Συνεχίζει το σερί η Τσέλσι
ΤΣΕΛΣΙ
Επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική άνοδο που παρουσιάζει επί των ημερών του νέου μάνατζερ, πήρε σπουδαία νίκη στην έδρα της Νάπολι με 3-2 που της έδωσε την έκτη θέση στην League Phase. Προηγήθηκε με τον Φερνάντες από το σημείο του πέναλτι (19’), βρέθηκε πίσω στο σκορ πριν τελειώσει το ημίχρονο (33’, 43’) αντεπιτέθηκε στο δεύτερο και πέτυχε την ανατροπή με δύο γκολ του Ζοάο Πέδρο στο 61’ και στο 82’.
Στο πρωτάθλημα έρχεται από εκτός έδρας νίκη (3-1) στο Λονδρέζικο ντέρμπι εναντίον της Κρίσταλ Πάλας. Ήταν καλύτερη, εκμεταλλεύτηκε τα αγωνιστικά προβλήματα των «αετών» και πήρε εύκολο τρίποντο με γκολ από τους Εστεβάο (34’), Ζοάο Πέδρο 50’ και Φερνάντες στο 64’ με πέναλτι. Οι γηπεδούχοι που έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 72’, μείωσαν λίγο πριν από το τέλος (88’).
Η νίκη την ανέβασε στην πέμπτη θέση (10-7-6) και στο -1 από την τετράδα. Δεν θέλγει με τις εντός έδρας επιδόσεις της, έχοντας έως τώρα απολογισμό 5-3-3. Με τον Ροζίνιορ στον πάγκο έχει δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Στο παρελθόν μόνο τρείς Άγγλοι πρώην τεχνικοί του κλαμπ έχουν κερδίσει τους τρείς πρώτους αγώνες τους στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Γκουλντ το 1992, ο Αλαρντάις το 2001 και ο Σέξπιρ το 2017.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν προέκυψαν νέα προβλήμτα. Παραμένουν εκτός ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Γιόργκενσεν (1/0), ο στόπερ Ανταραμπιόγιο (11/0), ο κεντρικός αμυντικός Κόλγουιλ που δεν έχει αγωνιστεί φέτος και οι μέσοι Λάβια (6/0), Εσουγκό, χωρίς συμμετοχή. temlogo:1738:ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ
Δείχνει να ξύπνησε από χειμερία νάρκη μετά τη δεύτερη σερί νίκη της επί της εξαιρετικά ανταγωνιστικής Σάντερλαντ με 3-1. Είχε προηγηθεί η καλή εικόνα στο εκτός έδρας 2-1 κόντρα στην Τότεναμ που προφανώς ανύψωσε το ηθικό των παικτών του Νούνο Σάντο. Κόντρα στις «μαύρες γάτες» εμφάνισαν εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης σκοράροντας τρείς φορές με τον Σάμερβιλ στο 14’, τον Μπόουεν που βρήκε το στόχο από τα 11 βήματα στο 28’ και τον Φερνάντες στο 43’. Στη συνέχεια διαχειρίστηκε χωρίς κόπο το προβάδισμα, το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν την έκταση της ήττας με γκολ στο 66’.
Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες αποφυγής του υποβιβασμού κυρίως από την εμφάνιση καθώς βαθμολογικό όφελος δεν προέκυψε αφού η διαφορά από την 17η Νότιγχαμ Φόρεστ παρέμεινε στους πέντε βαθμούς. Τα «σφυριά» έχουν επικρατήσει σε μόνο ένα από τους τελευταίους 19 εκτός έδρας αγώνες στην Πρέμιερ Λιγκ εναντίον της σημερινής αντιπάλου της. Ήταν το Νοέμβριο του 2019 με 1-0. Πριν και μετά από αυτή τη νίκη είχε τέσσερις ισοπαλίες και 14 ήττες. Στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς πάντα εναντίον της Τσέλσι έχει χάσει με συνολικό σκορ 2-15.
Αγωνιστικά Νέα: Παρελθόν αποτελεί ο σημαντικός μέσος Πακετά (18/4) που πήρε μεταγραφή για την Φλαμένγκο. Επέστρεψε εναντίον της Σάντερλαντ ο βασικός αριστερός μπακ Ντιούφ (16/0). Μακροχρόνια απουσιάζει ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Φαμπιάνσκι που δεν έχει αγωνιστεί φέτος.
Εκτίμηση
Είναι εμφανώς σε καλή αγωνιστική κατάσταση η Τσέλσι το δείχνει στα τελευταία ματς εντός και εκτός συνόρων έχοντας τέσσερις σερί νίκες. Ανεβασμένη και η Γουέστ Χαμ ωστόσο απέχει ακόμη για να ανταγωνιστεί τους «μπλε» και ειδικά στο Στάμφορντ Μπριτζ εκεί που μετρά πέντε συνεχόμενες ήττες. Άσος.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Λιντς
Τότεναμ
Νιούκαστλ
Έβερτον
Μπόρνμουθ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μίντλεσμπρο
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Μπαράκας Σεντράλ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Λανούς
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Βιγιαρεάλ
Εσπανιόλ
Ρόμα
Κάλιαρι
Πόρτο
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Άρσεναλ
Μάντσεστερ Σίτι
Σάντερλαντ
Άστον Βίλα
Μπρέντφορντ
Λίβερπουλ
Φούλαμ
Μπράιτον
Κρίσταλ Πάλας
Νότιγχαμ Φόρεστ
Μπέρνλι
Γουλβς
1 ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ