολφσμπέργκερ
Στουρμ Γκρατς
Σάλτσμπουργκ
Αούστρια Λουστενάου
ΣΚ Μπέβερεν
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Άντερλεχτ
Βέστερλο
Λυών
Ανζέ
Παρί
Μονακό
Στρασβούργο
Οσέρ
Τρουά
Λε Μαν
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Κολωνία
Καρλσρούη
Χαϊντενχάιμ
Βίμποργκ
Χόρσενς
Μπρόντμπι
Άαρχους
Νόρτζελαντ
Μίντιλαντ
Οντένσε
Σίλκεμποργκ
Γιούνγκ Μπόις
Ζυρίχη
Λουγκάνο
Βασιλεία
Λωζάνη
Τουν
Λουκέρνη
Σιόν
ΑΕΛ Novibet
Ολυμπιακός Β'
Πανιώνιος
Πανσερραϊκός
Άστερας Τρίπολης Β'
ΠΑΣ Πύργος 1968
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Τορόντο
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Σιάτλ Σάουντερς
Νάσβιλ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Ίντερ Μαϊάμι
Πόρτλαντ Τίμπερς
Ντιναμό Χιούστον
Λος Άντζελες
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Κολοράντο Ράπιντς
Σικάγο Φάιαρ
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Όστιν
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μπαρτσελόνα
Αλαβές
Μίλαν
Ίντερ
Κλαμπ Αμέρικα
Τολούκα
Γουαδαλαχάρα Τσίβας
Ατλάντε
Μοντερέι
Τιχουάνα
Πατσούκα
Τίγκρες
Χρόνινγκεν
Σπάρτα Ρότερνταμ
Εξέλσιορ
Τβέντε
Τελστάρ
Ουτρέχτη
Τσβόλε
Ντεν Χάαγκ
Άγιαξ
Άλκμααρ
Καμπούρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Μπράγκα
Φαμαλικάο
Μαρίτιμο
Σάντα Κλάρα
Ακαντέμικο Βίσεου
Ρίο Άβε
Αρούκα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Πόρτο
Εστορίλ
Χαρτς
Χιμπέρνιαν
Φόλκερκ
Σέλτικ
Τραμπζονσπόρ
Γκαζιαντέπ
Μπασακσεχίρ
Σαμσουνσπόρ
Αμέντ Σπορτίφ
Έγιουπσπορ
Αϊντχόφεν
Ναϊμέγκεν
Φορτούνα Σιτάρντ
Χέρακλες
Χέρενφεν
Βάαλβαϊκ
Άλμερε Σίτι
Φίτεσε